Приятели накратко случая е такъв мотивиран съм да стана военен по много причини. Две от тях съм, че не се виждам като никакъв друг това искам да правя сега бих искал да съм в Афганистан например, а не да бездействам тук. Не искам да съм министър не искам да съм лекар адвокат и какво да е искам да съм един обикновен войник да си нося чистата униформа и да продължа семейната традиция. Не съм едър но съм адски жилаво копеленце ще покрия всички нормативи ако трябва ще тренирам но какви стъпки трябва да предприема? Знам че може да звучи смешно но за мен не е. На 22г. съм и съм длъжен да опитам да стана това което искам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мога ли да стана войник
Collapse
X
-
ГостМаркери: Никакви
-
Не бързай с решенията си, Noctural, защото като отидеш в Афганистан едва ли ще си полезен някому в България. Не е нужно да си министър, лекар или адвокат, за да могат хората около теб да чувстват, че присъствието ти в техния живот е от значение за тях. Всичко зависи от това да намерш правилният начин да си от полза за обществото с най-доброто, което можеш да дадеш от себе си. В случая със ставането войник, означава, че се предаваш и даваш на някой сруг да решава вместо теб дали и как можеш да бъдеш полезен на обществото.
На казвам да не го правиш, но помисли преди това дали не можеш да го направиш сам. Приеми този съвет от човек, който е бил войник, а след това е бил доброволец във война, където е отишъл с идеята, че ще е полезен за създаването на една нова нация в Европа. Ако мислиш, че имаш нужда от съвет, можеш да се свържеш с мен. Ще поговорим и може излезе нещо интересно.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Гост
Да съм полезен на обществото? Военните не са ли? Не ми се четат проповеди, ще се радва запознати хора да кажат две приказки по темата. Моля да бъдем конкретни и да се придържаме към въпроса в нея. Не ми се занимава с нищо друго парите не ме интерсуват нямам деца не съм женен млад съм. Вие в коя война сте бил доброволец?
DelaRea благодаря сега ще прегледам връзката.
Comment
-
Гост
Чудя се при това съкращение на армията дали изобщо набират войници? И дали за 1 място не се борят стотици хора...
Comment
-
Всъщност прав сте ползата за България от един войник в Афганистан е голяма. Ще Ви вземат, въпраки съкращенията, нямайте съмнение. Такива като Вас винаги се търсят. Успех!Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Гост
Sula написа Виж мнениеВсъщност прав сте ползата за България от един войник в Афганистан е голяма. Ще Ви вземат, въпраки съкращенията, нямайте съмнение. Такива като Вас винаги се търсят. Успех!
Comment
-
Noctural, не мисля, че в този форум има достатъчно хора, които биха могли да ти помогнат с нужната информация. Не знам и някакво място в нета, което да е на професионалните военни. Единственото, което ми хрумва е форума на Еърсофт България. Доколкото съм имал наблюдения там има доста бивши, а и няколко настоящи военни. Така че може би пробвай да питаш там.
Comment
-
Как се кандидатства е описано тук:
резерв,окръжие,военно,набиране,адаптация,отбрана,кариера,борса,професия,комплектуване,техника,министерство,кандидати,професия,перспективи,подбор
За обяви за кандидатстване - следи тези два сайта:
българската армия в международни операции,българска армия,армия,мисии,мисия,мисии зад граница,международни операции,операции зад граница,военно дело,военни,министерство на отбраната,афганистан,ирак,кабул,косово,кандахар,босна и херцеговина, войн,войник,министерство на отбраната на Република България,министерство на отбраната,ministerstvo na otbranata,стандартизация,министерство на отбраната,мо,ministerstvo na otbranata,mod,stanag 6001,www.mod.bg,генерален щаб,ministry of defence,поделение,фондация децата на българската армия,сайт на мо,english proficiency test,отбрана,Въоръжени сили,Генерален щаб на българската армия,генерален щаб,гщ,ввс,вмс,военна академия,професия войник,сухопътни войски,професионална армия,войник,военни имоти,въоръжени сили,Николай Цонев,отбраната,военен бюлетин,изпълнителна агенция социални дейности на мо,жените в армията,ministry of defence,николай младенов,otbrana,armiq,мно,mno,ministry of defence,ministerstwo na otbranata,md.government.bg,www.md.government.bg,аню ангелов биография,генерален щаб на българската армия,сайт на мо,ministry of defence bulgariaвоенна инфраструктура,sait na mo,bulgarian mod,сайт министерства обороны болгарии,мод.бг,мод,mod bg,md.government.bg
Военната професия. Как да кандидатствам и да стана военнослужещ? Образци документи за кандидатстване за военна служба.
