Аз много бих искал да узная причините за пожара в склада от чисто човешко любопитство, но се съмнявам, че властите ще кажат нещо. Като с пожара във влака - "дезодорантче се подпалило от топлината на парното и изпепелило два вагона..."
) веднага ми дойде на ум Хирошима - добре че на никой журналист не му е дошло това на ума, иначе такава паника щеше да е...мани мани!
. Другото интересно е, че за покриване на щетите се изискват 11 (единадесет) документа, включително и оценка на къщата. Както и тя да е единствено (или основно) жилище. Е тя се води на майка ми и е единствена. Но щетите (два счупени прозореца и един пукнат) не си заслужава тичането (още в събота бяха оправени). Но не така стои въпроса в Чепинци! Там е много по-страшно.
). И ако на някого това му се струва чудно, то представете си как бихте струпали няколко тона, да не говорим няколко хиляди тона чакълоподобно вещество(вторично обработен тротил), което за да детонира трябва да е в общ затворен обем (не в разделни опаковки) и детониращия импулс да има параметрите на детонация на поне 1%(около 1 тон!!!) от общото количетво (ориентировъчно), което предполага че този един процент трябва да се детонира от пак един процент(около 10 килограма) - и при все това пълната детонация не би била гарантирана - най вероятно 80-90% от материала ще се разпръсне недетониран във всички посоки а ефекта би бил : детонация-пожар-пак детонация - пак пожар и т.н. Взривът би бил сериозен, няма дума, но все пак не би бил в пълен обем и едновременно - какво да кажем за общо взето правилно съхраняваните материали в Челопечене! (май и там картинката е същата)
Comment