Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агент Пикадили

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    моето твърдение е, че няма доказателства за твоето. та затова и поствам думите на Гяуров.

    Comment


      #47
      По отношение на случая с Георги Марков - ето една полезна статия - http://www.guardian.co.uk/world/2005...nickpatonwalsh

      По отношение на моето лично мнение, дали да вярвам на ДС (унищожавали материали по случая), или на Скотланд Ярд, които и до ден - днешен се борят с този случай, предпочитам да вярвам на Скотланд Ярд. Има изследвания за престъпленията на комунизма, гласували сме закон за неговото осъждане (по инициатива на Съвета на Европа мисля), едно повече или по - малко престъпление - по - вероятно е според данните да е така, както твърдят от Скотланд Ярд. Разбира се, нищо още не е 100 % сигурно, а и това е лично мое мнение /личните мнения не са подсъдни, а аз моите ги защитавам до последния дъх на противника ми /
      Не 7, а 77 пъти по 7...

      http://www.mathematicalanthropology.org/

      Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

      Comment


        #48
        "Защо роднините на Георги Марков искат да бъдат отстранени следователите по делото?".
        Интервю утре по БТВ в "Тази сутрин".

        Comment


          #49
          Ще си позволя да преразкажа случилото се за онези, които не са го гледали, въпреки че вероятно интервюто ще бъде качено в сайта на БТВ.
          Въпреки всичките си увъртания, следователят Цветанов беше принуден да каже, че Георги Марков е умрял заради отровата, съдържаща се в намерената в крака му сачма. А лекарите трябвало да направят незнам какъв си разрез и можело нещо да се помогне и т.н. Без особено да се напряга Бареков с въпросите си постави следователя в неудобно положение. Това, че медицината по онова време не е разполагала с противоотрова, означава ли, че Марков е починал поради лекарска грешка? По колко версии са построени мотиви за убийството? Цветанов успя да изброи три: участие на българското разузнаване, участие на чуждо разузнаване и смърт поради многото болести на Марков(!). Но тази, последната е отпаднала, призна той. Участие на чуждо, т.е съветското разузнаване, или на друго? Цветанов пак се обърка.
          Бойко Найденов е решил да подмлади състава на следователите по делото след изричната намеса на брата на Георги Марков, интервю с който също бе излъчено. Възмутеният човек заяви, че след дългогодишното протакане по делото на всичко отгоре следователят излиза с новата версия за лекарската грешка, или недостатъчното да убие човек съдържание на сачмата. А съгласен ли е той да бъде изпробвано върху него дали е било недостатъчно? - малко емоционално попита Никола Марков. Разбира се, както вече описах, Цветанов публично се отрече от тази си версия.
          "Че е талантлив, талантлив е, ама не е наш" - цитира думите на Тодор Живков братовчед на Георги, който също беше в студиото добавяйки, че Георги Марков не само е описал Живков, а е отхвърлил и цялата комунистическа идеология. Христо Христов ви свърши работата – обърна се той към Цветанов. Ама аз отдавна разполагам с тези документи, те са при мен, още преди Христо Христов – продължи да увеличава степента на абсурдното си участие в “Тази сутрин” Цветанов. На въпрос прави ли се нещо по въпроса за следата към агент “Пикадили” Цветанов отговори, че, разбира се, се работи и приведе – познайте какво – целодневния разпит на Гулино през 1993г от английските и датските служби! Но към онзи момент (т.е при отказа на отговорните от българска страна лица да предоставят досието на Пикадили и изобщо документацията по случая Марков – б.моя) не са намерени доказателства, че той е убиецът.
          Мда, интересно, след бомбата за “лекарската грешка” може би скоро би следвало да очакваме друга бомба – убиецът не е заловен по вина на английските и датските служби!
          След всичко това дали все още някой твърди, че не е доказано, че е имало убийство и че “Георги Марков е средно известен писател, починал в Лондон при неизяснени обстоятелства”?
          Last edited by ivan_kunchev; 17-09-2008, 09:52.

          Comment


            #50
            Убийството на писателя Георги Марков

            все се изтъква така, че аналогиите се плъзгат по повърхността.Важно е за разкриване на престъплението и съчмата и отровата и кой и как и пр.

            Но къде останаха "Задочните репортажи за България" - като че ли никой не ги е чел. Или ако ги е чел, предубедено и не ги е доразбрал докрай.

            Ами - вижте писанията му от репортажите - не е ли за убиване ?! Пък и има елемент на предателство, та той "предава" приятеля си Живков, допуснал го до себе си.Какъв мотив само.

            Марков има още една книга на български (посмъртно издадена) не съм я намерил, и не помня заглавието й.

            Някой по-горе защитава българската ДС по линия на вътрешно-ведомствени неуредици, членуване във ВСК и пр. битовизми. ДС и МВР бяха един от двата железни юмрука на Партията. Вторият - МНО, нали ! Не е вярно, че защита на Държавата е била първа грижа на Органите. Защото според Енгелс, държавата ще отмре, границите също и пр. Каква държава, Партията беше споменавана на първо място.

            А легендата че "Свободна Европа ", че е слушала навсякъде е нелепа. Чуваше се само в местата на радиосянка на заглушителите. В големите градове бучеше зверски. Устройства против заглушителите имаше на последния етаж в БТА (но лично не успях да видя навремето) и там слушаха и правеха записи за няколкото вида Бюлетини на ЦК. Днес в ЦДА има остатъци от тях - моля вижте, който го интересува, каква част и до колко е била достъпна информацията от СЕ на народа. Никаква почти. Можеше да се чуе нещичко и от радиоподслушвателните постове в БНА, но там все проверени момци бяха.

            Освен другите сведения и анализи - не ги отричам, но ако някой външен човек се интересува от най-новото ни минало, бих му препоръчал основно: гениалния роман на Оруел "1984" (и той бе забранен и го четяха по радио Лондон навремето, но сред заглушители пак) и "Задочните репортажи.." на Георги Марков.

            Там е истината, разказана от двама писатели - комунисти по убеждение, и съвременници.

            Comment


              #51
              виждам, че темата съвсем се е превърнала в празни емоционални и глупаво-политизирани приказки.

              без да вкарвам грам политика, "българщина" и подобни глупости, ще потвърдя, че:

              След всичко това дали все още някой твърди, че не е доказано, че е имало убийство и че “Георги Марков е средно известен писател, починал в Лондон при неизяснени обстоятелства”?
              аз твърдя това и все още го твърдя, защото това са фактите. доказателства, отхвърлящи тези факти в тази тема досега не видях. под доказателство разбирам установяването на такъв факт, който да е достатъчно убедителен в установяването на причинно-следствена връзка, сочеща, че:

              - Георги Марков е убит (демек - насилствено е причинена смъртта му от друго лице/лица, дори и без да установяваме формата на вина)
              - убит е от агент на ДС (демек от човек, свързан с българската Държавна сигурност, получаващ пари и задачи от нея)
              - че убийството е по поръчка на ДС (демек, че ДС е заповядала и целяла убийството)

              чакам факти. ако такива няма, пак ще повтаря, всеки нестрадащ от параноична шизофрения, би трябвало да се откаже от недоказани твърдения.



              ПП - ъъъ,авторът на последния пост, който (постът, де) изпъква със страшната си безсмисленост в рамките на този спор - защо реши, че Оруел е комунист?!?

              Comment


                #52
                кало написа Виж мнение

                ПП - ъъъ,авторът на последния пост, който (постът, де) изпъква със страшната си безсмисленост в рамките на този спор - защо реши, че Оруел е комунист?!?
                защото е членувал в съответната англииска партия... но трябва да уточним, че това е през конкретен период от живота му.
                100 % сигурно е, че симптомите който е развил въпросния пациент отговарят на отравяне с рицин. Това се доказва и с лабораторните анализи и от аутопсията. Т.е. имаме всички основания да обявим причината за смъртта и диагнозата.
                /тва го казвам като лекар, макар да не съм токсиколог/.
                Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

                Comment


                  #53
                  Понякога ние умишлено затваряхме очи, за да не видим грозното животинско лице на системата, човешкото унижение и позор, които тя произвеждаше безспир. За всеки непредубеден свидетел на нашето време вината за всичко черно, отвратително и осъдително в днешна България е поне по равно разпределена между недъзите на системата и недъзите на отделния човек. Най-лошото и отчайващо в комунистическия свят днес е, че системата се крепи върху отделните човешки недостатъци и затова ги поощрява, развива и усъвършенствува. И най-фанатичният партиен член би признал, че никога преди в България не е имало повече лъжи, подлости, безчестие, прелюбодеяния, доноси, предателства и особено кражби… Но това е друга, голяма тема.

