Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 4
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Стачкуващ испански миньор изстрелва ракета срещу хеликоптер на испанската полиция от барикада край рудник в северната провинция Астурия. В цяла Испания миньорите се вдигнаха на стачка срещу плановете на правителството за икономии във въгледобива.
WTF?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Дракула 2012
Кулите на замъка опираха в облаците. Бледата луна, подобно на крушка в морга, напразно се опитваше да хвърли отражението си в някой от мрачните прозорци. Мълнии раздираха небето с глух тътен. Файтонът на Божидар Димитров профуча по калдъръмената пътека, отвеждаща до високата порта на замъка. Там вече го очакваше ниска и прегърбена фигура. Файтонът спря и Професорът слезе.
- Добра вечер, господине - изсъска дребната фигура, - името ми е Игор, господарят ми ви очаква.
- Благодаря, моето момче - разроши косата на Игор Професорът, без да обръща внимание, че гърбавият е поне на четиридесет години.
Отвътре замъкът бе точно толкова зловещ, колкото и отвън - големи портрети висяха по стените, а лицата от тях се взираха в душите на посетителите, докато паяжини се спускаха от безцветните им рамки.
- Нагоре по стълбите - посочи Игор, - втората врата вдясно.
Професорът се качи по широкото стълбище и преди да почука на вратата, тя се отвори.
- Заповядайте - чу се тихичък глас отвътре.
- Здравейте - поздрави Професорът, - с вас разговаряхме по телефона, нали? Аз съм професор Божидар Димитров.
- Да - все така тихичко отвърна фигурата; висок мъж, сякаш изтънен от вековете. - Моля, седнете - додаде и посочи креслото срещу себе си.
После отвори една стъкленица, пълна с гъста течност, и напълни чашата си.
- Кажете, Професоре - каза, след като отпи, - интересно ми, по какво всъщност сте професор?
- Е, нали знаете - усмихна се подкупващо Божидар, - това е дълга история, викайте ми Божо. Пич Божо.
- Както предпочитате - наведе глава домакинът. - Кажете тогава, Божо, пич ненагледен, защо толкова настоявахте да се срещнете с мен?
- Вижте - започна гостът, - професията ми е такава, че всяка година трябва да откривам по нещо - мощи, проституираща русалка, косъм от брадата на Мохамед... Сега вампирите са модерни, вика дъщеря ми. "Здрач", "Зазоряване", туй ти, онуй ти. И на мен ми се дощя да открия един екземпляр.
Домакинът пресуши чашата си, облиза се и каза:
- Надявам се сте наясно, че ако сте дошъл тук да ме разкриете пред света, ще прегриза ларинкса ви превантивно.
- Не, не - вдигна ръце Божо, - искам от вас само малко информация, нищо повече. Аз кокалите вече съм си ги изровил.
- Гледайте "Дракула" - предложи домакинът.
- Гледах го, обаче на няколко пъти заспивах и в крайна сметка не ме грабна.
- Книгата на Брам Стокър също не е лоша.
- Вижте, не е там работата. Филми, книги... Аз искам, ако е възможно, така, малко информацийка от първа ръка да ми дадете.
Домакинът въздъхна.
- Добре. Ето какво ще ви кажа - след като сте си намерили кокали, намерете си при тях и едно желязно острие и сте сте готов: погребение на вампир.
Божо записваше старателно в тефтерчето за мъдри мисли.
- "...и сте готов", какво беше после?
- Погребение на вампир.
- "...на вампир" - усмихна се доволно Божо, - записах.
- Радвам се. А сега ще ви помоля да ме извините, тъй като имам още една среща.
- Разбира се - изправи се Божо. - Благодаря ви за отделеното време.
Поклони се и си тръгна. На вратата обаче се засече с професор Овчаров, който тъкмо влизаше.
- А вие за какво бяхте?...
Не получи отговор, защото гостите се бяха хванали за гушите.
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
кало написа Виж мнениеEnjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Супер!!!
Това е невероятно! (Или шега)
Comment
Comment