Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ШИСТОВ ГАЗ-ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ШИСТОВ ГАЗ-ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!!!

Здравейте всички.Знам ,че това е съвсем различна тема от форумните,но мисля ,че съм длъжен и тук да е отворя.Много малко се засяга и по медии и в интернет пространството.Искат да го скрият от очите на хората,но това е голям проблем.Наскоро България прие сделката за добиването на шистов газ на територията на страната.Компанията Шеврон получи разрешение да търси залежи.И забележете в кой район ,в Житницата на България.Теренът е разположен на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна и е с размер 4398 кв. км.Добивът е изключително вреден и разрушаващ околната среда.След инсталирането на такива сонди,земята за кратко време се превръща в лунен пейзаж.Наще алчни политици,не ги е грижа,но поне ние хората,можем да се опитаме да направим нещо.Просто изгледайте филма ,който е в Замунда с името ГАЗЛЕНД и ще разберете за какво иде реч.Това е линка http://zamunda.net/details.php?id=271297&hit=1

Дам, и ако човек няма логин за замунда ще си остане само с линк!
    Зависи как добиват шистов газ . Вссе още не се казва каква е технологията. Ако се понапънат малко повече не би трябвало да има проблем.
    Но ако някой рискува плодородна земя заради газ е наистина малоумно !
    Клан, клан, недоклан,
    дран, дран, недодран,
    печен, печен, недопечен,
    яден, яден, недояден!
    Рогата ми – игличени,
    зъбите ми – тесличени.
    Дето бодна – кръв потича,
    дето хвана – месо късам!

Comment

Сега ще почнат едни медийни тиради от знайни и незнайни "експерти", че методиката на добиване била напълно безопасна и газта щяла да ни спаси от руската енергийна доминация. И Франция са идиоти, че са го забранили, Великобритания също са идиоти, че са го суспендирали, както няколко десетки американски щати. Ама ние сме по-умни и ще борим енергийната криза чрез този напълно невинен, доказано безопасен и дори полезен за земеделските култури и подпочвените води начин на добиване на природен газ.

Comment

Няма причини за опасения и притеснения. Самият велик и ненадминат Б. Хюсеин Обама прави промоция на шистовия газ. Както всички знаем, Той никога не греши, а визиите Му за бъдещето на човечеството са стократно по-мащабни от тези на Нострадамус. Единствено следвайки Неговите наставления Земята и човечеството ще бъдат спасени от зловредните капиталисти, републиканци, консерватори и белите християни.
        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Технологията е една и съща.Филмът Газленд показва колко варварски настроена е методологията,за извличането на газа.Идват и не те питат искаш или не искаш.И този път българския народ,ако остане заспал,ще се притесня доста...

Comment

НИК ТИ СЕРИОЗНО ЛИ ГО ГОВОРИШ ТОВА???

Comment

schalakov написа Виж мнение
              НИК ТИ СЕРИОЗНО ЛИ ГО ГОВОРИШ ТОВА???
              Всеки, който се съмнява в искреността и мъдростта на Б. Хюсеин О. е ретрограден консерватор, целящ унищожението на планетата. Сериозно...
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Поредното нещо ,с което "някои" хора искат да унищожат държавата ни!Спукаха се по новините да говорят колко е било безопасно да се добива шистов газ.Иначе не знам как така тази тема не е изтрита от форума?

Comment

kamos написа Виж мнение
                  Иначе не знам как така тази тема не е изтрита от форума?
                  Защо да я трият? Има вероятност някой, който действително разбира от добив на нефт и газ, да осветли публиката дали настъпва свършекът на света или е вестникарска раздувка. Някой сериозно ли мисли, че в цитираните линкове има непредубедени мнения, основани на факти?

Comment

Ами попринцип такива теми ги трият тук,поне аз с такова впечатление съм останал.Обаче едвал и в сайт за военна история ще се намери човек ,който разбира от добив на нефт и газ!

Comment

Ама тя темата е за спасението на България от злите капиталисти, пък не е важно дали разбираш от нефт, газ, технологии и опазване на природната среда. Преди време едни спасители на планетата подписаха петиция за забрана на двуводородния окис (H2O), който "се изхвърля в реки, езера и океани в резултат на промишлената продукция и може да бъде намерен и в храната, която ядем". Справка - шоуто на Пен и Телър.
                      Last edited by Nick; 31-07-2011, 01:24.

Comment

Защо да е изтрият темата?Това засяга всички българи...Ако е изтрият темата това говори лошо за форума.Американските мега консуматори да си точат газ от техните земи,не от наще!

Comment

Ник както виждам живееш в Илиноис.Някак си е нелогично да коментираш,теми засягащи живеещите в България.На наща малка земя и остава само добив на шистов газ,особено в житницата на България.Евала правя на хората от региона,че се надигнаха и правят вече няколко конференции...

Comment

Една сбита и балансирана (според мен) статия.

Иначе, доколкото следя медиите, общинският съвет в Нови пазар е гласувал мораториум върху сондажите, докато не се получи независимо експертно мнение за въздействието от сондажите/добиването на шистов газ. Интересното е, че местната власт използва правото си да ограничава централно-командната система в България (правителството) чрез правомощията си на локално ниво. Това е неочакван препъни-камък, който може да стане системен подход от страна на общините спрямо централната власт.

Comment

SRH написа Виж мнение
                              Една сбита и балансирана (според мен) статия.
                              Честно да си призная, темата не ми е ясна, хич. Обаче мога да съдя за сайта, който е даден тук. Като гледам дори само заглавията - наклонен е в посока еко-талибанизъм. Така че каквото и да пише в статията, трябва да се има предвид, че няма как да е дори и с намек за някакво балансирано мнение.
                              За свършването на петрола, с което статията започва, се говори още от 1902 година. И някакси досега не е свършил.

Сега, за езика. Много моля, въздържайте се от просташки определения и идеологическа натовареност. Всеки не харесва някакви политици, партии или движения, но нека това да не разваля атмосферата на форума.
                              Ако темата продължи по този начин, ще замине директно в кошчето. Имам предвид преди всичко мнения от #4 до #13.

Моето лично и изцяло лаишко впечатление е, че добивът, ако се прави така, както съм чувал и чел - с впръскване на химикали и т.н., че няма да се мине без големи поражения върху околната среда.
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                              X