If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма нищо по-лошо от ядосани партизани. Това са разбрали германците през 1939 година. Немската машина срещнала сериозен отпор във Визна(Полша). Селото било сериозно укрепено преди войната, но най-големият кошмар били 720 души, които скапали живота на немците. Полските партизани се изправили срещу 40 000 армия.
Малко за Брестката крепост написа
Това е мястото, където немската армия осъзнава, че е объркала нещо в плана Барбароса (1941 г.). 9 000 руски войника са изненадани от внезапната немска атака на 20 000-та армия. Атаката започва на 22 юни и по план трябва да е приключила до часове, но руската армия не се съобразява с плановете на Хитлер. Те успяват да удържат немските атаки в продължение на 9 дена, преди да паднат. За това време са успели да отблъснат всяка една немска атака и точно тази битка коства около 5% от жертвите, които дава Германия на руска земя.
От Дойранската епопея: написа
Войниците трябва да се изкачат по отвесните скали, за да посрещнат безмилостния огън на Единадесета дивизия. На 19 септември, английският генерал събира всички, които могат да се бият. В редиците попадат готвачи и санитари. Всичко приключва с около 47 000 убити английски, 20 000 гръцки и 3 500 френски войника. Владимир Вазов губи 494 войника. Той е един от малкото чуждестранни офицери, които присъстват в английската история.
Според мен цялото си заслужава да се прочете от всеки любител на военната история. А и не само. Не знам защо е пуснато свободно в интернет, при положение че би могло да послужи за докторат. Примерната тема която аз бих избрал за научен труд от такъв магнитуд би била озаглавена: "Некой съображения върху концепцията Ласт Мен Стандинг".
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Петър Симеонов Ангелов – СУ със специалност „Социални дейности“, управител на фирма, председател от 2011 на Партия за хората от народа.
Тц, тц.... да вземат да си уволнят PR-консултанта. Кой нормален човек би гласувал за хора с такива му... изражения на лицата? Само каката изглежда добре.
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment