Колелото не е лоша идея, но за хубаво време.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Всъщност велосипедното придвижване е най-развито точно в северните държави - Нидерландия, Дания, Швеция, сега разбирам и за Норвегия, до голяма степен Белгия. Където климатът определено не е от най-щадящите. Така че хубавото време е доста относително понятие. Даже предполагам, че е по-добре да караш при 5-6 градуса облечен, отколкото съблечен при 35.
Comment
-
Знам, че не можем да се сравняваме със скандинавските страни... общо взето по нищо, но мислите ли, че и в някой от големите български градове може да се направи това? Тоест хората ще опищят ли света ако и тук се забрани на центъра да няма никакви лични автомобили или по-скоро биха подкрепили идеята?
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеМинистър Цанова те гледа с известно недоумение.
Gaden Gogi написа Виж мнениепреблемът е когато е мокро, трябва да имаш баня в офиса. Отделно тук (Шопландия) не е никак равно което изисква малко по-яко педалиране, което а ко е студено е леко кофти за дробовете. Може с маска, ама пак не е много удобно.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеНе знам за студеното време, но при летните ни жеги е меко казано неприятно да отидеш на работа плувнал в пот. Аз за щастие вижея на по-високо от колкото работя но също имам сериозна денивилация. Един сезон пробвах да пътувам с електровелосипед и хич не беше удобно. Не само заради денивилацията, пътищата ни са под всякаква критика, а предвижването е опасно поради големия трафик. Сега в Пловдив усвояват едни пари за да сложат уж някакви велоалеи та ще видим какво ще се получи накрая.
Comment
-
Аз съм силно скептичен имайки предвид, че съм върл привърженик на автомобилната култура
Но явно системата работи в нормалните общества.Интересно ми е по какъв начин е решен проблемът с мокрото време, потенето лятото и най-вече студените и снежни зимни дни.
Баните са ясни, но нали трябва да си носиш изгладен костюм и риза това как го постигат - имат гладачки в офисите, костюмите си ги държат в офиса ?
Вероятно с чистенето на улуците зимата нямат проблеми, въпреки че невярвам винаги всичко да е на 100% чисто винаги, но снегът и поледицата са си проблем за колелото от скромния опит който имам.
Това системно подгизване и мръзнене + вятър в коленете не им ли се отразява на тия хора на стави, дихателни пътищa и т.н.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеЕдин сезон пробвах да пътувам с електровелосипед и хич не беше удобно
Comment
-
Ultramarine написа Виж мнениеБаните са ясни, но нали трябва да си носиш изгладен костюм и риза това как го постигат .....
Това системно подгизване и мръзнене + вятър в коленете не им ли се отразява на тия хора на стави, дихателни пътищa и т.н.
Пот кротко имам предвид да кажем с около 15-16 на равно, в такъв случай няма дасе изпотиш а и костюма ще се намачка по-малко от колкото ако си седнал в кола....виж ако с еправиш на идиот като мене да гониш трамвая тогава водата тече, но аз пък имам условия да се преоблека или да си оставя изглядени дрехи в офиса
Comment
-
Ultramarine написа Виж мнениеНо явно системата работи в нормалните общества.Интересно ми е по какъв начин е решен проблемът с мокрото време, потенето лятото и най-вече студените и снежни зимни дни.
Баните са ясни, но нали трябва да си носиш изгладен костюм и риза това как го постигат - имат гладачки в офисите, костюмите си ги държат в офиса ?
Вероятно с чистенето на улуците зимата нямат проблеми, въпреки че невярвам винаги всичко да е на 100% чисто винаги, но снегът и поледицата са си проблем за колелото от скромния опит който имам.
Това системно подгизване и мръзнене + вятър в коленете не им ли се отразява на тия хора на стави, дихателни пътищa и т.н.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Гиго написа Виж мнениеЗнам, че не можем да се сравняваме със скандинавските страни... общо взето по нищо, но мислите ли, че и в някой от големите български градове може да се направи това? Тоест хората ще опищят ли света ако и тук се забрани на центъра да няма никакви лични автомобили или по-скоро биха подкрепили идеята?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Добре, а когато вали как ще караш с костюм, било то и с дъждобран.
Аз бих го носил в раница, но тогава трябва и да се глади.
Хората са различни имам колеги които идват с колело на работа и карат на равно примерно 20 минути и нямат проблеми с потенето, аз обаче бих пливнал в пот съответно ми трябва баня и преобличане.
Единственият работещ вариант който виждам бeз използване на автомобил е да си държа костюмите в офиса и да ги давам на фирма да ги пере в края на седмицата след което да ги доставя обратно.
П.С. Зимите честно казано не съм се интересувал как са им.Но схващането ми е, че при скандинавците поне сняг не липсва.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
Comment