If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз предлагам да сменим нашата армия изцяло на женска. Тоест въобще да махнем армията и да оставим само полицията и гвардейската рота. В гвардейската рота да се набират само жени - с конкурс за красота И на президента и на туристите ще е приятно, и момичетата ще работят по специалност хи хи (тоест ще даряват красота на света, чреез което ще го спасяват - достойно занимание за военни)
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Аз предлагам да сменим нашата армия изцяло на женска. Тоест въобще да махнем армията и да оставим само полицията и гвардейската рота. В гвардейската рота да се набират само жени - с конкурс за красота И на президента и на туристите ще е приятно, и момичетата ще работят по специалност хи хи (тоест ще даряват красота на света, чреез което ще го спасяват - достойно занимание за военни)
Извод: Жените се предвижват по-бързо относително армията. Преди са били след нея, сега са във нея, следователно след известно време ще бъдат преди нея. Тоест жените нямат бъдеще в армията, защото са обречени да я задминат
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Ами аз съм твърдо против жените, на това мнение са и много офицери и войници. Ще кажа само накратко, че повечето идват да забременеят (не че има нещо лошо, ама те могат да го правят и извън армията, а в чужбина ни се смееха на армията като пишеше че "армията ни е бременна", защото вече така ще стане че ще има само жени, пък и се говореше че в момента има около 700 бременни военнослужещи от 1600 за цифрите сега малко го карам по спомени но са приблизителни) и армията да им изхранва детето (а в същото време докато тя е 2 г. в майчинство никой не може да и вземе мястото, а все още се намират надъха момчета за служба макар вече и твърде малко и има случаи, където в някои роти с повече жени, които са в майнчинство да нямат хора и да си вършат по добре работата). Стават само за канцелариите, те и без това 90% са дъщери, съпруги или любовници на някой по-голям офицер. Добре че нашия командир каза че повече няма да взима жени, той го е заевявал пред целия личен състав не вижда смисъл от тях те никаква работа не могат да свършат. Само мрънкат, за стрелби и тактики да не говорим колко са зле. Ако завали дъжд веднага мрънкат да се прибират, че ще се намокрят. Абе за една жена е добре в армията, защото никой не ги гърчи и не ги занимават много. Знаят че са осигурени, взимат си твърда заплата, където навънка трябва да бачкат като магазинерки, сервитйорки и т.н.
Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Ами аз съм твърдо против жените, на това мнение са и много офицери и войници.
В това няма нищо чудно, все пак е висок и процентът българи, вярващи че природно са по-умни от българките.
Ще кажа само накратко, че повечето идват да забременеят (не че има нещо лошо, ама те могат да го правят и извън армията
Което означава, че виновни са не жените, а калпавият механизъм, които позволява тази злоупотреба. Както е лафът, не е луд този, който яде зелника, а който му го дава. Както сам казваш
[QUOTE]Абе за една жена е добре в армията, защото никой не ги гърчи и не ги занимават много. Знаят че са осигурени, взимат си твърда заплата[QUOTE]
Много добре. Но по същата логика в България трябва да се прекратят един куп дейности, понеже се вършат некадърно. Всеки може да даде примери.
ПП Очевидно е, че българите не са свикнали с идеята за жена-войник - както и голяма част от самите жени-войници. Време трябва...
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Може би наистина трябва време, ама и самите жени като идват не са настроени да служат никакъв живец няма в тях. Аз единствено съм виждал само една жена много надъхана да служи просто си личи, че е влече службата. За разлика от останалите тя почти не си говори с останалите "войници" от нежния пол изпълнява всичко наравно с мъжете до колкото и позволяват силите и т.н. абе мъжкарана, както се вика. Ако поне половината бъдат като нея тогава и аз няма да имам нещо против.
Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Здравейте!
