Така че малки бъгове в такава сложна система са простими
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Dinain написа Виж мнениеАз се шегувам, разбира се, но ти си противоречиш - хем нямало никакви бъгове, хем малки бъгове били простимиThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Това ясно, но поне една от илюзиите обясняват че се дължи на дефекти в периферното зрение.
Stare at the yellow dot. Then, move your head closer to the screen and the pink rings will rotate.
The Pinna-Brelstaff illusion occurs because of flaws in peripheral vision."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаYou won’t believe it, but the squares marked ‘A’ and ‘B’ are actually the exact same shade of grey.
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеРазбирането кое е сянка и кое обекти под нея отнема толкова минимално време, че просто не е за вярване. Като вероятно за мозъка и човека сравняването на нюансите на цветовете не е било важно в течение на хилядолетия
Хипотезата е, че за мъжете-ловци е било важно да забелязват бързо и най-малкото движение (особено в сенките), а за жените-събиращи растения - да гледат на четири какво берат.
P.S. Впрочем, картинката е с леко шеговит характер. Става дума по-скоро как едните и другите ще нарекат цвета, ако трябва да разкажат за него - но и в зрителните възприятия има известна доказана разлика - жените различават малко повече нюанси."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q, ме е изпреварила, но и аз щях да изтъкна същото - мисля, че за ловци-събирачи е било много важно да различават нюансите на цветовете (кое колко е узряло и дали не е отровно), както и какво се крие в сенките (дребен дивеч в храстите или клоните на дърво). Може би именно затова човешкото зрение е толкова развито днес (в сравнение на много от животните)."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Намерена е U-26, потънала преди 99 години. Невероятно запазена: http://yle.fi/uutiset/video_finnish_...an_sub/7274726Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Изчезнал Безследно написа Виж мнениетези ритуали са наистина смехотворни - руско имперско наследство.
Comment
-
Изчезнал Безследно написа Виж мнениетези ритуали са наистина смехотворни - руско имперско наследство.
а този воиник изглеждаше като омагиосан , много омагиосан , или са седяли с часове да чакат и са им изтръпнали ръцете , или си е направо магия .
По тези земи от векове стават магии незнаини .
Comment
Comment