Успех!We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
NocturaL написа Виж мнениеПриятели накратко случая е такъв мотивиран съм да стана военен по много причини. Две от тях съм, че не се виждам като никакъв друг това искам да правя сега бих искал да съм в Афганистан например, а не да бездействам тук. Не искам да съм министър не искам да съм лекар адвокат и какво да е искам да съм един обикновен войник да си нося чистата униформа и да продължа семейната традиция. Не съм едър но съм адски жилаво копеленце ще покрия всички нормативи ако трябва ще тренирам но какви стъпки трябва да предприема? Знам че може да звучи смешно но за мен не е. На 22г. съм и съм длъжен да опитам да стана това което искам.
Ако сериозно си решил, мисля че периодично обявяват свободни места в местните военни окръжия. Но лично аз не бих ти препоръчал този тип кариера. Проблема е чисто интелектуален. Прекалено дълго в армията основния стил на действие е организираната работа от групи комбинирана с игнориране на личните качества. Целта на военното обучение не е друго, а да се подтиснат личностните способности на индивида до нивото на най-некадърния от групата. От тази гледна точка ако ще ставаш офицер, хубаво военната академия е мястото за кандидатстване. Но за момента няма да си полезен на държавата ни ако си с интелект над средния и решиш да ставаш обикновен войник.
Но ако искаш да бъдеш полезен на държавата, четох че от тази година започват набиране на доброволци като един вид запасни части предназначени главно за справяне с природни бедствия. Честно казано това е тема по която и аз търся повече информация, понеже имам вътрешното убеждение че трябва да се помага на държавата в критични ситуации, но без обвързване в постоянните армейски структури, които и без това няма да ми оползотворят потенциала.
NocturaL написа Виж мнениеСъщо голям минус за мен е че за жалост не хванах казармата и не съм служил това беше първото истинско огорчение за мен в живота ми че отмениха казармата колкото и мои роднини и познати да са ми обяснявали, че е "Гадно", да но след казармата се върнаха дисциплинирани мъже, научиха се да стрелят и на дисциплина.Last edited by Angelmr; 18-02-2013, 14:21.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеХич недей да съжаляваш. Аз в казармата успях да изстрелям само 100 патрона, за сметка на това всеки ден се занимавах с идиоти няколко класи под интелектуалното ми ниво, намиращи се на командни постове. Пренасях боклуци от склад в склад без ясна представа защо се прави това или за какво точно ще служат изгнилите стари железа, но които беше изключително важно да бъдат добре подредени. Мога да се сетя за десетки примери за простотии и само единични примери за действително военно обучение. реално погледнато цялото военно обучение, което аз съм получил в казармата, бих могъл да го вкарам в едноседмичен курс, като съботата и неделята ще останат свободни.Мисля онази, за която винаги се смея най-много е варенето на нафта и огромна буца катран в малко казанче на огън, насред гората (по заповед на старшината естествено), за да мажем бордюрите черно и бяло. Много ясно, че запалихме гората
Накрая аз изядох сапа, щото бях мл. сержант, демек отговорник на пасмината.
Last edited by KIZIL DELI; 19-02-2013, 01:02.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнение...От тази гледна точка ако ще ставаш офицер, хубаво военната академия е мястото за кандидатстване...sigpic
Sword song and horn sound
Comment
-
Мерси за корекцията, грешката е моя, с тази тенденция да се кръщават всичките ни висши училища "университети", аз и военното нарекох "академия".
А сериозно, някой запознат ли е със доброволния резерв? На пръв поглед не звучи никак зле, основния ангажимент е малък и целта до колкото разбирам е да има готова организирана структура, която да е подготвена за евентуални бедствия. Миналата година доброволците направиха много по време на горските пожари, дори и със самоорганизация и използване на подръчни инструменти, които сами са си носили. Но сега като чета, виждам едни интересни забележки, според които при отсъствие на титуляр могат да извикат доброволеца на активна служба до една година, което никак няма да се отрази благоприятно на основната му кариера.
Comment
-
Angelmr написаА сериозно, някой запознат ли е със доброволния резерв?
Предимства за служба в доброволния резервОбразци документи за служба в доброволния резерв (с провеждане на конкурс при кандидатстване):Заявление по чл. 6 от ППЗРВСРБДекларация по чл. 24, ал. 1, т. 1 от ЗРВСРБ
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Гост
Едва ли мога да стана офицер, доколкото съм запознат има завишени изисквания за прием във военното училище, а аз съм с основно образование. Иначе наистина имало е много глупости в казармата. Разказва ли са ми как някакъв старши накарал войниците да му пазят черешата, защото някой постоянно я обирал. Разбира се това били същите тия войници
Comment
Comment