Майтапи ¹ 4

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Amazon
    Нередовен
    • May 2006
    • 7016

Цитат от словото на президента на Република България:
    "Историята ни е научила, че военните победи идват и си отиват, докато демокрацията и човешките права се отстояват ежедневно"

Това е като словесен тест на Роршах. Аз виждам идиот.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Обикновен лаик
      нормално прост
      • Nov 2005
      • 698

За да си купиш кока-кола в Русия трябва да покажеш паспорт.

Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

• Angelmr
        ветеран
        • Jun 2005
        • 1398

Няма да е лоша идея и тук да го въведат това. Не само за колата, а за всички стимулиращи напитки, за цигари алкохол и тнт. И не само да го въведат, но и да го спазват. Нямаш си представа какво количество от заболяванията се дължат на злоупотреба с подобни боклуци.

Comment

• Обикновен лаик
          нормално прост
          • Nov 2005
          • 698

Angelmr написа
          Няма да е лоша идея и тук да го въведат това.
          Ти май, май си чуждопоклонник, тъй ми се чини. Ние имаме собствен челен опит и нямаме нужда да копираме тоя и оня. По един "представителен магазин" в два-три по големи града и кока-кола само за новогодишните празници в лимитирани количества. Така далеч по-сигурно ще се защитим от тлетворното и влияние. Е, ще се наложи да излезем от ЕС и да затворим границите, понеже българите са безотговорни хора и ще я купуват от съседите. Но в името на светлото безкокаколено бъдеще не бива да се спираме пред нищо.
          Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

• Zalmoxis
            ветеран
            • Nov 2007
            • 969

Angelmr написа
            Няма да е лоша идея и тук да го въведат това. Не само за колата, а за всички стимулиращи напитки, за цигари алкохол и тнт. И не само да го въведат, но и да го спазват. Нямаш си представа какво количество от заболяванията се дължат на злоупотреба с подобни боклуци.
            Мурад IV се обади, иска си прогресивните политики обратно.

Comment

• Angelmr
              ветеран
              • Jun 2005
              • 1398

Скоро може и това от картинката да се наложи.

Обикновен лаик написа
              Ти май, май си чуждопоклонник, тъй ми се чини. Ние имаме собствен челен опит и нямаме нужда да копираме тоя и оня. По един "представителен магазин" в два-три по големи града и кока-кола само за новогодишните празници в лимитирани количества. Така далеч по-сигурно ще се защитим от тлетворното и влияние. Е, ще се наложи да излезем от ЕС и да затворим границите, понеже българите са безотговорни хора и ще я купуват от съседите. Но в името на светлото безкокаколено бъдеще не бива да се спираме пред нищо.

Всъщност собствения опит и настоящото законодателства включва и подобна забрана от която ти така се възмущаваш. Но да не повтаряме вица за писателя и читателя. Проблема е само че тази забрана не се спазва, за някои парите са по-важни от здравето.

Comment

• Amazon
                Нередовен
                • May 2006
                • 7016

Angelmr написа
                И аз мисля така. То трябва да си много първосигнален, за да мислиш по друг начин. В САЩ се опитват да прокарат дори по-сериозни мерки. Май в Ню Йорк успяха преди две лета. Няма паспорти, ораничението е за всички. Ограничение по количество и то не само за кола, а за всякакви боклуци. Идеята е да можеш да си купиш само малка чаша сода. Всички колеми чаши ги забраняват, да не говорим за трилитрови бутилки и т.н.

Comment

• Amazon
                  Нередовен
                  • May 2006
                  • 7016

Zalmoxis написа
                  Мурад IV се обади, иска си прогресивните политики обратно.

Ако Мурад IV се рижи поданиците му да не приличат на лоени топки с деградирали карантии значи е добър султан Особено ако на поданиците му леко им липсва обща култура и здрав разум.

