Т.е. японци се бият с някого, то е ясно, че ще е в Азия (впрочем, тогава комитата е първия познал нещо, защото той предположи, че са японци - на мен каските и шапката не ми изглеждаха особено японски ). Това покрива десетилетие горе-долу. Противникът им не се вижда, така че ще е трудно да се каже каквото и да е по-определено, освен да се изреждат по ред различните сухопътни сражения. А те не са никак малко, като почнеш от първите сбълъсци с китайците, минеш през сраженията там; през няколко битки с руснаците в края на 30-те; та приключим пак със същите съветски войски през 1945 г. Поне оставяме островите настрана (но Бирма - не).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка! ¹2
Collapse
X
-
Aми как ли не я мислех тази снимка! Япончетата обикновенно са с едни меки каскетчета...тука да речем се готвят за някаква яка отбрана! така си обяснявам и щитовете!
Ок, изстрел в тъмното: Иводжима!!!
Загубите на двете страни били чудовищни. Американците дават 7 хиляди убити и 16 хиляди ранени. Японците повече от 21 хиляди (от21 000 гарнизон!). В плен попадат само 111 души, от които едва 67 японци. Останалите са корейски работници, използвани в тунелите.И най дългия път има своята първа стъпка...
Comment
-
Беше казано, че битката не е на остров, което автоматично изключва Иво Джима като опция.
Щом битката е след 1944, това което на мен ми идва на ум, е че става въпрос за някакво сражение в Манчурия август-септември '45, както вече Kramer споменаПолитикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
Comment
-
Ама то сега не се разбра?До колкото аз разбрах от предните постове, е било станало ясно, че войниците са японци.......сега последно японци ли са или не са японци?Това, че е 1944 означава, че е непосредствено след тази година или безсрочно след нея?Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеТия не са ли турци в Корейската война. Няма снимка в лице, те имаха някакви подобни "шлемове".
Comment
Comment