Коментари и дискусии по темата.Искам да чуя мнения на хора, които са навътре в нещата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За жените в Армията
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
За да останат "момчетата" на служба, трябва да има и "момичета"! Това е смисълът от жените в армията, иначе какво друго?
-
Вачко написа Виж мнениеКоментари и дискусии по темата.Искам да чуя мнения на хора, които са навътре в нещата.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Аз предлагам да сменим нашата армия изцяло на женска. Тоест въобще да махнем армията и да оставим само полицията и гвардейската рота. В гвардейската рота да се набират само жени - с конкурс за красота И на президента и на туристите ще е приятно, и момичетата ще работят по специалност хи хи (тоест ще даряват красота на света, чреез което ще го спасяват - достойно занимание за военни)Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
княз Крылов написа Виж мнениеАз предлагам да сменим нашата армия изцяло на женска. Тоест въобще да махнем армията и да оставим само полицията и гвардейската рота. В гвардейската рота да се набират само жени - с конкурс за красота И на президента и на туристите ще е приятно, и момичетата ще работят по специалност хи хи (тоест ще даряват красота на света, чреез което ще го спасяват - достойно занимание за военни)
Comment
-
Вачко написа Виж мнениеКоментари и дискусии по темата.Искам да чуя мнения на хора, които са навътре в нещата.
Comment
-
Извод: Жените се предвижват по-бързо относително армията. Преди са били след нея, сега са във нея, следователно след известно време ще бъдат преди нея. Тоест жените нямат бъдеще в армията, защото са обречени да я задминатДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Ами аз съм твърдо против жените, на това мнение са и много офицери и войници. Ще кажа само накратко, че повечето идват да забременеят (не че има нещо лошо, ама те могат да го правят и извън армията, а в чужбина ни се смееха на армията като пишеше че "армията ни е бременна", защото вече така ще стане че ще има само жени, пък и се говореше че в момента има около 700 бременни военнослужещи от 1600 за цифрите сега малко го карам по спомени но са приблизителни) и армията да им изхранва детето (а в същото време докато тя е 2 г. в майчинство никой не може да и вземе мястото, а все още се намират надъха момчета за служба макар вече и твърде малко и има случаи, където в някои роти с повече жени, които са в майнчинство да нямат хора и да си вършат по добре работата). Стават само за канцелариите, те и без това 90% са дъщери, съпруги или любовници на някой по-голям офицер. Добре че нашия командир каза че повече няма да взима жени, той го е заевявал пред целия личен състав не вижда смисъл от тях те никаква работа не могат да свършат. Само мрънкат, за стрелби и тактики да не говорим колко са зле. Ако завали дъжд веднага мрънкат да се прибират, че ще се намокрят. Абе за една жена е добре в армията, защото никой не ги гърчи и не ги занимават много. Знаят че са осигурени, взимат си твърда заплата, където навънка трябва да бачкат като магазинерки, сервитйорки и т.н.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Ами аз съм твърдо против жените, на това мнение са и много офицери и войници.
Ще кажа само накратко, че повечето идват да забременеят (не че има нещо лошо, ама те могат да го правят и извън армията
[QUOTE]Абе за една жена е добре в армията, защото никой не ги гърчи и не ги занимават много. Знаят че са осигурени, взимат си твърда заплата[QUOTE]
Много добре. Но по същата логика в България трябва да се прекратят един куп дейности, понеже се вършат некадърно. Всеки може да даде примери.
ПП Очевидно е, че българите не са свикнали с идеята за жена-войник - както и голяма част от самите жени-войници. Време трябва..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Може би наистина трябва време, ама и самите жени като идват не са настроени да служат никакъв живец няма в тях. Аз единствено съм виждал само една жена много надъхана да служи просто си личи, че е влече службата. За разлика от останалите тя почти не си говори с останалите "войници" от нежния пол изпълнява всичко наравно с мъжете до колкото и позволяват силите и т.н. абе мъжкарана, както се вика. Ако поне половината бъдат като нея тогава и аз няма да имам нещо против.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Гост
Здравейте!
Отчасти съм съгласен с мнението на Dinain, че са необходими промени относно механизма за майчинство, и това за зелника също е вярно разбира се! Но в никакъв случай не бих нарекъл желанието на една жена да бъде майка злоупотреба, особенно в условията на нашата демографска криза! По света този въпрос е уреден перфектно и няма никакъв проблем от такова естество. На думи е лесно, майчинството е с продължителност от 2 до 4 месеца (в повечето армии на НАТО), след което за бебетата армията осигурява ясла и последваща детска градина в близост или дори вътре в базата. Заплащането е съобразено с доходите на семейството, т.е. войниците плащат най-малко. Тук където съм в момента детските градини са с работно време от 0530 до 1800 и това устройва хората. За самотните родители има специална програма!
Относно вторият поставен въпрос, а именно:
Може би наистина трябва време, ама и самите жени като идват не са настроени да служат никакъв живец няма в тях.
Като цяло жените имат своето място в съвременната армия, ако някой не е разбрал вече сме в 21 век! Трябва да има правилен подбор и добър мениджмънт особенно при определяне на позицийте, като за второто мисля че в голяма степен се работи правилно.
А това че някой не е щастлив от факта.....бих го посъветвал чисто професионално, да си спомни че основно качество на войника е неговата приспособяемост към условията в който е поставен т.е. няма смисъл от вайкане, условията са такива каквито са. Вместо да ставаме част от проблема, нека да работим за решаването му!
Поздрави и let the force be with you!!!
Comment
-
CSM BU LAND FORCES написа Виж мнениеПо света този въпрос е уреден перфектно и няма никакъв проблем от такова естество. На думи е лесно, майчинството е с продължителност от 2 до 4 месеца (в повечето армии на НАТО),
Моите наблюдения са от периода 2002-2003 гогато си губех врем то да отбивам военна служба. Така може и да е имало 1-2 изключение но иначе повечето фльорци се натискаха да "бачкат" в щаба, и понеже преливаха от кадърност се налагаше да се викат войници да им вършат работата (в частност аз)...лирично отклонение, за да не си помислите че това е сладка служба,висенето цял ден пред компа съвсем не знаичи че през нощата няма да вися н- часа на поств студа, м-неее..мене дори през деня са ме сваляли от пост че трябвало някакво инфо да с еобработи спешо....
та да се върнем на фльорците- редовният сценарий за жена-офци..пардон офицер беше завършва военно училище>ражда>излиза в майчинство>ражда пак> пак майчинство> връща се на служба и е вече капитан, кеф на бучки, при това докато си лежи в къщи получава повече от прилични пари. Служба мечта, тъй че з абългарските реалнотсти- жените нямат работа в армията.
Comment
-
CSM BU LAND FORCES написа Виж мнениеНо в никакъв случай не бих нарекъл желанието на една жена да бъде майка злоупотреба, особенно в условията на нашата демографска криза!
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеСъгласен съм. Прекрасно е да се насърчава раждаемостта, пък било и по линия на армията. Освен това - лично мое мнение - военните биха могли да организират процеса много по-ефективно от цивилните.
Comment
Comment