well, when nobody is interested...does not matter...https://www.youtube.com/watch?v=KUadPehOXuI
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клуб "Военна история"
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеwell, when nobody is interested...does not matter...https://www.youtube.com/watch?v=KUadPehOXuI
Клубът не е инициатива на форум "Бойна слава", даже на една от лекциите, които посетих, агитката от форума повече пречеше, отколкото да допринасяше с нещо, от друга страна, обаче, една от любимите ми лекции (за Бурските войни) беше представена имменно от човек от "Бойна слава", така че за мен проблем няма... Просто търсиш организаторите на грешното място...
П.С. Между другото, регистрирах се тук именно заради ревютата, които Голъм така старателно списва, после видях, че има и други интересни неща..."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Дотук съм присъствал на четири лекции, все на хора от форума. Не знам за преченето, според мен добрата стара Бойна слава си оправдава името
Ги, мисля, че вече няколко души изразихме ентусиазъм да ни говориш за каквито хоспиталиерщини ти хрумне Но за да си сигурен, че се е уредила работата, пиши едно съобщение до групата във Фейсбук: http://www.facebook.com/hystoryofwars?fref=ts
Comment
-
gregorianus написа Виж мнениеГи, мисля, че вече няколко души изразихме ентусиазъм да ни говориш за каквито хоспиталиерщини ти хрумне Но за да си сигурен, че се е уредила работата, пиши едно съобщение до групата във Фейсбук: http://www.facebook.com/hystoryofwars?fref=ts
Е, не съм съвсем сигурен де, при положение, че някои уж занимаващи се с кръстоносна тематика български издателства (напр. "Рива") уж проявяват интерес към подобни разработки, но дали е истински, или само наужким? А и не би ли трябвало да има поне минимален протекционистичен елемент...ама...не...даже май е точно обратното, но...докато сами не започнем да проявяваме уважение към себе си, няма да го проявяват и другите, така че..."както ви се харесва"
Както и да е, писах им (то се оказа, че съм бил и фен на групата във фейсбук, ама че съм ).A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
gregorianus написа Виж мнениеДотук съм присъствал на четири лекции, все на хора от форума. Не знам за преченето, според мен добрата стара Бойна слава си оправдава името
Както и да е, писах им (то се оказа, че съм бил и фен на групата във фейсбук, ама че съм"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
piston написаМежду другото, регистрирах се тук именно заради ревютата, които Голъм така старателно списва
Ги, поне един от организаторите - Александър, си има профил тук, във форума (Belissarius), така че можеш да му драснеш и ЛС. А можем да организираме и открита тема за желания за теми и за желаещи да правят теми, с резюмета, пък после ако организаторите решат и имат дупка, да се организира нещо.Last edited by gollum; 28-03-2013, 11:07.
Comment
-
piston написа Виж мнениеОтгоре на всичко хората списват и онлайн списание и от доста време приканват желаещи да се включат с материали (изискванията за оформлението ги има на страницата на клуба)... Така че пътища много, сам избери по кой път да тръгнеш...A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Ти като спомена за галерната тактика... сега ме е яд, че прескочих част от информацията за битката при Имброс. Но е трудно да се говори без карта
Едно е сигурно - военноморските проблеми си имат вярна публика, за какъвто и период да става дума. Там винаги има любопитни детайли, които просто не са чак толкова навлезли в поп-културно клише.
С една дума, Ги, не се втелявай, а просто ни извести за датата.
Впрочем, не съм забравил за Димитър Кидон.
Comment
-
Яд ме е, че не можах да дойда, но ... а тия теми са ми интересни и не знам кой знае колко за тях.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
gregorianus написа Виж мнениеС една дума, Ги, не се втелявай, а просто ни извести за датата.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
gollum написа Виж мнениеАз много ще се кефя на такива лекции, Ги. Въобще, тези периоди са ми по-слабо познати и съответно - имам интерес към тях. Абе като се замисля, всякаква лекция е интересна, стига, хъм, да е добре разказана, т.е. лекторът да има какво да каже и да знае как да го направи.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Мисля, че е утре в 83 аудитория/ южно крило:
[Кога]
сряда
[Дата/час]
18:00 до 19:30
[Къде]
Софийски Университет Св. Климент Охридски, Sofia, Bulgaria
[Описание]
Военноморската мощ на една страна е от съществено значение за нейните международни претенции. Съвременната концепция за военноморска мощ се заражда в Новото Време и е пряко свързана с формирането на колониалните империи. Каква е била ролята на флота за изграждането на тези империи и печеленето на войните, ще разберем заедно на 3ти април от 18:00 часа, 83та аудитория, Южно Крило, Софийски Университет, етаж 4. Заповядайте!"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
Comment