Отчасти съм съгласен с мнението на Dinain, че са необходими промени относно механизма за майчинство, и това за зелника също е вярно разбира се! Но в никакъв случай не бих нарекъл желанието на една жена да бъде майка злоупотреба, особенно в условията на нашата демографска криза! По света този въпрос е уреден перфектно и няма никакъв проблем от такова естество. На думи е лесно, майчинството е с продължителност от 2 до 4 месеца (в повечето армии на НАТО), след което за бебетата армията осигурява ясла и последваща детска градина в близост или дори вътре в базата. Заплащането е съобразено с доходите на семейството, т.е. войниците плащат най-малко. Тук където съм в момента детските градини са с работно време от 0530 до 1800 и това устройва хората. За самотните родители има специална програма!
Относно вторият поставен въпрос, а именно:
Може би наистина трябва време, ама и самите жени като идват не са настроени да служат никакъв живец няма в тях.
Проблемите с мотивацията на военнослужещите у нас са много дълбоки и не е редно да се делят на мъжки и женски. Ниската мотивация или дори пълната и липса е проблем на военнослужещия, но задължение на всички които имат претенции да се наричат лидери, е да работят по нейното правилно формиране и последващо подобряване! Как това се прави и какви техники и методика се използват за това, е тема на друга дискусия. Моето лично мнение относно жените е че специалния подход към тях в армията е пагубен за климата във всяко едно подразделение! Но това е отчасти заради манталитета на българина.
Като цяло жените имат своето място в съвременната армия, ако някой не е разбрал вече сме в 21 век! Трябва да има правилен подбор и добър мениджмънт особенно при определяне на позицийте, като за второто мисля че в голяма степен се работи правилно.
А това че някой не е щастлив от факта.....бих го посъветвал чисто професионално, да си спомни че основно качество на войника е неговата приспособяемост към условията в който е поставен т.е. няма смисъл от вайкане, условията са такива каквито са. Вместо да ставаме част от проблема, нека да работим за решаването му!
По света този въпрос е уреден перфектно и няма никакъв проблем от такова естество. На думи е лесно, майчинството е с продължителност от 2 до 4 месеца (в повечето армии на НАТО),
По света но не и у нас!!!!.
Моите наблюдения са от периода 2002-2003 гогато си губех врем то да отбивам военна служба. Така може и да е имало 1-2 изключение но иначе повечето фльорци се натискаха да "бачкат" в щаба, и понеже преливаха от кадърност се налагаше да се викат войници да им вършат работата (в частност аз)...лирично отклонение, за да не си помислите че това е сладка служба,висенето цял ден пред компа съвсем не знаичи че през нощата няма да вися н- часа на поств студа, м-неее..мене дори през деня са ме сваляли от пост че трябвало някакво инфо да с еобработи спешо....
та да се върнем на фльорците- редовният сценарий за жена-офци..пардон офицер беше завършва военно училище>ражда>излиза в майчинство>ражда пак> пак майчинство> връща се на служба и е вече капитан, кеф на бучки, при това докато си лежи в къщи получава повече от прилични пари. Служба мечта, тъй че з абългарските реалнотсти- жените нямат работа в армията.
Но в никакъв случай не бих нарекъл желанието на една жена да бъде майка злоупотреба, особенно в условията на нашата демографска криза!
Съгласен съм. Прекрасно е да се насърчава раждаемостта, пък било и по линия на армията. Освен това - лично мое мнение - военните биха могли да организират процеса много по-ефективно от цивилните.
Съгласен съм. Прекрасно е да се насърчава раждаемостта, пък било и по линия на армията. Освен това - лично мое мнение - военните биха могли да организират процеса много по-ефективно от цивилните.
аха? демек за сметка на "цивилните" военните да имат възможност да се клецат и размножават по цял ден, брилиантна идея, иначе почти всеки би могъл да ораганизира правенето на кеф по сравнително ефективен начин, стига друг да му плаща. За пример- дори недочовеците наричащи себеси "роми" далеч задминават по ефективност "зелените човечета", отделнодето един цветнокож струва на държават по-малко от едно зелено човече.
Comment