Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Старост-нерадост

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

С годините съм се излагал толкова много пъти, че им изгубих бройката, та ще ми е трудно да ги открия, пък и да определя кой случай е най-голям и смешно-нелеп. Сега се сещам за един древен такъв, много отдавна водехме с Гоги и още някой танково-технически спор за съветските машини (то защо ли съм се включил в подобно нещо при моята техническа неграмотност е чудно), та там бях извадил един невероятно глупав извод, вече не помня точно, но беше нещо свързано с разликата в дължината на корпуса между два модела Т-34 от почти метър, а го бях направил, защото ползвах различни данни за обща дължина, едните бяха с оръдието, а другите без. И така се получаваше съответната разлика, която аз конфузно за себе си обявих за разлика в дължината на корпуса .
    Веднъж се бях изложил нещо по повод на значението на D-Day, също беше голяма излагация. И има още хиляди други случаи, които вече съм забравил - плод на некомпетентност и писане на едро.

Comment

Моите излагации са по-технически. Спомняма си, че писах разни невероятни неща за защитата на Бисмарк и Шарнхорст. Пък и първоначалното ми мнение, под силното влияние на Чони Чонев беше следното: Най-велики са германците, след тях /ако темата не е за германци и величието на арийския дух следват разбира се японци или руснаци/. Ако и тях ги няма - англичани. Естествено американците, под влиянието на съвременното обществено мнение ги нареждах на последно място - боклуци, скапаняци, кораби зле конструирани, самоходни монитори, баржи, тенекета, от Гогата ще заимствам и таралясници - как изобщо дръзват да се появяват в Световния океан?Психопати, страдащи от истерия много често.Техните победи не са победи, щото винаги побеждават с численост, а така и баба може.
      Слава Богу, че лека-полека се отърсих от това разбиране.
      П.В.

Comment

Аз се сещам че имах един пост за серийните убийци и го бях задал много тъпо скоро ще го по търся, ако решите да правите такава тема за бисери.
        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Аз бях спорил с Голъм за нещо свързано с причините за ПСВ. Философски неща, не технически. От тогава за стари неща не споря (преди 1945 г.). За сметка на това се интересувам все повече от "мръвката" (днес е на мода гогизма май ) и по-малко от джелезото, и чета в тази насока.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Сбърках на една личност (няма да си призная коя) времето, в което е живяла, с цели 5 века.
            Обърках Шлиман и Шамполион в някакъв пост през деня. В просъница преди да заспя ми светна, че съм сгрешила, но ме домързя да стана да си оправя мнението. Но по-добре да бях станала - цяла нощ сънувах кошмари как разчитам неизвестни писмена на някакви археологически разкопки.

Comment

Imperial написа
              Нали никой не помни вече как на пра-пра-форума защитавах Резун.
              Че ти редовно го защитаваше, особенно когато ми идваше на гости
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
              X