Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любопитно

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain написа Виж мнение
    Любимото оправдание на руснаците са украинците. Дори като им кажеш, че жените им са к*рви, скачат: "Не е вярно! Това са били украинки!"
    Ти искаташ чтоб курви да са руски?
    Полски и израелски теб не харесва?
    владение Руските език - не е необходимо да бъде руски.
    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Да де, и аз това казвам - били са украинки
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
        Да де, и аз това казвам - били са украинки
        Да и евреите правеха някакво поклонение в Украйна,което не им пречеше да се държат като свини.Така че етноса има малко влияние.

Comment

Steelman написа Виж мнение
          Eguo, ако направиш точна сметка за 2012г. ще видиш че загиналите при пътнотранспортни произшествия - ПТП (ДТП на руски) в Русия са около 19,56 на 100 000 души население, в САЩ около 11,12 на 100 000, а в България около 8,18 на 100 000 души население ( в България през 2012г. са загинали 599 души при ПТП, което е около 8,18 на 100 000 души). Една от причините за многото жертви по пътищата в Русия е, че пътищата са доста лоши, а също и това че в Русия има по-малко пътища в сравнение с доста други държави.
          Според данни на ГАИ на Украйна през 2012 г. в Украйна при ПТП са загинали 11,11 на 100 000 души население (5094 загинали при ПТП), а по данни на Министерството на здравеопазването на Украйна този показател е 12,86 на 100 000 (5868 загинали при ПТП) т.е. доста по-малко от Русия, а във Великобритания и Швеция този показател е около3,2-3,3 на 100 000 при средно за ЕС от 6,1 на 100 000 за 2011г.
          Last edited by Гост; 24-03-2013, 19:59.

Comment

Steelman написа Виж мнение
            Според долната статия през 2011 г. в Украйна при ПТП са загинали 10,6 на 100 000 т.е. доста по-малко от Русия, а във Великобритания и Швеция според същата статия този показател е около3,2-3,3 на 100 000 при средно за ЕС от 6,1 на 100 000. http://argumentua.com/stati/trupi-na...ertnosti-v-dtp
            Отворете връзката - няма данни.

П.С.
            Для Steelman - вот много сравнительной информации.

На дорогах России на самом деле много аварий.
            Мало хороших дорог было раньше.
            Помню когда был маленький - завидовал соседнему Казахстану, там были прекрасные дороги,
            а у нас в России плохие.
            Во времена социализма Россия финансировалась по остаточному принципу.
            Все ресурсы шли в союзные республики и соц. страны. Сейчас (славу богу) ситуация меняется.
            В России стали строить хорошие дороги.
            Attached Files
            Last edited by Eguo; 24-03-2013, 20:15.

Comment

Dinain написа Виж мнение
              Да бе, не се откроява - само 2.5 пъти повече от Естония например. Компилацията на Steelman мен лично ме хвърля в ступор - не че България е цвете (само преди няколко дни един колега разби тотално служебната си Mazda CX5 при челен удар), но чак да те удари БТР на пътя...

Чувал съм, че в Естония имат много зверски ограничения на скоростта. Така че ако се следва тази логика, ако забраним на колите да излизат от гаражите, катастрофите съвсем ще изчезнат.

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=2KDBM...ayer_embedded#!
                китайската таблетка за $ 50

Comment

Dinain написа Виж мнение
                  Да бе, не се откроява - само 2.5 пъти повече от Естония например. Компилацията на Steelman мен лично ме хвърля в ступор - не че България е цвете (само преди няколко дни един колега разби тотално служебната си Mazda CX5 при челен удар), но чак да те удари БТР на пътя...

Има ли желаещи да коментират вместо мен тези филмчета?
                  Динаин, не изпускай да видиш кадрите от предпоследното филмче след 2:18 мин.
                  Last edited by Гост; 25-03-2013, 00:41.

Comment

Айде политическо-идеологическите спорове да са другаде, а? Нито форума печели, нито спорещите - само отрицателни емоции се трупат. Освен това се вижте за какво се спори - кой къде има повече катастрофи на пътя и от това да се правят генерални изводи за тази или онази нация и политическа система - даже не е забавно, та да отиде в "майтапи".
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Сняг над клавиатурата )
                      "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Днеска воистину Благовещене - напечатаха стволови клетки
                        "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Equo, извинявай, ако съм те обидил, но така подскачаш всеки път щом се спомене Русия, че си просиш да се избъзика човек с теб. Темата не е за идеологически спорове наистина, а и съм далеч от мисълта да влагам идеология в статистически данни за ПТП.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Кой е дядото на Меркел?
                            " Знаете ли, че дядото на Ангела Меркел е поляк? Нещо повече - по време на Първата световна война той е бил в редиците на полската армия и се е сражавал срещу германците за независимостта на Полша. Вълнението на полските историци е обяснимо - Лудвиг Кажмиерчак, дядо на днешната германска канцлерка, е бил поляк и дори се е сражавал срещу германците през Първата световна война. Както пише "Газета виборча". Лудвиг Кажмиерчак се е бил срещу германците във Франция, а по-късно - и срещу болшевиките в Украйна."

Е, как се промени света - на власт в Германия е един вид половин полякиня Ей такава една безкръвна победа, пиянска мечта вероятно за някои поляци.

Което е показателно за реалността (около която често спорим и тук) - не е чак толкова важно какъв си по произход, а за какъв се смяташ.
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Което е показателно за реалността (около която често спорим и тук) - не е чак толкова важно какъв си по произход, а за какъв се смяташ.
                              Добър пример е също Рокосовски, който е не четвърт, ами си е чист поляк, но се смята за руснак.
                              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                                Добър пример е също Рокосовски, който е не четвърт, ами си е чист поляк, но се смята за руснак.
                                Да. И е особено нещастен, когато го нахендрят като военен министър на Полша след войната. Поляците също го смятат за руснак и проблемът е двустранен.
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X