добре....айде аз съм значи......
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка! ¹2
Collapse
X
-
Единият войник има АК-47 (или във всеки случай, "Калашников") на гърба си, оръдието ми прилича на съветска 152 мм гаубица (може би 2А65, но не съм сигурен, може и Д-20 (или дори 122 мм Д-30, като се замисля, защото формата на дулната спирачка не е много ясна и ми напомня малко на нейната) да е или друга подобна гаубица). Периодът очевидно е по-нов, вероятно след седемдесетте. Войниците ми приличат на съветски, но може и да греша. Бих рискувал с предположението, че е някое сражение от Афганистанската кампания. Разбира се, може и да греша, съветско оръжие е използвано на твърде много места .
ПП Малко ме озадачава това на главата на войника най-вляво, но ако е шапка, а не каска (малко е неясна снимката), то се връзва сякаш с предположението ми. Във всеки случай, съвременните конфликти не са ми силна страна.
Comment
-
Е, това е ясно (че не са НАТО-вски), на мен ми заприличаха на съветски униформи. Сега си прехвърлям из главата разни конфликти в този период, в които може да участва съветско оръжие, но това са почти всички. Може би е някъде в Африка (такива конфликти там има достатъчно), но лицата не се виждат и е трудно да се познае. А за униформи - не разбирам много (особено пък по-нови). Други ще трябва да познаят.
Comment
-
Виетнам някой споменавал ли го е относно тази снимка?
Ако в Корейската война е рано за тези АК-47, и щом Афганистан, Чечня и Босна са прекалено късно, като изключим конфликтите в Близкия Изток, то остана единствено Виетнам да е използвано руско оръжие от подобен на снимката порядък.GOTT MIT UNS!
Comment
-
peterpetroff, Нещо не ми се вярва във Виетнам да са използвани такива гаубици, а и имам смътното усещане, че униформите им изглеждаха различно. Но за другото не си прав, остават доста конфликти. Първо, разни африкански събития (обаче ми се струва малко вероятно, макар че ако са по към 80-те години не е изключено) и, второ, Ирано-иракската война е добър кандидат (тогава това трябва да са иракски артилеристи - въобще не се сещам как им изглеждат униформите обаче).
Comment
Comment