Тази седмица ще има ли сбирка?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клуб "Военна история"
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
За тази седмица я отмениха. Трябваше да бъде на 19ти.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Клуб „Военна история” представя:
Османско-венецианската война (1714-1718), отбраната на Корфу и граф Шуленбург
[ATTACH=CONFIG]19319[/ATTACH]
Вторник, 26 март, 18:00 ч.
Ректорат на СУ, Южно крило, 83 аудитория
1716 г. Колко изискано звучи! Дори самата цифра носи барокови усещания. И точно в тази идилична 1716 някакви варвари обсаждат Корфу, смущавайки спокойствието на Сияйната република. Дамите и музиката ще трябва да почакат, защото недотам победоносният, но пък разбиращ от изкуство граф фон дер Шуленбург се е заел с енергичната отбрана на прелестния остров. Венеция отстъпва почти до прага си, за да покаже точно там, че все още има зъби. Тимпаните и фанфарите призовават към война, цяла Гърция пламва, морето се обагря в кръв, а Италия затаява дъх пред сблъсъка на адриатическия Давид с османския Голиат. Не е сигурно кой печели войната, но поне славата, тази капризна богиня, този път е на страната на венецианците и техния маршал.
Лектор: gregorianus
Музика: Антонио Вивалди
(Special Guest Star: истанбулският мехтерски оркестър)Last edited by gregorianus; 19-03-2013, 19:17.
Comment
-
Дайте и аз да прочета нещо ве, искате ли за "Кипърско-хоспиталиерската война против мамелюкския султанат, 1360-1370"?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
И аз ще се постарая да дойда.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ги, мисля че ще е страхотно, ако се намесиш и то с повече от една лекция. Ако можеш, ела на някоя от сбирките (лекцията на Грегорианус ще е чудесна възможност) да се запознаеш с организаторите (ако не ги познаваш вече). Мисля че всички ще се зарадват на подобна лекция, както и на всякакви други средновековни теми.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеГи, мисля че ще е страхотно, ако се намесиш и то с повече от една лекция. Ако можеш, ела на някоя от сбирките (лекцията на Грегорианус ще е чудесна възможност) да се запознаеш с организаторите (ако не ги познаваш вече). Мисля че всички ще се зарадват на подобна лекция, както и на всякакви други средновековни теми.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
gregorianus написа Виж мнениеДореволюционните теми обединяват хоратаA strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Евала за лекцията, последний венецийски напън е настал (сигурно щеше да напише Вазов, ако беше жив през 1716 г.), останалото до Наполеон е празна куртоазия и...КазановаA strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Дайте все пак да ви (така и не разбрах кой е организатора де) светна за "последния кръстоносен поход", ще го направя интересно, уверявам ви - особено ако има прожекционен апарат. Може и галерната тактика от периода да поразнищимA strong toun Rodez hit is,
Comment
Comment