Любопитно

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Dinain
    Платен агент на злото
    • Jan 2006
    • 14111

Obesity quadruples to nearly one billion in developing world

The number of overweight and obese adults in the developing world has quadrupled to almost one billion since 1980, a UK think tank says.

Зашеметяващи резултати от изследване показват, че в развиващия се свят хората с наднормено тегло са се увеличили с почти 1 млрд. за последните 30 години.
    Мен лично нещо ме съмнява правилността на тълкуването на тези резултати, по-точно валидността на критериите. Според тях 1/3 от човечеството е с наднормено тегло. За страни като САЩ и Британия дават 65-70% от населението да е с наднормено тегло (!?). Сякаш в света съществуват само недохранени и угоени хора, средно положение няма.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• messire Woland
      -
      • Jan 2003
      • 10623

Наднормено тегло не се трупа само от прекомерно хранене, а и от некачествено такова, включително - хранене с евтини боклуци. Вероятно обаче се има предвид и друго - като цяло, заради недохранване, хората са били масово по-слаби преди век примерно. Не само в някои страни, а по-скоро навсякъде. В много региони на света тогава (а и сега го има на немалко места, особено из Африка), тогава е имало само едно ядене на ден.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Dinain
        Платен агент на злото
        • Jan 2006
        • 14111

Не, причините са отделен въпрос. На мен ми направи впечатление цифрите, които публикуват. Дори в под-сахарския регион, където би трябвало да върлува глад и хората да са естествено слаби (заради пустинния климат), отчитат нещо от рода на 25% население с наднормено тегло...?
        Въпросът е какви са им критериите - те вземат някакъв индекс (съотношение тегло/ръст) и явно който съвсем малко се отклонява от него, го броят "с наднормено тегло" или "недохранен", а в диапазона на "нормални" влизат прекалено малко хора. То чисто логически, ако 70% от тестовите обекти са ти над нормата (САЩ), значи тази норма не е много меродавна за "нормалност".
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• KIZIL DELI
          es-Seyyid Ali Sultan
          • May 2007
          • 1875

Лудница, мания, страшна игричка!
          Аз докарах 16654, две много лоши греди
          GeoGuessr is a geography game which takes you on a journey around the world and challenges your ability to recognize your surroundings.

Comment

• Amazon
            Нередовен
            • May 2006
            • 7016

Добре де, може ли да ме подхлъзнат с кръстовище което има улица "Ливерпул" и се намира в източна Австралия
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Imperial
              Мошенник
              • Jan 2003
              • 12066

18200, не знам какви са правилата, проверявах си на воля в друг браузър, но пък и не се престарах да намирам съвсем точното място.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Amazon
                Нередовен
                • May 2006
                • 7016

Аз до повече от 10 000 не успях да го докарам(без да използвам гугъл, че иначе не е интересно)

Comment

• 1951
                  Airman
                  • Aug 2006
                  • 2910

Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	1
Size:	203.6 КБ
ID:	538275

С Гугъл, разбира се
                  Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Imperial
                    Мошенник
                    • Jan 2003
                    • 12066

Amazon написа
                    Аз до повече от 10 000 не успях да го докарам(без да използвам гугъл, че иначе не е интересно)
                    Е няма начин така. Като ти се падне някакъв безлюден път по средата на нищото какво правиш? В такъв случай се радвам ако позная поне континента
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• 1951
                      Airman
                      • Aug 2006
                      • 2910

Imperial написа
                      Е няма начин така. Като ти се падне някакъв безлюден път по средата на нищото какво правиш? В такъв случай се радвам ако позная поне континента
                      Ако се играе честно трябва да е така - без скролване по пътя и без Гугъл. Общо взето при сценарии "пуст път в нищото" се надяваш на някакви познания по ботаника. Хубаво е и че Гугъл не са покрили доста страни и обикновено говорим за Северна Америка, Бразилия, Австралия или Европа.
                      Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Amazon
                        Нередовен
                        • May 2006
                        • 7016

Imperial написа
                        Континента обикновено го уцелвам. Но картинките са нефелно рандомизирани и обикновено уцелваш големи държави от типа на Русия, САЩ, Бразилия, Канада, Китай, Австралия. САЩ горе долу уцелвам дали е юга, севера, или средните щати. Ама това много не помага, защото между примерно Флорида, Тексас и Калифорния, разлика на тия картинки няма. Канада и САЩ ги различавам по някой специфични пътни знаци и по това дали разстоянието е обозначено само с цифра, или с цифра в километри. С Бразилия е по-лесно заради "странният испански" по надписите и факта че огромната част от населението живее покрай океана. Ама пак са си плюс-минус 2000 километра. Ако ми се падне Китай съм безпомощен а Латинска Америка си е една и съща кочина навсякъде.
                        Най-боли когато е Австралия, защото може и да е Англия, може и да е САЩ. Англия отпада ако има трафик и колите са коли а не "last wish" сапунерки, ама ако няма евкалипти, успех да различиш Тексас и Австралия.
                        Най ме дразни Русия. След 70 години социалистическо благоденствие, всичко си прилича. Страх ме е да кликна с мишката да не вземе да падне блока на снимката. Не съм предполагал че е чак такава мизерия. Флората не помага, щото брези и иглолистни има почти по цялата територия. Ясно е че си в Русия, ама това какво значи? Една шеста от земната суша. Случи ми се да маркирам Урал(щото се споменаваше в някаква реклама на денонощна будка), а града се оказа в южен Сибир. На печалившите честито! Сбъркал си само с около 15 000 километра.

Comment

• SRH
                          ветеран
                          • Dec 2006
                          • 1199

14018 т. без гугъл от трети опит Обаче наистина, като съм насред нищото най-много да уцеля континента. На два пъти обаче ми даде по над 5000 точки, щото уцелих Дърбан (на 12 км от мястото) и край Орел (14 км).

Comment

• Di0mitko
                            новак
                            • Nov 2009
                            • 30

This game got 13350 points in total.
                            С повечко обикаляне.

Comment

• ValBo
                              ветеран
                              • Aug 2003
                              • 1421

Играта малко послъгва
                              Аз намерих бизнесцентъра който ми даде в Русия, засякох го по два сайта на външни табели, а то ме метна на 30 километра от Толиати в някакво селце, дето я няма даже улицата
                              Ще подам оплакване!
                              До арменският поп ;-)
                              Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

• Лейн
                                ветеран
                                • Feb 2006
                                • 7116

15801 от втория път... два пъти вече бъркам ЮАР с Австралия...

Comment

Working...