If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А ми разправяха, че там за слизане и качаване имало специални места по пероните.
Е, за специални места - не знам, но явно си има специални хора, котио да подпомагат... качването. А може би и слизането. Има си организация, откъдето и да го погледнеш.
Не знам защо, веднага си представих как ли изглежда сходно нещо в кино или пък сладкарница . Обаче проблемът с пренаселването се усеща много ... ъъъ, физически.
Красита в Япония
"Когато говорят помежду си, изслушващият повтаря „хай“ на всяко второ изречение, за да обозначи, че разбира какво му се говори. Особено впечатляващо е, когато разговорът се води между клиент и обслужващ персонал. Тогава „хай“ е съчетано и с непрестанни леки поклони, от които може да ти се завие свят, а по-дълго пребиваващите там чужденци развиват екзотичния навик да се кланят и по телефона."
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
ххх: а че это у тебя в статусе написано?
Jolie: Arbeit macht frei что ли?
ххх: ну да, что это значит?
Jolie: "труд освобождает" )))
ххх: нуу не знаю-не знаю, эт смотря скока денег
Jolie: вообще-то это было над воротами в Заксенхаузене было написано
ххх: да какая разница, какая это контора, главное - скока платят
Мога и да го преведа, няма да се загуби смисълът, обаче на български не е толкова забавно.
В банката двама счетоводители се опитват да изкарат годишния отчет. Вече тъпеят от работа. И единият пита другия:
- Колко месеца има в годината?
Втория, след кратко замисляне:
- Десет, без ДДС...
---------------------
Намерено в Гугъл: Детски магазин "Кикиморско царство"
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Надявам се, че въпросът не беше сериозен. Ако все пак е бил - ето
А дали се произнася с "к" или с "х", не мога да преценя, не съм чак толкова запознат с особеностите на немското произношение на собствени имена.
"Употребата на неприлични думи в службата ни помага да се справим със стреса и... укрепва другарския дух между колегите, твърдят британски учени
Дребните пакости и пошлите шегички са част от всекидневния живот в офиса. Към тях спокойно могат да се отнесат и "благословиите" по адрес на "майката и прочие роднини" на колегите. Това показало изследване на британски учени на тема "Употреба на ненормативна лексика в службата и толерантна култура на управление: кога асоциалното става социално, а грубостта - норма".
Сега шефовете на фирми ще трябва да преразгледат позицията си относно фирмената етика. Йехуда Барух, професор по мениджмънт в университета в Норвич /Източна Англия/ и възпитаникът на вуза Стюард Дженкинс стигнали до извода, че началникът, който забранява да се употребяват ругатни, прерязва "ключовата връзка" между служителите. А това се отразява негативно върху тяхната мотивация. "Служителите във фирмата редовно използват псувни, при това не незадължително в негативна или обидна форма" - смята проф. Барух. Важно е обаче да се знае кога е уместно да се изпусне парата. Британските учени категорично не препоръчват да се използват псувни в общуването с началника и клиентите. Във всички останали случаи хардизразите укрепват солидарността между служителите.
Професорът и неговият асистент са разработили специален курс по офис на "терапия с псувни". Изкрещяването на някои думи повдига бойния дух и повишава активността. Други пък отпускат и премахват стреса.
Много неща в този тренинг зависят и от обстановката. Някои пиперлийски приказки може да се хвърлят в лицето на колегите. Има обаче възможност да се усамотиш в кабинета си с накачени по стените снимки на колегите и шефското тяло. И там да им кажеш едно към едно какво точно мислиш за тях."
Сега шефовете на фирми ще трябва да преразгледат позицията си относно фирмената етика.
Ами крайно време е и БС да преразгледа политиката си по отношение на "добрия тон". Необходимо е във Форумния правилник да се вмъкне член, задължаващ потребителите да псуват колегите си поне веднъж седмично в интерес на по-добрата форумна атмосфера. При неспазване да следва бан.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs) It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Надявам се, че въпросът не беше сериозен. Ако все пак е бил - ето
А дали се произнася с "к" или с "х", не мога да преценя, не съм чак толкова запознат с особеностите на немското произношение на собствени имена.
Не е шега, като човек който няма особенни интереси към историческия период "20 век" от концлагерите знам само Освиенцим и то само като название.
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Ами крайно време е и БС да преразгледа политиката си по отношение на "добрия тон". Необходимо е във Форумния правилник да се вмъкне член, задължаващ потребителите да псуват колегите си поне веднъж седмично в интерес на по-добрата форумна атмосфера. При неспазване да следва бан.
Съгласен! В мненията си ще се позовавам само на сръбски източници!
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment