Забавно четиво за нивото на хората, администриращи големите пари в науката у нас.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
psychologically stable and physically healthy
А иначе би било най-якият Биг Брадър създаван някога. "В миналият епизод видяхме, как кислорода на заселниците започна да свършва. Дали ще се справят навреме със пускането на третата инсталация за производство на кислород? Гледайте и ще разберете!"This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеаз още тук отпадам. Много ми е любопитно какво ще се случи с костната и мускулната система на човек след едно десетилетие при гравитация една трета от земната? Защото това е единственото, което не може да се симулира на Марс, поне не и със съвременните технологии.
А иначе би било най-якият Биг Брадър създаван някога. "В миналият епизод видяхме, как кислорода на заселниците започна да свършва. Дали ще се справят навреме със пускането на третата инсталация за производство на кислород? Гледайте и ще разберете!"
В спорта с които се занимавах ни се налагаше да преодоляваме земната гравитация (образно казано) и имахме специални тренировки облечени с елечета, панталони и наглезенки с оловни и пясъчни тежести (само главата и ръцете не са ми окичвали). Едва ли ще е много трудно да се измисли по-усъвършенстван вариант на подобни приспособления, натоварващ по-равномерно тялото и от части симулиращ условията при земна гравитация.
По-застрашено изглежда функиционирането на вътрешните органи според мен.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Депардийо срещу руската опозиция:
Актер Жерар Депардье раскритиковал российскую оппозицию, отметив, что у нее "нет программы, нет ничего". "Есть очень умные люди как Каспаров, но это хорошо для шахмат и все. Но политика ведь намного сложнее", - сказал актер. Он также посетовал на то, что во Франции его политические высказывания не принимают всерьез.
Comment
-
Ultramarine написа Виж мнениеВместо да се върви в посока симулиране на земна гравитация, не стои ли варианта изкуствено да се увеличи теглото на астронавта, за да се поддържат въпросните системи във форма и да не деградират или поне да се забави значително процеса.
В спорта с които се занимавах ни се налагаше да преодоляваме земната гравитация (образно казано) и имахме специални тренировки облечени с елечета, панталони и наглезенки с оловни и пясъчни тежести (само главата и ръцете не са ми окичвали). Едва ли ще е много трудно да се измисли по-усъвършенстван вариант на подобни приспособления, натоварващ по-равномерно тялото и от части симулиращ условията при земна гравитация.
По-застрашено изглежда функиционирането на вътрешните органи според мен.
А функционирането на вътрешните органи не мисля че ще е проблем. Валерий Поляков живее на Мир 14 месеца в пълна безтегловност(свободно падане по-скоро) без да има трайни увреждания, човека си е жив и здрав и е на 70 години в момента. А при наличието на някаква, макар и по-малка от земната гравитация, организма ще си функционира нормално ИМО.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНяма смисъл да симулират земната гравитация, те повече няма да се върнат на Земята. А ако някой ден се върнат, техниката вече ще е на съвсем друго ниво.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Бърза стрелба с лък:
a dagger techniqueSeregedel's schoolInitially I named this technique "kinzhalnaya" (Adjective from a word "kinzhal"(dagger)) because a dagger it is possible ...
Вярно, че е на късо разстояние, но пък девойката се стреми горе-долу да се прицелва, т.е. не става дума просто за пускане на стрели напред.
Comment
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
http://www.focus-news.net/?id=n1737682 Не им върви на френските спец части и това е!След България и Мали...
Comment
-
червенков написа Виж мнениеhttp://www.focus-news.net/?id=n1737682 Не им върви на френските спец части и това е!След България и Мали...A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment