Здравейте всички.Знам ,че това е съвсем различна тема от форумните,но мисля ,че съм длъжен и тук да е отворя.Много малко се засяга и по медии и в интернет пространството.Искат да го скрият от очите на хората,но това е голям проблем.Наскоро България прие сделката за добиването на шистов газ на територията на страната.Компанията Шеврон получи разрешение да търси залежи.И забележете в кой район ,в Житницата на България.Теренът е разположен на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна и е с размер 4398 кв. км.Добивът е изключително вреден и разрушаващ околната среда.След инсталирането на такива сонди,земята за кратко време се превръща в лунен пейзаж.Наще алчни политици,не ги е грижа,но поне ние хората,можем да се опитаме да направим нещо.Просто изгледайте филма ,който е в Замунда с името ГАЗЛЕНД и ще разберете за какво иде реч.Това е линка http://zamunda.net/details.php?id=271297&hit=1
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ШИСТОВ ГАЗ-ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Дам, и ако човек няма логин за замунда ще си остане само с линк!
Зависи как добиват шистов газ . Вссе още не се казва каква е технологията. Ако се понапънат малко повече не би трябвало да има проблем.
Но ако някой рискува плодородна земя заради газ е наистина малоумно !Клан, клан, недоклан,
дран, дран, недодран,
печен, печен, недопечен,
яден, яден, недояден!
Рогата ми – игличени,
зъбите ми – тесличени.
Дето бодна – кръв потича,
дето хвана – месо късам!
-
Сега ще почнат едни медийни тиради от знайни и незнайни "експерти", че методиката на добиване била напълно безопасна и газта щяла да ни спаси от руската енергийна доминация. И Франция са идиоти, че са го забранили, Великобритания също са идиоти, че са го суспендирали, както няколко десетки американски щати. Ама ние сме по-умни и ще борим енергийната криза чрез този напълно невинен, доказано безопасен и дори полезен за земеделските култури и подпочвените води начин на добиване на природен газ.
Comment
-
Няма причини за опасения и притеснения. Самият велик и ненадминат Б. Хюсеин Обама прави промоция на шистовия газ. Както всички знаем, Той никога не греши, а визиите Му за бъдещето на човечеството са стократно по-мащабни от тези на Нострадамус. Единствено следвайки Неговите наставления Земята и човечеството ще бъдат спасени от зловредните капиталисти, републиканци, консерватори и белите християни.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
schalakov написа Виж мнениеНИК ТИ СЕРИОЗНО ЛИ ГО ГОВОРИШ ТОВА???Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
kamos написа Виж мнениеИначе не знам как така тази тема не е изтрита от форума?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Ама тя темата е за спасението на България от злите капиталисти, пък не е важно дали разбираш от нефт, газ, технологии и опазване на природната среда. Преди време едни спасители на планетата подписаха петиция за забрана на двуводородния окис (H2O), който "се изхвърля в реки, езера и океани в резултат на промишлената продукция и може да бъде намерен и в храната, която ядем". Справка - шоуто на Пен и Телър.Last edited by Nick; 31-07-2011, 01:24.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Една сбита и балансирана (според мен) статия.
Иначе, доколкото следя медиите, общинският съвет в Нови пазар е гласувал мораториум върху сондажите, докато не се получи независимо експертно мнение за въздействието от сондажите/добиването на шистов газ. Интересното е, че местната власт използва правото си да ограничава централно-командната система в България (правителството) чрез правомощията си на локално ниво. Това е неочакван препъни-камък, който може да стане системен подход от страна на общините спрямо централната власт.
Comment
-
SRH написа Виж мнениеЕдна сбита и балансирана (според мен) статия.
За свършването на петрола, с което статията започва, се говори още от 1902 година. И някакси досега не е свършил.
Сега, за езика. Много моля, въздържайте се от просташки определения и идеологическа натовареност. Всеки не харесва някакви политици, партии или движения, но нека това да не разваля атмосферата на форума.
Ако темата продължи по този начин, ще замине директно в кошчето. Имам предвид преди всичко мнения от #4 до #13.
Моето лично и изцяло лаишко впечатление е, че добивът, ако се прави така, както съм чувал и чел - с впръскване на химикали и т.н., че няма да се мине без големи поражения върху околната среда.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment