If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така като се замисля, мястото на фанатичната русофобия е точно в тази тема.
Само не ми е ясно, защо отказът да се лиже нечий задник, веднага те вкарва в графта "фоб". По същата логика, разни други фили, без значение какви, ме изкарват американофоб, туркофоб, циганофоб и ... какъв да е фоб. Та по същество, кажи прав ли съм в това, което съм написал или не? За да съм ясен, ще задам въпросът така:
1. Факт ли е че между снимката и текстът има пълно логическо покритие - немският пилот се сражавал за Родината си.
2. Снимката е от 1940 г., когато руснаците и германците са съюзници и съответно няма нищо скандално руснаците да възхваляват съюзниците си от това време.
2. Снимката е от 1940 г., когато руснаците и германците са съюзници и съответно няма нищо скандално руснаците да възхваляват съюзниците си от това време.
Забавното е, че всъщност са прави, защото каквато и снимка да сложат, все ще е на военни, които откъдето и да го погледнем, почти сигурно със е сражавали за своята родина - общо взето всички го правят (е, като изключим наемниците, но е ясно, че тези не са). Прав си и, че да не понасяш Путин и политиката му е едно - русофобията е друго (аз не го понасям особено, но съм русофил). От друга страна, отдавна се дърляте по един или друг повод и поне, според мен, Стан, не е само Путин или Сталин, по които да не си падаш. Може и да греша, разбира се, но не е работата само в "лиженето на задници".
А по повод на времето - не, баш съюзници не са, поне не и официално. Не повече отколкото Великобритания, Франция и Германия, да речем, са такива след Мюнхенската конференция. Нямат съюзен договор, по-скоро имат споразумение за ненападение и отделно търговско споразумение, но това не се покрива с понятието за "съюз", според мен. Но си прав, че се кефят едни на други за един сравнително кратък период от 39-та, та някъде до 41-ва (и го показват - съвместен парад (май даже не е само един) и прочее), когато започват все повече да охладняват, макар и не винаги официално (поне за съветската страна, макар че и там има подобно нещо).
Та, ако вземем буквални смисъл, банерът е верен, защото пилотите са си се сражавали за своята родина. Но иначе не е верен, защото и през 40-та немските пилоти не са го правили за СССР, камо ли пък за сегашна Русия.
ПП Ама много се захванахте този банер, а той е, примерно, двадесетия подобен. По-миналата година имаше с "Тигър", още по-миналата имаше с онази - една от може би най-известните немски снимки на пехотинец с граната. Нямаше подобна реакция тук тогава.
Само не ми е ясно, защо отказът да се лиже нечий задник, веднага те вкарва в графта "фоб". По същата логика, разни други фили, без значение какви, ме изкарват американофоб, туркофоб, циганофоб и ... какъв да е фоб. Та по същество, кажи прав ли съм в това, което съм написал или не? За да съм ясен, ще задам въпросът така:
1. Факт ли е че между снимката и текстът има пълно логическо покритие - немският пилот се сражавал за Родината си.
Вече го обясниха, но да перефразирам с други думи.
Когато човек постне една нелепа снимка, това е смешно. Когато човек постнат 20 различни вариации на нелепи снимки (или вицове) с очевиден намек за очерняне на дадена група хора, смешна е не снимката, а постващия.
Comment