Искам да ви попитам и какво е мнението за форума?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко, което може да се определи като българско.
Collapse
X
-
Това пък как го измисли? То не е джигер, кокореч, ишкембе и т.н., ако под карантия разбираш някои органи и части от отделителната и храносмилателната система на тревопасните, ядат та пушек се вдига.[/QUOTE]
Честно казано по пътя на логиката че на мюсулманите им е забранено да ядът карантия. Но то и да пият е забранено пък те си пият.
kolibanekov забравих да поздравя сайта е много готин. Аз редовно влизам, въпреки че няма постоянно нови статии, за да му правя трафик.
Comment
-
kolibanekov написа Виж мнениеДа това е така. Да не забравяме,че нашият народ(особенно от селските райони) е бил в мнозинството си изключително беден, така че едва ли са си позволявали разнообразие от храни. Както каза по-горе колегата менюто е било-хляб, лук, сол.. всичко останало много рядко, по празници.
Нашият народ никога не е бил беден и дори сега не е. Дори през по-голямата част от 20-ти век е бил по-богат от всичките си съседи а през 39-та от всичките си съседи взети заедно. Причините са интересни и може би си заслужават отделна тема - жалко, че съм толкова мързеливThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
kolibanekov написа Виж мнениеТова е тема, която е доста спорна, има много противоречиви факти. Истина е, че например братята Христо и Евлоги Георгиеви са били по-богати от цяла Румъния, но това са единици. Имало е и има много бедни, те са мнозинството. Тук обаче е под въпрос какво имаме предвид под бедност?!
Comment
-
kolibanekov написа Виж мнениеДа това е така. Да не забравяме,че нашият народ(особенно от селските райони) е бил в мнозинството си изключително беден, така че едва ли са си позволявали разнообразие от храни. Както каза по-горе колегата менюто е било-хляб, лук, сол.. всичко останало много рядко, по празници.
Що се отнася до заглавието на секцията (национална кухня) то тук може да се появи двусмислица и да не значи определено българска национална кухня.
Comment
-
По въпросите на традиционната българска храна има много сведения - погледнете Етнографията на Хр. Вакарелски, тритомната етнография на България, поредицата сборници Добруджа, Пирински край, Пловдивски край и т.н. а в исторически план - Й. Андреев "Ежедневието на българите 12-14 век", която излезе май през 1993 г.
Comment
Comment