Comment

• Amazon
                    Нередовен
                    • May 2006
                    • 7016

Обикновен лаик написа
                    По един "представителен магазин" в два-три по големи града и кока-кола само за новогодишните празници в лимитирани количества. Така далеч по-сигурно ще се защитим от тлетворното и влияние. Е, ще се наложи да излезем от ЕС и да затворим границите, понеже българите са безотговорни хора и ще я купуват от съседите. Но в името на светлото безкокаколено бъдеще не бива да се спираме пред нищо.
                    Това имаш ли си го напечатано на лозунг, закачено на сап от кюрек(права лопата) и подготвено за манифестация?

Искаш ли и да махнем акцизите от циарите и забраната за продажбата им близо до училища, щото такива забрани ограничават свободният пазар?

А искаш ли да ти дам линкове за политически форуми където да си лекуваш фобиите, щото явно не можеш сам да си намериш и продължаваш да цвъкаш политика в този форум?

Comment

• Dinain
                      Платен агент на злото
                      • Jan 2006
                      • 14111

Не забравяйте да забраните солта и захрта също. И секса - предават се венерически болести, има и нежелани бременности. В краен случай - само с разрешително от общината.
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Imperial
                        Мошенник
                        • Jan 2003
                        • 12066

Amazon написа
                        Това имаш ли си го напечатано на лозунг, закачено на сап от кюрек(права лопата) и подготвено за манифестация?

Искаш ли и да махнем акцизите от циарите и забраната за продажбата им близо до училища, щото такива забрани ограничават свободният пазар?

А искаш ли да ти дам линкове за политически форуми където да си лекуваш фобиите, щото явно не можеш сам да си намериш и продължаваш да цвъкаш политика в този форум?
                        Защо мразиш свободата?

Предписвам една доза

albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Amazon
                          Нередовен
                          • May 2006
                          • 7016

Dinain написа
                          Не забравяйте да забраните солта и захрта също. И секса - предават се венерически болести, има и нежелани бременности. В краен случай - само с разрешително от общината.
                          Залитваш към крайности и празни обобщения. Не става въпрос за забрани а за контрол. Не ми казвай че си анархист?

Comment

• Amazon
                            Нередовен
                            • May 2006
                            • 7016

Imperial написа
                            Защо мразиш свободата?
                            Обичам свободата и не страдам от крайни пристрастия. Знаеш ли колко е хубаво?

Comment

• Dinain
                              Платен агент на злото
                              • Jan 2006
                              • 14111

Анархизъм е да продаваш безалкохолно без да проверяваш паспорти?!
                              Има си системи за контрол така или иначе и съм съгласен за някакъв по-сериозен контрол в обекти като училища; но да диктуваш на възрастни хора какво да ядат и пият минава границите на добрия вкус. Затова съдържанието е изписано на етикета. Ако ще контролираш колата, трябва да искаш паспорт за практически всичко в магазина за ХС и за всяка мазна баничка.
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Angelmr
                                ветеран
                                • Jun 2005
                                • 1398

Dinain написа
                                Анархизъм е да продаваш безалкохолно без да проверяваш паспорти?!
                                Има си системи за контрол така или иначе и съм съгласен за някакъв по-сериозен контрол в обекти като училища; но да диктуваш на възрастни хора какво да ядат и пият минава границите на добрия вкус. Затова съдържанието е изписано на етикета. Ако ще контролираш колата, трябва да искаш паспорт за практически всичко в магазина за ХС и за всяка мазна баничка.
                                Паспортната проверка е начин да се удостовери пълнолетие. До колкото знам така се продава алкохол в сащ. Би трябвало същото ограничение да бъде разширено и върху други психоактивни субстанции, които иначе са разрешени за възрастни, като цигарите и стимулиращите напитки. А колата, макар и слаба спада към тях. Бих добавил тук и марихуаната, ако бях сигурен че въздействието от нея наистина не е по-силно от алкохола, но за последното само съм чувал, нямам лични наблюдения, въпреки че бях в холандия миналата година.
                                Ако някой вижда в това ограничаване на лични свободи, мисля проблема е в неговия телевизор.

Отделно на това аз лично съм привърженик на по-строгия контрол над храните в училищата. Свобода или не, хората придобиват право да решават кога и с какво да се тровят когато навършат пълнолетие.

Comment

Working...