Панипат?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка! ¹2
Collapse
X
-
Битката при Карнал през 1739 година
Между другото, любопитен факт е, че при Надир персийците след успешна кампания в Кавказ, достигат за последно и до Черно море. За кратко държавата им контролира и Оман, отатък Ормуз, а и Афганистан на изток.
Comment
-
-
1951 написа Виж мнениеВойната на Тройния съюз. Това е парагвайската конница, а името на битката от май 1866 г. не мога да смея да произнеса
Comment
-
AggressiveRefrain написа Виж мнениеКамбоджанско-виетнамската война от '75-та или китайско-виетнамската от '79-та ?Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Да, латиноси, така че е или Южна или Централна Америка (по-скоро Централна, според мен). Нещото на снимката е свалена (най-вероятно от бронетранспортьор М16 от ВСВ) счетворена зенитна установка (12,7 мм) - като на снимката, която прикачам. Бивша сащианска техника от ВСВ май все още се използва на доста места (примерно, в Салвадор, ако не ме лъже паметта, и през 70-те години са ползвали танкове "Стюарт", но реално из цяла Централна и поне част от Южна Америка).
Остава все пак да се намери конкретното сражение, където подобно нещо е използвано. Тези ми приличат на войници, а не на някаква партизани (макар че не пречи да са такива - предполагам, че и те се разкарват в някакви униформи). На заден фон се вижда горист склон на планина. Може би все пак е Централна Америка. Засега не се сещам нищо конкретно. Може би някакъв епизод от гражданската война в Салвадор, от конфликтите между Перу и Еквадор (еквадорците имат такива бренотранспортьори, а перуанците пленяват част от тях и може или едните, или другите да са ги ползвали активно като свалени на земята установки срещу вражеските вертолети) или нещо такова. Ще се търси .Last edited by gollum; 02-02-2011, 10:39.
Comment
-
За мен по-скоро е тази война между Перу и Еквадор и става въпрос за пленена от перуанците техника и оръжие на еквадорската армия. Прикачам снимка на президента, разглежда точно такъв трофей, сукаш още е върху бронетранспортьора.Last edited by gollum; 02-02-2011, 11:26.
Comment
Comment