                  Георги Марков


                  И пак продължаваме да затваряме очи.
                  Всъщност, кало, хайде стига толкова. Проявих известно трудолюбие да приведа определени отзиви, коментари, факти, пуснах няколко линка, днес препредадох интервюто. Почти всички останали също проявиха усърдие. Танкиста и Юлиан може и да опонираха, но все пак се опитваха да аргументират надълго и широко, според собственото им разбиране, своята теза. Ти далеч не прояви подобен стил. Разбрах твърдението ти, няма нужда да се повтаряш. Ако би искал да се включиш в по-сериозна гама - моля, заповядай! Би могъл да започнеш, отговаряйки на въпросите от пост ¹18. Това, разбира се, би било анахронизъм с оглед на изоставянето днес на тезата за липсата на убийство от нейния автор, но какво пък - направи опит, ако искаш, стига да е по-сериозно. Нали сме тук, за да си говорим.
                  Last edited by ivan_kunchev; 17-09-2008, 21:21.

                  Comment


                    #54
                    ivan_kunchev, нямах желание да се намесвам в темата, но ми възникна едно питане относно въпросите в постинг ¹ 18 - на сачмата пише ли "Произведено в България"?
                    "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

                    Comment


                      #55
                      pnp5q написа Виж мнение
                      на сачмата пише ли "Произведено в България"?
                      И да пишеше, нямаше да е вярно. Коет по никакъв начин не противоречи на казаното от ivan_kunchev.

                      Comment


                        #56
                        Ти далеч не прояви подобен стил.
                        боже, боже бих казал. какъв стил, кви пет лева?
                        елементарно е - твърдиш нещо - доказваш го. аз не твърдя нищо по случая Марков, освен, че голяма част от твърдяното от теб НЕ Е ДОКАЗАНО. сто пъти подканвам теб и останалите патетични застъпници на правата кауза/вяра или каквото там крепи убеждението ви в твърдяното (защото очевидно не са факти) да се пробвате да докажете това, което твърдите. например:

                        100 % сигурно е, че симптомите който е развил въпросния пациент отговарят на отравяне с рицин. Това се доказва и с лабораторните анализи и от аутопсията. Т.е. имаме всички основания да обявим причината за смъртта и диагнозата.
                        както е написал тонев. разбира се, друг въпрос е, че липсват изброяване на симптомите на отравяне с рицин и тези, проявени от Марков (епикриза също), липсва препратка към текста на анализите и аутопсията, липсва установената диагноза, приложеното лечение, на поне е някакъв опит за аргументация извън кръга на религиозната убеденост (каквато е всякакъв вид идеологична убеденост, пробутвана тук за "истина", "правота", "българщина" и още куп дивотии).

                        пак ще повторя - факти. къде са?


                        ПП - т.нар. "въпроси" в постинг 18 са риторични, демек - са твърдения във въпросителна форма. няма как да им отговоря.

                        ако ще продължава беседването по тази тема, нека някой без вазовски патос да вземе да изложи какво е известно по случая и да го тълкуваме.
                        ако пък ще се продължава със сълзите, сополите и пълната липса на аргументация - то - да - темата е безсмислена.

                        Comment


                          #57
                          Сачмата е налице, рицинът в нея също. Ако патологът не е бил достатъчно бдителен за да я открие, ако е бил по-припрян или разсеян, ако светлината е била по-лоша и пр., може би никога нямаше да се разбере от какво е настъпила смъртта.

                          Само че се разбира. Доказателства, кой как каво и пр. няма. Документите ги няма. Обаче - qiu bono?

                          Comment


                            #58
                            Тарзан твърди, че Радио "Свободна Европа било заглушавано и не можело да се слуша!
                            Да, наистина се заглушаваше и имаше времена, в които не можеше да се чува! Обаче, от 80-та година редовно го хващах, с най-обикновени радиоапарати. На места бучеше, но на места не!
                            Най-добре го ловяха първите транзистори ВЕФ-1( пусни майна ВЕФА да чуйм Гидика) После руснаците нещо им стесниха лентите на настройка и не бяха така добри.
                            Всъщност части от Репортажите чух за пръв път именно от там!


                            От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

                            Comment


                              #59
                              Кидика.

                              Comment


                                #60
                                Хващаше се, при известни усилия. Но помня, че се и заглушаваше до към средата на 80-тте. Трябваха специални усилия, за да се хване.

                                Comment

                                Working...
                                X