Blagodaram mnogu!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Библиотека (оттук, оттам...)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Да взема да попълня колекцията Corpus fontium historiae Byzantinae
CFHB 2. Agathiae Myrinaei historiarum libri quinque, edidit R. KEYDELL. Berlin 1967
Това е от мен
А това от едно другарче от един руски форум
:
CFHB 46. Theodori Scutariotae. Chronica. Berlin 2015
drive.google.com/open?id=0B8isD7ZwF1hoWFpVMDRJeGpyU3c
Comment
-
Генерал-майор Александър Кисьов. Генерал Колев и действията на 1. Конна дивизия в Добруджа през 1916. Година. София 1928.
http://www.mediafire.com/view/j769up...D1%8F_1928.pdf
Comment
-
Те бяха осигурени връзки към тези книги, но те спря да работи. Можете да актуализирате връзките? Благодаря.
Janko Lavrin - Bogomils and Bogomilism, 1929
Н. Стеллецкий - Болгарская ересь богомилов,1902
Еwa Weiling Feldthusen - The Bogomils and Zoroastrianism, 2006
Никола Йонков Владикин - История на древните траки, 2010 (2-ро издание)
Димитър Крънджалов - "Валовете в Добруджа и Бесарабия и прабългарската теория, 1943
Архивите говорят ¹12 - Създаване, устройство и дейност на Върховната сметна палата (1880-1948), 2000
Николай Генчев - Българско възраждане, 1988 (Трето допълнено и преработено издание)
Janet Hamilton and Bernard Hamilton - Christian Dualist Heresies in the Byzantine World 650-1450, 1998
Веселин Бешевлиев - Проучвания върху личните имена у траките, 1965
Деян Рабовянов - Извънстоличните каменни крепости от ПБЦ (IX-XI в.), 2011
Кирил Маринов - Преминаването на планинските проходи според византийските и някои антични трактати за военното изкуство, 2013
Васил Гюзелев - Столици, резиденции и дворцова култура в средновековна България, 1994
Иван Божилов - Седем етюда по Средновековна история, 1995
Comment
-
Тъй като с времето много от линковете са станали неактивни а нямам много време пускам линк към всички качени до сега от мен книги в медиафаир:
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Новите неща ще се качват в папка NOVUM. И като стана дума за нови неща:
1. Книга на епарха (изданието от Variorum reprint 1970 под редакцията на Иван Дуйчев)
2. Иван Тютюнджиев. Българската анонимна хроника от XV век. Велико Търново 1992.
http://www.mediafire.com/view/khejk8...0%B5%D0%BA.pdf
3. DUKAS. HISTORIA TURCOBYZANTINA. Ed. Vasile Grecu. Bukuresht 1958
Last edited by Aruta; 12-02-2016, 23:12.
