Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мога ли да стана войник

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

NocturaL написа Виж мнение
    Едва ли мога да стана офицер, доколкото съм запознат има завишени изисквания за прием във военното училище, а аз съм с основно образование...
    Извинявайте, това означава, че сте със завършен осми клас. Така ли е или сте се объркал?
    Ако сте само с основно образование, отговорът на въпросът ви Как мога да стана... е: никак. Трябва да имате минимум средно образование (завършен 12 клас):
    За войници на военна служба се приемат български граждани, които
    отговарят на следните условия:
    - да имат средно или по-високо образование
    от този линк, който Дибо ви е дал:
    http://www.comd.bg/sites/default/fil..._kandidati.pdf (стр. 3, долу)

Освен ако не сте се объркал,ще можете да бъдете най-полезен за себе си, включително и като направите реална стъпка към осъществяването на тази си мечта, а и за родината, като завършите гимназиално (средно) образование...
    sigpic

Sword song and horn sound

Comment

До 12 клас имам, но поради лични причини в средата на 12 клас спрях да ходя на училище. Лятото ще се записвам на вечерно училище да си изкарам последната година, обаче такива приказки "ще е полезно за родината" направо ме съсипват от смях. :Д

Comment

Ако искаш да си обикновен кашик - точно нашата армия е най-неподходящото място за това. Лично мнение. Казаха ти за академията - лично за мен това ми изглежда единственото подходящо място ако искаш да си военен в Родината.

Иначе - Легионът. Там поне плащат що-годе нормално.

Comment

Ами смейте се на воля, макар че не виждам много смисъл да се смеете, при условие, че се стремите към професия, работодателят на която определя профилът на търсените кадри и като "идеалисти, хора, за които патриотизмът не е празна дума, а дълбоко осъзнато убеждение" (пак от същия документ, началото; ако последното ви е също смешно, помислете пак дали точно това ви е призванието, защото в армията реториката си е такава, а като влезете там, ако влезете, защото докато завършите, можете и на друг акъл да дойдете, никой няма да ви пита какво ви харесва и какво - не, или колко точно ви е смешно нещо-си, а пък с демонстриране на пренебрежително отношение ще си навлечете само наказания); иначе това за "родината" го написах съвсем сериозно - ползата от по-високо образовани хора за всяка държава (дори това процентът среднисти да е по-висок от тези с основно образование) е очевадна (най-малкото, виждате сам, надявам се, е пречка да ви назначат на работа, на която бихте се чувствал полезен и удовлетворен); разбира се, предвид състоянието на образователната система тук, качествена разлика никаква няма да има в разбиранията, възгледите и знанията ви и след като евентуално завършите, просто ще ви дадат една хартийка с, напрактика невярно съдържание (защото де факто, критериите за получаването й масово се занижават доста под разписаното по норматив). А последното не е за смях и армията и полицията, са ги накачулили функционално неграмотни кадри.

ПП. И колеги-съфорумци, хайде да сме една идея по-точни, макар че говорим "общи приказки" - за да стане офицер човек завършва висше военно училище, по настоящем национален военен университет, военна академия завършват вече произведени офицери, придобили съответен чин и длъжност, имащи определени години служба и т.н., за да могат да заемат командно-щабни постове и това им обучение е равносилно на получаване на магистърска степен по военно дело.
          Last edited by sewast; 19-02-2013, 00:50.
          sigpic

Sword song and horn sound

Comment

ПП. И колеги-съфорумци, хайде да сме една идея по-точни, макар че говорим "общи приказки" - за да стане офицер човек завършва висше военно училище, по настоящем национален военен университет, военна академия завършват вече произведени офицери, придобили съответен чин и длъжност, имащи определени години служба и т.н., за да могат да заемат командно-щабни постове и това им обучение е равносилно на получаване на магистърска степен по военно дело.
            Не само това, но по мое време беше и единствената възможност за надскачане на младшите офицерски рангове (освен заемане на щабна длъжност). Всички от майор нагоре, поне в бригадата в която служих, бяха завършили Военната Академия.

А към NocturaL - Успех. Знаеш точно какво искаш, това е достатъчно. Повечето хора и това си нямат.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Ще видим явно ще трябва да изкарам тапията за Средно. После не съм сигурен дали ще ме приемат, както казах "дребен, но вреден", здрав, прав и млад. Ама и все си мисля, че кръвта вода не става сигурно ми е вродено за това от малък все това ме влече и интерсува. Иначе просто виждам ще направя някой золум и това ще е. За това трябва да стана войник, ако не стана войник не мога да се впиша в обществото на цивилните, не издържам да съм цивилен. Иначе нещо открай време ми прави впечатление, че се правят на много интелектуални и какво гледам взимат някакви цайсъри и дебелаци...аз тези не ги виждам как са направили и 10 лицеви опори, но да не коментирам всеки гледа себе си. Както казах не знам какво ме мотивира освен чувствтото че там ще съм си на мястото, а камъка си тежи на мястото. И без това не искам семейство, даже мразя децата така че не ми пречи че заплатите не са кой знае какви. Не искам висок чин както е казал Апостола.

Comment

dibo написа Виж мнение
                Виж:
                Предимства за служба в доброволния резервОбразци документи за служба в доброволния резерв (с провеждане на конкурс при кандидатстване):Заявление по чл. 6 от ППЗРВСРБДекларация по чл. 24, ал. 1, т. 1 от ЗРВСРБ

http://www.comd.bg/sites/default/fil...ia_rezerv_.pdf
                Благодаря за линковете. Това го четох още преди време, макар че чак вчера обърнах внимание на обявата със свободните места и сроковете. Ставаше дума дали някой има вътрешен поглед по отношение на спецификите. Примерно дали за офицерските позиции трябва задължително кандидатите да са съкратени офицери? Например в поделението в Крумово ще сформират цял взвод ЯХБЗ резервисти включително и резервист помощник началник ЯХБЗ и екология, което е единственото място с изискване за висше образование съвпадащо напълно с моят квалификация. А понеже се занимавам ежедневно с анализи на токсични метали, бих искал ако един ден се получи критична ситуация свързана с химическо замърсяване, аз да имам възможността да използвам познанията си за да помагам при овладяването и, а не просто да гледам от страни новините.

Comment

Working...
                X