Майтапи ¹ 4

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Dinain
    Платен агент на злото
    • Jan 2006
    • 14111

Като в Украйна, обаче в блока
    Деян Копчев

Точно бях тръгнал да връщам едни бутилки, когато ме озари светлата мисъл да приобщя малко общи части към апартамента си. Изтичах обратно в блока, асансьорът не работеше от две седмици, но бях толкова въодушевен, че въобще не се сетих и го чаках десетина минути, след което се набрах по стълбите, влязох у нас, заключих и конспиративно погледнах към жена си.

- Въобще не си го и помисляй - веднага ме скастри тя, без да знае за какво става въпрос, просто обичаше да реже моя ентусиазъм, защото явно смяташе, че именно на това се крепи един здрав брак.

- Пиле - въобще не й обърнах внимание, защото и аз смятах, че именно на това се крепи един здрав брак, - ще си вземем малко общи части от стълбището!

В момента, в който видя, че няма да искам нищо от нея, жена ми се оживи, даже стана малко по-хубава, подобно на онзи път, когато решихме да крадем от кабелната на съседите и въпреки че не успяхме, а само ни удари ток, любовта ни беше по-силна отвсякога.

- Хайде, верно! - остави списанието тя и се изправи, готова да води люти битки по пеньоар.

- Слушай сега какво ще направим - започнах да споделям плана си аз, - на площадката сме общо три семейства, нали така?

Тя само кимна. Обичах, когато не говореше.

- Правим едно общо събрание на площадката - казах тихо и някак съучастнически, - след което си организираме референдум...

- Ама не у нас - вдигна ръка жена ми, - няма да ми влизат и да ми цапат тука.

- Права си - съгласих се аз, - ще се съберем у Митрев, значи... той така и така не си чисти.

- Ще хапнем и по бонбон, винаги има пияни вишни у тях, стари, стари, ама на аванта - вметна жена ми и независимо че често не можех да я понасям, си казах, че в крайна сметка от време на време и тя има своите моменти... а и знаеше, че обичам пияни вишни, както и да са на аванта. - А на тоя референдум какво правим? - нямаше търпение да чуе края на пъкления ми план тя.

- На тоя референдум, филенце мое - продължих да обяснявам аз, - със съседите взимаме единодушното решение, че площадката ни се отцепва от общия блок, след което - хоп, щрак и я приобщаваме към апартаментите си.

- И ще можем да държим там всичките буркани от мамини... - замечтано каза жена ми, а ако имахме достатъчно време и подходяща музика, вероятно щеше да пусне и една сълза.

- Слагаме после едно обявление долу във входа и пишем, че на официален референдум, проведен на еди-коя си дата, бе решено, че шестият етаж вече не принадлежи на блока, а принадлежи на шестия етаж и се забранява да ни спират с асансьора тука...

- Точно така, да си ходят по техните етажи, това тук в крайна сметка ще е отцепено с референдум, с демокрация! - борбено и малко несвързано отбеляза жена ми, но през годините човек й свиква.

В този момент на вратата се позвъни, всъщност по-скоро се почука, защото звънецът не ни работеше от две седмици. Оставих жена ми да разсъждава нещо наум и отидох да отворя.

- Разбра ли какво става? - попита ме съседът Митрев. - Тия над нас, от седмия етаж, гледали новините, видели какво се случва там в Украйната, свикали си официален референдум на площадката и се отцепили от блока.

Първо се стъписах, че са ни изпреварили, но после възликувах и даже забарабаних по шкембето си тържествено: имаме прецедент! Щом в Косово и на седмия етаж може, що пък в Крим и на шестия етаж да не може?
    Точно бях тръгнал да връщам едни бутилки, когато ме озари светлата мисъл да приобщя малко общи части към апартамента си. Изтичах обратно в блока, асансьорът не работеше ...
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Gaden Gogi
      The Voice of Reason
      • Oct 2003
      • 10940

Eguo написа

Но ¹11 - погрешно. Полша и прибалтийските държави -Poor
      Полша е бедна в сравнение с кого?

Comment

• Angelmr
        ветеран
        • Jun 2005
        • 1398

Това дори не е смешно.

Comment

• Sula
          ветеран
          • Feb 2009
          • 758

Вожд на индианско племе събрал народа си и казва:
          -Индианци! Ние велико племе ли сме?
          -Даааааааа!
          -Е тогава защо нямаме атомна ракета?
          -Ми да си направим….
          Взели и отсекли най-високата секвоя. Сърцевината я изчоплили с брадви, по стара испанска рецепта направили барут и натъпкали ракетата. Пуснали един дълъг фитил и таман да го запалят и се сещат:
          -Къде ще я изстреляме?
          -Ми по Ереван.
          -Що по Ереван бре?
          -Ми щот така или иначе друго не знам…
          Така и направили – написали „По Ереван“ на ракетата и палнали фитила, събрали се наоколо,гледат…Чува се БУУУМ .. Дим, пушек, всички се търкалят… Вожда без ръка, без крак се надига, гледа и
          казва:
          -Баси мамата, представяте ли си в Ереван какво е!!!
          Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

Гюстав Льо Бон

Comment

• Eguo
            ветеран
            • Jun 2007
            • 2320

Gaden Gogi написа
            Полша е бедна в сравнение с кого?
            Германия, Дания, Австрия и пр. и пр. и пр
            http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

• Gaden Gogi
              The Voice of Reason
              • Oct 2003
              • 10940

Eguo написа
              Германия, Дания, Австрия и пр. и пр. и пр
              в сравнение с тия последните пък русия е мизерна просто.

Comment

• Eguo
                ветеран
                • Jun 2007
                • 2320

Gaden Gogi написа
                в сравнение с тия последните пък русия е мизерна просто.
                Сравнение не е с Русия, България или Гърция.
                Под ¹11 - на богатите и бедните. Полша и прибалтийка - бедните..
                П.С.
                В останални рисунки - аз не виждам грешки.
                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

И за това ли намерихте да спорите...

Comment

• Vereshagin
                    ветеран
                    • Jan 2004
                    • 385

Dinain написа
                    И за това ли намерихте да спорите...
                    в това е майтапа

Dark Galaxy ---> GoodKnight

Comment

• Dinain
                      Платен агент на злото
                      • Jan 2006
                      • 14111

Comment

• 1951
                        Airman
                        • Aug 2006
                        • 2910

През това време в алтернативна вселена...

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Thorn
                          ветеран
                          • Aug 2005
                          • 7760

От Мицубиши форум:
                          Gref "В свой двухлитровый Лансер всегда заливаю 95 бензин. На лючке бензобака написано по-английски заливать не ниже 95, но на форуме я читал, что многие льют 92 и разницы в динамике не чувствуют. Заливать 92 бензин думаю смысла особенного нет, так как по цене совсем чуть-чуть ниже, а расход даже немного больше, как пишут на форуме.
                          Я сегодня хочу попробовать залить дизельное топливо, так как оно существенно дешевле, а расход у него значительно меньше, как говорят люди. У меня знакомый заливает себе дизельное топливо, так у него расход на его Пассате тоже с двухлитровым двигателем - 8 литров по городу!!!! , а у меня на 95 бензине примерно 14 литров!!! разница почти в 2 раза по потреблению, и по цене дизельное топливо дешевле раза в полтора! Думаю экономия по деньгам очевидна.
                          Единственное, что волнует, это насколько машина потеряет в динамике?
                          Слышал, что на низких оборотах машина становится даже более мощной, а вот на высоких оборотах теряет в мощности.
                          Владельцы двухлитровых, кто заправляется дизелем, скажите какая разница
                          в динамике, опишите ощущения.
                          P.S. Поиском искал, ничего по этой теме не нашел."

