хех - още 5 ст. за пощите - някои програми и услуги имат подразбиращо се ограничение на размера - до 10 МБ. И когато пишман-потребителя се опита да прати 5-страничен документ, "обработен" като сурови сканове (в .BMP), вмъкнати в документ на Word... въпроса даже не опира до ограниченията. За gmail мога да спомена една сериозна причина да се ползва за изходящи писма - и то точно от мобилни люде - има безплатен изходящ сървър, който работи в цял свят. Това далеч не всички доставчици на нет (и не на минимални тарифи) го предлагат. Аз лично съм чувала само 1-2 израелски такива.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Dinain написа Виж мнение
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТакива хора често използват и аналогията като логически аргумент.
Статията написаАко събитие А настъпва след събитие B, това означава само това: събитие A се появява след събитието B и нищо повече.
Но у нас е заложено желанието да построим ясна причинно-следствена връзка между тези събития. Тази връзка може да съществува, а може и да не съществува. Идентифицирането на причините и следствията, доказателствата са проблем, много по-сложен, отколкото обобщенията на статистиката, а болшинството от научните открития са на базата на статистически анализ.
За това не трябва да се бърза да се вадят изводи.
ИМО човек без въображение може да бъде много добър полицай или следовател. Вместо да се занимава с глупости в стил Екю Поаро, ще се опитва да изрови истинските факти.
Подобно нещо понякога се наблюдава и в нашият форум. Аз за себе си го наричам "мързел". Вместо да изрови интернета и да намери истината, спорещият разчита на "вътрешни ресурси" и развива теории базирани на негови си разсъждения, нещо някога прочетено в книжка и преекспонирано и т.н.Last edited by Amazon; 20-08-2015, 19:54.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
А то в Интернет е плод на творческият труд на няколко научни колектива...
.... но най-често е плод наAmazon написа Виж мнениена "вътрешни ресурси" и развива теории базирани на негови си разсъждения, нещо някога прочетено в книжка и преекспонирано и т.н.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеДаже според мен има следната зависимост - интелигентните хора с богато въображение е много по-вероятно да вземат погрешно решение, ако го базират а недостатъчно информация.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеСледователно, при равен информационен поток вероятността за успешна прогноза се повишава с интелекта.
Comment
-
benjamin написа Виж мнениеСещам се за "експеримента" на Люис Търман, койтопоказва, че (много) високия интелект по-скоро ще да пречи, отколкото да помага, дори и за научна кариера.
Comment
-
benjamin написа Виж мнение(много) високия интелект по-скоро ще да пречи, отколкото да помага, дори и за научна кариера.
На всякаква кариера пречи - виж ме мен, например...
То е същото като да кажеш "Кат си толкоз умен, защо не си богат?"
няма връзка - нито корелативна, нито причинно-следствена!"Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
Comment