Ето един сайт с класация на около 1000 средновековни крепости. Според вас, кои са най-красивите 10?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки на около 1000 средновековни крепости
Collapse
X
-
ГостМаркери: Никакви
-
Аз гласувам с две ръце за Каркасон, много е впечатляващо градчето. Освен това ми е слабост Кастел дел Монте на "Федерико Секондо"
Това, което не видях - може да съм пропуснал, а може да не е включено, защото, макар и укрепено, е абатство (май е имало време, в което е било укрепление, де) - е Мон Сен-Мишел в Нормандия.sigpic
Sword song and horn sound
-
Гост
Историята около построяването и предназначението на Кастел дел Монте е изключително интересна и може би не е лошо да се пусне специална тема за тази крепост с форма на осмоогълник. За тези, които не са разбрали, пояснявам че в класацията има две български крепости и те засега са на 371 и 568 място.
Comment
-
Моят списък е:
1. Каркасон, Франция.
2. Монт Сен Мишел- Франция.
3. Бург Елтз- Германия.
4. Бодиам касъл- Британия.
5. Рока Скалиера- Италия.
6.Шато ди Пиерфондс- Франция.
7. Кастейо де ла Мота- Испания.
8. Карак- Йордания.
9. Хохстервиц- Германия.
10.Списски храд- Словакия.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Браво, страшна темичка. На мен много ми харесва Авиньон, но това, че хоспиталиерите са на първо място, разбира се, само може да ме радваA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment