Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 4
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Китай забрани лукса
за държавни и партийни кадри, което е част от политиката за борба срещу корупцията и разхищенията, съобщи АФП. Така властите в Пекин забраниха поднасянето на супа от акулова перка, както и менюта с лястовиче гнездо по време на официални приеми. Циркулярно писмо на Централния комитет на Китайската комунистическа партия вече изрично забранява предлагането на алкохол и скъпи цигари по време на официални приеми. Освен това ръководители от по-нисък ранг нямат право да наемат хотелски апартамент по време на командировка, а техните домакини не трябва да им предлагат подаръци в пари в брой, акции или скъпи сувенири."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Имам предвид нещата правени това хилядолетие. И преди се е забелязвал ефекта, но сега е много по-силен. За сравнение да не кажем че коментираме само електрониката, едно от хобитата ми е спортна стрелба. Най-евтината ми пушка е feinwerkbau 300 s, произведена 79-та година според серийния номер. Моя екземпляр е леко позанемарен, но това не му пречи да вкарва десетки при подходящ стрелец, а на модела дори и сега да е напълно конкурентноспособен за национални състезания (не ме разбирайте погрешно аз не съм състезател просто пушката е способна да ходи по състезания с някой по-адекватен стрелец). Другата му пушка е щаер от началото на 90-те. Взех я с една разбита резба, но с подмяна на един елемент се оправи и в момента дори е по-добра от първоначалния си вид, понеже е на въздух, а фабрично е била на СО2. Най-новата ми пушка, която вече продадох, е алуминиев валтер модел от преди 5-6 години. Тази пушка е толкова крехка и чуплива, че трябва буквално да и трепериш да не стане нещо. На тези пушки редукторите им се разбиват за няколко хиляди изстрела и се смятат за консуматив, по конструкцията на пушката има десетки уплътнения които се износват, болтчета навити в алуминия, които си разбиват резбата и тнт. При мен за под 10 000 изстрела захващането което фиксира резервоара се разклати от развиване и завиване при зареждане с въздух, докато на баба фани дългогодишните собственици коментират че към 100 000 изстрела може и да се позамислят да сменят уплътнение и пружина но не че много е нужно, а за да са с нови.
Comment
-
Вече го обърнахме на офтопик, но при настоящата икономическа ситуация е самоубийство за производителя ако произведе толкова качествен продукт, колкото произвежданите по онова време. Обща тенденция е да се произвеждат еднодневки, които често да бъдат подменяни.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
@Амазон...
Айде бе, такива грандиозни обобщения. Шевролет щото е велика кола и никога не се разваля, а всички европейски коли са боклуци, нали?
Но да не обръщаме темата на автомобилен форум.
Lamborghini Forum:
Странен шум при 360 км/ч
Subaru Forum:
Алооо? Сам ли съм тук бре?
Mercedes C-Klasse Forum:
Мерцедесчето ми се намокри тази неделя като ходих с него за хляб - какво да правя?
Mazda MX-5 Forum:
Един нещастен ловец мина през колата ми със скапания си Туарег!
VW Touareg Forum:
Нек'ъв MХ5 ми се е закачил от долу на купето. Някакви идеи как да го махна?
Peugeot Forum:
Продавам месечна карта за градски транспорт. Колата излиза по-рано от сервиза от очакваното!
Bentley Forum:
Днеска използвах пепелника. Как да си го сменя?
Porsche Cayenne Forum:
Разход под 31л/100км. Проблем в инжекциона?
Smart Forum:
Инсталирах двигател от мотоциклет. Най-сетне повече мощност!!!
Camaro Forum:
Приятелката ми спа с брат ми и жена му. Как да ги убия? Вече имам едно дело и не ми се връща в затвора...
Mustang Forum:
Некъ'ф мизерник със Сивик се опита днес да ме изпревари!
Civic Forum:
Некъ'ф мизерник с Мустанг се опита днес да ме изпревари!
Mitsubishi Galant Forum:
Мама ми подари колата си. Търся ефтини 18-ки!
VW Bora Forum:
Сърдит съм! Всички казват, че карам Голф с раница на гърба. (за това карам комби)
Opel Forum:
Моята Корса няма никаква ръжда! СЕРИОЗНО! (темата изтрита от модератора)
Lexus-Forum:
От къде да си намеря задни стопове като на VW?
Seat Marbella Forum:
Днеска успях да карам редом с един камион!
BMW E36-Forum:
Къде има най-яките дюнери в града ве?
Trabbi-Forum:
Бях днеска до Мерцедес-Бенц да си сменя двигателя с техен. Обаче проблем: работи-не работи-работи-не работи...
Обаждане по телефона от Мерцедес: Инсталирали сме ви мотор за чистачки! Моля превключете от интервал още един път на горе за позиция едно!
Hummer Forum:
Днеска ми се счупи в движение единия носач. 14 ранени и 2ма убити......
Трябва ли задължително да си купя черната металик боя от представителството? Най-близкото е на 25км, което прави 50лв за бензин....
Yugo Forum:
Вашето кога за последно беше в движение?
Honda Civic CRX-Forum:
Кучето на съседа спи в тръбата на ауспуха ми. Мога ли въпреки това да запаля колата?
Toyota Corolla Forum:
Най-сетне направих 500'000 км, кога ще се счупи най-сетне?
Polo Forum:
Най-сетне 6 см по-ниско окачване! Сега обаче не стигам до микрофона зa поръчки на МакДрайв...
Ferrari Forum:
Търся съвет за командировка в Колумбия. Искам много бързо да влезна и излезна!
Fiat Forum:
Чудя се дали има живот извън сервиза?
BMW 7ца Forum:
Помощ при програмирането на системното меню - как да си накарам пепелника да се затвори?
Mercedes new S-Klasse Forum:
Търся си 2ра кола с адекватни реакции при мъгла
Тойота Aygo Forum:
Всички ме питат колко е било голямо яйцето-изненада и дали след това трудно съм го сглобил"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеШевролет щото е велика кола и никога не се разваля
Бтв правилното произношение на шеви е "шевролей"albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment