Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
А аз винаги съм си мислел, че страничното джобче е за ключове
Как са изглеждали плодовете и зеленчуците, преди да започнем да ги отглеждаме.
Here's what fruits and vegetables looked like before we domesticated them
Тоест преди да ги модифицираме. Добро четиво и аргумент в споровете за ГМОМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Дори динята на картината вече е претърпяла значителна модификация.
По нашите краища пък расте едно дърво известно като "дива череша", чиито плодове са тъмнокафеви, зреят есента, вместо пролетта и не повече от 5% от теглото им е месеста част. Не знам дали наистина има връзка с черешите, не съм се интересувал много сериозно.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеДори динята на картината вече е претърпяла значителна модификация.
По нашите краища пък расте едно дърво известно като "дива череша", чиито плодове са тъмнокафеви, зреят есента, вместо пролетта и не повече от 5% от теглото им е месеста част. Не знам дали наистина има връзка с черешите, не съм се интересувал много сериозно.
Има и куп други неща, които са се яли в Средновековието и които са изчезнали от менюто ни, или поне не са масови, като пащърнака например.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ако погледнем домашните животни, разликите им с дивите им братовчеди(където са оцелели) не са чак толкова големи. Докато при растенията се вижда че има огромна разлика. Не знам къде е причината. Дали растенията са по-податливи на селекция и крайни форми на модифициране(примерно ашладисването!), или процеса при растенията е продължил по-дълго. Аз съм по-склонен да приема първото. Кокошките са опитомени в Египет преди 5000 години. Това си е дълъг период.
Най-дълго сме съжителствали с кучето с което сме еволюирали заедно. А при нормалните породи разликите с вълка не са чак толкова големи, могат и да се кръстосват. Най-ярката еволюционна промяна за стотиците хиляди години съжителстване с човека е лаенето.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеАко погледнем домашните животни, разликите им с дивите им братовчеди(където са оцелели) не са чак толкова големи. Докато при растенията се вижда че има огромна разлика. Не знам къде е причината. Дали растенията са по-податливи на селекция и крайни форми на модифициране(примерно ашладисването!), или процеса при растенията е продължил по-дълго. Аз съм по-склонен да приема първото. Кокошките са опитомени в Египет преди 5000 години. Това си е дълъг период.
Най-дълго сме съжителствали с кучето с което сме еволюирали заедно. А при нормалните породи разликите с вълка не са чак толкова големи, могат и да се кръстосват. Най-ярката еволюционна промяна за стотиците хиляди години съжителстване с човека е лаенето.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Мани ги тия плъхове пинчера и дакела, това са абдоминации подържани от човека и не биха оцелели и поколение в този си вид, без човешка намеса. Виждал ли си помияр дето да прилича на дакел? Докато разликата между каракачанката и вълка е точно никаква. Повече козина и малко различна муцуна, никакви други физически различия. Между самите вълци също има разлики. Освен това каракачанка и вълк (стига и двете да не са момчета) могат да си имат прекрасно здраво поколение.
А кучето го дадох като краен пример, на единственото животно еволюирало заедно с човека за може би милион години. Преди каквито и да е селекции на растения. Дори случайното култивиране (като при житото) е от по-късно доколкото знаем
Иначе пилета, волове, кози, овце, свине, котки - всичко си има диви събратя с които имат минимални разлики. Дори конят на който дивият вариант е изчезнал, има един далечен братовчед в пижама с който много си приличат. Разликата е основно че зебрите не могат да бъдат опитомявани.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеАко погледнем домашните животни, разликите им с дивите им братовчеди(където са оцелели) не са чак толкова големи. Докато при растенията се вижда че има огромна разлика. Не знам къде е причината. Дали растенията са по-податливи на селекция и крайни форми на модифициране(примерно ашладисването!), или процеса при растенията е продължил по-дълго. Аз съм по-склонен да приема първото. Кокошките са опитомени в Египет преди 5000 години. Това си е дълъг период.
Най-дълго сме съжителствали с кучето с което сме еволюирали заедно. А при нормалните породи разликите с вълка не са чак толкова големи, могат и да се кръстосват. Най-ярката еволюционна промяна за стотиците хиляди години съжителстване с човека е лаенето.
Comment
-
Amazon написа Виж мнение...абдоминации...Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написа Виж мнениеAbominations. Коремни?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
ndragostinov написа Виж мнениеОпит за портрет на американския избирател:
http://nymag.com/daily/intelligencer...ers-poll.html#This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment