Аз съм написал 2 мнения по темите Народен Съд и за нихилизма и ми бяха изтрити.Този форум ми прилича на македонсjте блоговj, кадето като кажеш истината за исторята и те изтриват.Темите ми бяха написани с нормален тон.Ако е такъв форумът да не си губя времето.
Кажете ми истината
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Може би не си прочел внимателно форумния правилник и ръководство. -
1. Общи правила за участие във форумите
Всеки потребител на форумното пространство се задължава да не го използва за каквато и да е форма на пропаганда на каквато и да е идеология.
Не се толерират също така политизирани и идеологизирани дискусии и мнения.
Форумният съвет си запазва правото да интерпретира съдържанието на термина идеология в спорни случаи.
И най-вече:
Всички сайтове на Бойна Слава, вкл. форумите, се финансират, изграждат и поддържат в Интернет на частни, ентусиастки начала. Юридически Интернет пространството на Бойна Слава представлява частна собственост, съответно управата на сайтовете и форумите има пълни права за определяне на правилата и ограниченията при ползването им.Comment
-
Погледнах мнението в темата за нихилизма - изтрито е, защото са използвани на неподходящи изразни средства - разни "предатели", "еничари", слуги-родоотстъпници" и прочее емоционално оцветени изрази, каквито в този форум нямат място (е, освен малко в раздел "Общи приказки", но не по подобни поводи). Погледнах и мнението в темата за народния съд, там проблемът е същия (ще цитирам само "плиткоумни, и нискочели комунистически изверги", за илюстрация). Друг модератор е изтрил тези мнения, но и аз да бях попаднал на тях, щях да сторя същото.
Та не знам как е в някакви македонски блогове, но в този форум си имаме правила, трябва да сте се запознали с тях, когато сте се регистрирали. Тук "истина" или нещо подобно, нямат общо, става въпрос за елементарен клубен етикет.Comment
-
Явно leoglas75 идва тук с целия багаж от споровете, които е водил на други места и иска да ги пренесе тук 1 към 1.Comment
-
Езоповият език няма нищо общо - става въпрос за това дали искате да пишете/осъждате за история или да се занимавате с политика. Първата цел не само не се нуждае от езика на кръчмата, улицата или митинга, но той й е противопоказен. Втората цел, разбира се, може да се обслужва най-вече чрез тези изразни средства, но целта ни е тя да не може да се реализира тук, в рамките на този военноисторически форум/клуб. С други думи, ако имате вече някакъв багаж от омраза и почитание, не е тук мястото да го разтоварвате, запазете го за себе си и е възможно участието Ви тук да потръгне.
За съжаление, политизирането не е "марка" запазена само за съвременните теми. Твърде често го наблюдавам и в останалите раздели на форума, а причината се крие в това, че то не зависи от "злободневността" на историческия период, а от това как всеки се отнася към реалността и по-конкретно към историята.Comment
-
Ако щеш, насила никой не те кара. Но няма да се цупиш, ако ти трият мненията. Като ти гледам ориентацията, по-добре се насочи към форума на Расате - приемът там ще е далеч по-топъл.
Иначе интересно ми е защо преобладаващият процент оплакващи се от форумен терор всезнайковци носят винаги фашизоидни никове или аватари ?
Quae fuerant vitia, mores sunt.Comment
-
Със сигурност, щото са фенове на древния Рим и на снопа с брадвата, не толкова на черните униформи...!
Аз почвам да си мисля метафизично дори, че в значението на санскритското स्वस्तिक (суастикха - "щастие") май е закодиран пълния антипод и някакво староиндийско проклятие на човека и явленията от съвременната ни епоха.
Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12Comment
-
Comment

Comment