Comment
-
Здравейте, някой би ли могъл да сканира следните книги и статии, които са ми необходими, ще съм много благодарен и признателен, благодаря Ви
Българска национална история. т. I, В. Търново, 2011 книга трета я намерих на този линк ---> http://www109.zippyshare.com/v/XyJFWxOE/file.html
Българска национална история. т. II, В. Търново, 2013
Българска национална история. т. ²²², В. Търново, 2015
Николай Поппетров - Образът на цар Борис III в дневния ред на българското общество 1918 - 1943 г. - сп. Исторически преглед, 2002 г., ¹ 1-2, стр. 44 - 74
Николай Генчев - Възвръщане на Южна Добруджа към България през 1940 г. - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 6, стр. 58 - 73
Василка Тошкова - Присъединяването на България към Тристранния пакт - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 4, стр. 56 - 72
Илчо Димитров - Смъртта на цар Борис III - сп. Исторически преглед, 1968 г., ¹ 2, стр. 40 - 59
Василка Тошкова - Външната политика на правителството на Добри Божилов (септември 1943 - май 1944 г.) - сп. Исторически преглед, 1974 г., ¹ 2, стр. 3 - 34
С. Пинтев - България на тристранните конференции в края на 1943 г. (Москва и Техеран) - сп. Исторически преглед, 1996 г., ¹ 2, стр. 57 - 69
Войн Божинов - Политиката на САЩ спрямо България през 1944 г. - сп. Исторически преглед, 1966 г., ¹ 6, стр. 67 - 82
Comment
-
Всичките броеве на ИПр се намират съвсем лесно във всяка градска библиотека, същото важи и за националната история на АбагарFootballer написа Виж мнениеЗдравейте, някой би ли могъл да сканира следните книги и статии, които са ми необходими, ще съм много благодарен и признателен, благодаря Ви
Българска национална история. т. I, В. Търново, 2011 книга трета я намерих на този линк ---> http://www109.zippyshare.com/v/XyJFWxOE/file.html
Българска национална история. т. II, В. Търново, 2013
Българска национална история. т. ²²², В. Търново, 2015
Николай Поппетров - Образът на цар Борис III в дневния ред на българското общество 1918 - 1943 г. - сп. Исторически преглед, 2002 г., ¹ 1-2, стр. 44 - 74
Николай Генчев - Възвръщане на Южна Добруджа към България през 1940 г. - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 6, стр. 58 - 73
Василка Тошкова - Присъединяването на България към Тристранния пакт - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 4, стр. 56 - 72
Илчо Димитров - Смъртта на цар Борис III - сп. Исторически преглед, 1968 г., ¹ 2, стр. 40 - 59
Василка Тошкова - Външната политика на правителството на Добри Божилов (септември 1943 - май 1944 г.) - сп. Исторически преглед, 1974 г., ¹ 2, стр. 3 - 34
С. Пинтев - България на тристранните конференции в края на 1943 г. (Москва и Техеран) - сп. Исторически преглед, 1996 г., ¹ 2, стр. 57 - 69
Войн Божинов - Политиката на САЩ спрямо България през 1944 г. - сп. Исторически преглед, 1966 г., ¹ 6, стр. 67 - 82
Comment
-
Надявах се, че някой може да помогне с електронни варианти на тези книжки, ех, все пак благодаря за отговораAruta написа Виж мнениеВсичките броеве на ИПр се намират съвсем лесно във всяка градска библиотека, същото важи и за националната история на Абагар
Comment
-
Приятелю, надежда тук всякаква остави. Поръчката ти, ако не нагла, със сигурност е наивна. Кой да седне да си играе със сканиране на статии, само и само заради този, дето духа из гората?!?Footballer написа Виж мнениеНадявах се, че някой може да помогне с електронни варианти на тези книжки, ех, все пак благодаря за отговора
Виж само как започваш:
И какво като са ти необходими? Смяташ, че ъй сигичкъ някой ще се втурне заради едното благодаря да сканира...хм... статии, щото точно на теб, ама точно пък тия ти трябвали. Аз пък искам някой да ми сканира коя да е рецензия на... примерно "Котаракът в чизми"! И...? Какво от това?!? Ама рецензия, не книжката! Ами.. нали ще благодаря, бе...Здравейте, някой би ли могъл да сканира следните книги и статии, които са ми необходими, ще съм много благодарен и признателен, благодаря Ви.
Виж сега как семпло е попитал zarich:Както се казва: "като има - има; като нема - нема". Без пожелателен императив.България и Византия VII-IX в. - Военна администрация???
Учете се един други не на учтивост, а на благоразумие. Сами виждате, че тук се набляга най-много на средните векове по българските земи. Ама защо тъй?!? Ами защото има много мечове, кръв, изкормени вътрешности, мулета, трици, изнасилени моми и гладуващи армии в дрипи. То ест, има много по-голям шанс да се открие нещо сканирано, което е в темата, а не по проблематиката на XX век.
Comment
Comment