von Danitz написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сайт посветен на Стратегията
Collapse
X
-
Гост
-
Гост
-
Доколкото видях аз в сложения тук документ по-скоро има липса на букви, т.е. една конкретна буква излиза като "-Б". Тя на съвременен език се превежда като "е" или може би понякога като "я". И други подобни случаи сигурно има из текста. Но си е купон деМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Гост
-
Купон е вярно, самото сканиране, поради спецификите и определения характер на скенера ми, е сведено до около 30 страници на ден. Т.е. книгата ще бъде сканирана до края на седмицата.
Сега обработката, не знам, мисля по-скоро фототипно, но докъм 120 страница, като изображение излиза в PDF около 10 Мб, така че може и да го нарежа на части от по 50 страници, общо 6 пакета.
Между другото, събрах и данни от френски сайтове предимно за 6-те джоба на германците по атлантическото крайбрежие на Франция, които се удържат до май 1945 година и практически са Втори фронт, не много популярен. така че, скоро и по тази тема!
Comment
-
Даниц, ще проверя, мисля, че имам в работата си ОСR на старобългарски, т.е. разчита и всичките двойни Е-та и други букви като носовки, но при теб май носовки нямаше. Руска е и може и в нета да я има.
Другият вариант е след като сканираш всичко, един спелчекър на български, който за няколко минути ще оправи всички грешки в съотвествие със съвременния правопис и така ще се чете по-лесно. Освен ако не искаш да запазиш оригиналния правопис.
Comment
-
Както не веднъж съм писал, ще съм благодарен за всякаква помощ!
Носовки...,това е ьотата т.е. този знак е специфично български. Но все пак става дума за 30-та година. За спелинга, разбира се, през това се минава.
Тъпото е, не знам тези архивисти, библиотекари и прочие учени глави, абсолютно лишени от представа в кой век сме, без никакво финансиране освен мижави заплатки, ми нищо не правят, разчитаме само на руски софтуер!Какво става в библиотеките, идея нямам. Книгите прашасват, горят и се наводняват, а ние се помоткваме. :evil:
Comment
-
Гост
-
Планинската война на полковник Цв. Попов е качена в PDF на сайта http://militarystrategy.net
Освен теория, книгата е богато илюстрована, и предлага данни за планинските части ная Франция, Германия и Италия между двете световни войни, както и преглед на бойни действия в Алпите, Кавказ и Балкана
Comment
-
Чета и се дивя, един документ наречен помпозно:"ВОЕННА СТРАТЕГИЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ" от 2002 г.
Хора, неу мога да ви опиша. Клаузевиц е малоумен пенсионер в сравнение с чистачката от генералния ни щаб! това са някакви богове на войната и стратегията, гординицшеанци, невероятни мислители.
Цитати:
Глобалната война е с най-малка вероятност за възникване, тъй като въпросите за минималното ядрено сдържане и максималното стратегическо партньорство ще бъдат ключови през следващите десетилетия. Въоръжените сили на Република България могат да участват в глобален конфликт след присъединяване на страната към военнополитически съюз. Независимо дали участва или не в такъв конфликт, страната ще понесе всички гибелни последици от него.
Отбраната на Република България се осъществява от въоръжените сили, държавните органи, органите на местното самоуправление и местна администрация, търговските дружества, организациите и гражданите.
Основи на военната стратегия
В основата на военната стратегия стоят приоритетите на националната сигурност и защитата на националните интереси на страната, определени в Конституцията на Република България, Концепцията за национална сигурност и Военната доктрина.
Основна цел на отбранителната политика на Република България е създаване и поддържане на отбранителен потенциал, способен да осигури неутрализиране на военни заплахи и надеждна защита на населението, обектите, териториалната цялост и суверенитета на страната.
Военната сигурност е състояние на военнополитическата и военностратегическата обстановка, при която за Република България:
- не съществува военна заплаха;
- военната заплаха успешно се неутрализира;
- въоръженото нападение надеждно се отразява.
При такава стратегия, мога да си представя тактиката ни, основната цел на която е спазването на подзаконовите актове...
Comment
-
Три предложения за следващите седмици, може да ме прокунсултирате с кое да избързам и кое да оставя за по-нататък.
Людендорф е от 1920 година, резюме от около 60 страници, полската книга я имам и на английски, и на руски, и на полски, разпространява се от културния им център, с илюстрации, 42 страници, американската е от 91 година, издадена у нас 92 година, 250 страници.
Comment
Comment