Gref "Мой двухлитровый Лансер стоит в Рольфе, туда его привез эвакуатор.
                          Сам я замерз как собака и только сейчас добрался до дома. Ремонт мастера Рольфа оценивают примерно в 200 000 рублей (ДВЕСТИ ТЫСЯЧ)!!!
                          После заправки машина проехала примерно полтора километра, а потом меня жестко начало трясти, потом просто заглохла и больше не заводится. В Рольф привез ее на эвакуаторе. Мастера посмотрели и сказали, что заклинило один из цилиндров и теперь придется разбирать полмашины и половину деталей двигателя ставить новых. Причем этих деталей нет в наличии и ждать их минимум месяц!!! Месяц и ДВЕСТИ тысяч!!!
                          Также они сказали, что это третий случай у них. А еще, что каждый дурак знает, что нельзя лить дизельное топливо в бензиновый двигатель!!!
                          Неужели, этого никто не знал на форуме??? Зачем же вы говорили, что можно попробовать, зачем писали, что кто-то даже ездит на дизельном топливе??
                          Я, конечно, сам виноват, но неужели никто этого не знал?
                          Не лейте дизельное топливо в машины, которые ездят на бензине.
                          P.S. Кстати, действительно, пистолет с дизельным топливом в горлышко
                          бака просто так не залезал, пришлось воспользоваться воронкой."

Nameless76 "Что хоть вы за люди такие на дурацком Мицубиси-форуме!!! Хоть бы кто написал, что НЕЛЬЗЯ лить бензин в дизельный двигатель!!! Я сегодня с утра по дороге на работу решила проверить, правду ли говорит начальник насчет динамики, ну и залила попробовать, заправила в своего Ленд Крузера 25 литров 98-го бензина. Ну и что вы думаете? Машина почти сразу же после выезда с заправки заглохла, я встала поперек дороги. В Москве и так снег и пробки, а тут еще я раскорячилась. Эвакуатора ждала 3 часа, вокруг все матом ругаются, блондинкой обзывают. Водитель эвакуатора не мог поверить что я вместо дизтоплива бензин залила, удивился, что на этом дурацком форуме все глумятся и никто не может сказать правду, еще и шеф прикололся. Не получит от меня больше ничего.
                          Ненавижу мужиков!!!
                          Подонки, бл?*:!!!!
                          ВСЕ ПОДОНКИ!!!!!!!!!!!!!!!!"

Gref 'В свой двухлитровый Лансер всегда заливаю 95 бензин – Самые лучшие и интересные фото по теме: Бензин, солярка на развлекательном портале Fishki.net

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

• Amazon
                            Нередовен
                            • May 2006
                            • 7016

Modus operandi, или как се работи с формална логика в Бойна Слава

Бедуин от Сахара се връща от пътуване до Англия. Първата му работа е да отиде при шамана на племето и да разкаже:
                            - В Лондон има велики магьосници. 22-ма мъже застават на една поляна и започват да гонят една топка. Максимум след 10 минути започва да вали.
                            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Сун Дзъ
                              псевдо стратег
                              • Jul 2010
                              • 2181

18 годишно италианско момиче казало на майка си, че вече 2 месеца няма цикъл. Много притеснена майката отишла до близката дрогерия и купила тест за бременност. Резултата показал, че девойката е бременна.
                              Псувайки и плачейки майката попитала: „Коя е тази свиня, която ти причини това? Искам да знам!“
                              Девойката грабнала телефона и се обадила някъде. Половин час по-късно пред къщата спряло Ферари. От него слязъл изискан мъж на средна възраст с посивяла коса и безупречен костюм Армани и влязъл в къщата.
                              Седнал в дневната заедно с момичето и намръщените й родители и казал:
                              “ -Добър ден. Вашата дъщеря ме информира за проблема. Аз не мога да се оженя за нея заради семейното и социалното ми положение, но ще поема грижата за нея. Ще платя всички разходи и ще поема издръжката на дъщеря ви за цял живот.
                              Отделно,ако се роди момиче ще и предоставя Ферари, къща на крайбрежието, 2 магазина, къща в града, вила на плажа и 2 милиона долара в банката.
                              Ако се роди момче ще му завещая 2 фабрики и 4 милиона долара в банката.
                              Ако са близнаци те ще получат фабрика и 2 милиона долара в банката – за всеки.
                              Но нямам решение как да постъпя, ако дъщеря ви пометне.“
                              Тук бащата, който до този момент не проронил и дума станал, сложил бащински ръка върху рамото на човека и казал: „Ще еб*ш пак…“

Comment

• Dinain
                                Платен агент на злото
                                • Jan 2006
                                • 14111

Comment

Working...