През какви етапи преминават опитите за решаване на българския национален въпрос и кои са най-значимите прояви?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Национален въпрос
Collapse
X
-
Императрица, ако се готвиш за изпит по история, защо не отвориш една тема за всички твои въпроси, а който има желание, ще отговаря."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
но не очаквах някои да се заяде"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
Абе то и аз се готвя за изпит по История, ама не питам тук.Питам личната си библиотека и после си сядам на задника и чета.Ако императрицата иска може да ми дойде на гости и заедно да се поразходим из дебрите на Историята.
Пък и да ти кажа-обръщението е към Императрицата- този форум няма да ти помогне, защото Даскалите си имат свои критерии за историята, а ние тук наши си, които хич не им харесват колкото и да са верни те.
Извода е:
Сядаш си у вас и прочиташ цялата литература, която са ти дали по въпроса или идваш у нас и аз те заривам с книги до небето и пак сядаш и четеш.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
Comment