Съобщение

Collapse
No announcement yet.

празни приказки

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ето това е най-хубавия постер /мисля да си го сложа на десктопа/:
    sigpic

Comment

Аз бих си го сложил в тоалетната - едно такова напрежение има в него :mhehe: като след повече употреба на сухи храни

кало написа
      абе на картинката, що лошите идват откъм Атина?
      може да е огледално обърната :p
      МАТРИЦААААХАХАХАХАХа тва ме разби :lol: :lol: :lol:
      (\_/)
      (°_°)
      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Last roman написа
        Ето това е най-хубавия постер /мисля да си го сложа на десктопа/:
        Да не би това да е Ксеркс? :aaa:

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
        It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
          Да не би това да е Ксеркс? :aaa:
          Не, нек'ъф урод бяха довели да мачка спартанската фаланга и тоя за малко да убие Леонид. Гадината беше поне триметрова, но нашият смел цар, въпреки че беше паднал по гръб протегна дългата си ръка /май трябва да му викаме Леонид "Дългоръки"/ и обезглави урода.
          sigpic

Comment

И тази нощ ще сънувам кошмари. Не трябваше да го постваш тоя...

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
            It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
              И тази нощ ще сънувам кошмари. Не трябваше да го постваш тоя...
              Сега като се загледах - може да е някой незаконен брат на Ксеркс.
              sigpic

Comment

Дръпнах мазно филмеца и съм доволен. Много пуканки и бира изконсумираха тристате спартанци. Ако някой си пада по величие, сериозно естетическо преживяване, исторически пиетет и други такива, да се ориентира към препрочитане на Есхиловите "Перси". Това тук си е точно комикс. Сюжетецът - условен, картинки за уолпейпъра - доволно. Само че понеже си падам комиксът да е комикс, а епосът - епос, ще си остана фен на "Син сити" и "Илиада" поотделно, а не на този хибрид между двете. Пак да повторя, доволен съм, че го гледах. Съвсем приятен фентъзи-филм. Режисурата е скучничка, операторската и монтажната работа - гениални, сценарият - слабоват, актьорите - много симпатични, саундтракът - приемлив. Дори Ксеркс не ми беше противен. Никаква изненада, просто два забавно прекарани часа.

Абе... определено е по-добър от "Хан Аспарух".
                Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Те тука си запазвам място да постна вппечатленията си от филма. Гледах го снощи и са още пресни така да се каже

To be continued ...

Тъъъй ... значи, гледах го вчера филмът и честно казано като цяло не ми хареса, ако и да се бях подготвил на какво ще попадна - и от разговорите тук и от темите за него по други форуми.
                  Какво ми хареса: имаше няколко приятни и забавни момента, като този, в който тристате спартанци се засякоха с войска от друга част на Гърция и заспориха кой колко войници е довел
                  Какво не ми хареса: много неща, по много линии.
                  Първо, не ми хареса, че е направен прекалено черно-бял. Тоест, от едната страна са готините типове, яки бичмета (по-яки от тях бяха само скалите по крайбрежието, в които се разбиха персийските кораби, ама дали ...), спартанците, отличаващи се с физическа, морална и всякаква друга форма на красота. От другата страна всичко беше или зло, или уродливо, или много грозно и извратено или всичкото това накуп. Прекалено елементарно за моя вкус.
                  Второ, спартанците бяха представени като най-свободните, почти като символа на свободата в гръцкия свят. Което мен малко ме подразни. След това изведнъж се изсипа обичайната помия за свобода, права и т.н., така характерна за нашата епоха и така нехарактерна за тогавашната. И накрая за капак избиха рибата с онова заявление за очистване от мистицизма и т.н. Което ... мен вече доста ме подразни. Айде, разбирам, няма нищо общо с историческия контекст, но като цяло филма прославя единствено воинските добродетели и отхвърля мисълта, че нещо друго може да е хубаво или да съдържа някакви по-значителни положителни елементи в себе си. Тоест, най не ми хареса цялостното послание на филма.
                  Трето, в един момент се усетих, гледайки филма, че авторите явно са изпаднали в творческа и идейна криза и явно са се чудели какво да сложат още, че да запълнят времето. Боевете, добре, ама и там имаше празни моменти. Извън тях ... само клишета и празнота.
                  Четвърто, не ми хареса това, че собствената визия на филма беше твърде слаба и на авторите явно се е наложило да заемат почти всичко от Властелина на пръстените. И персонажа Ам-Гъл и бойните Мумаци, безсмъртните (орки ...) и всякаквите изроди.
                  И последно, пето, това вече си е само мое - прекалено много грозота имаше във филма и чисто грозни моменти и грозни, прекалено грозни всъщност персонажи. Някак естестически не ми допадна ...
                  Last edited by messire Woland; 24-03-2007, 23:24.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Надявам се че не се пререждам
                    Изгледах и аз филмеца току-що. Общо взето ми хареса. Единственото нещо, което не ми се понрави беше че спартанците се сражаваха без брони. Някак си нелепо стоеше - с шлем, щит и полуголи. Все едно да носиш тениска и ушанка.
                    Освен тази забележка, нямам други - двата часа отлетяха много бързо
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Е, тва с голите мъжове е уж за по-красиво - хем малко да приличат на мъртвите хероизирани воини от фризовете, хем да има перки на екрана.
                      Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Да де, това е очевидно. Но въпреки всичко не ми се понрави, трикът е прекалено... евтин. Някак си "ползите" от него за филма са по-малко от "щетите".

Comment

Доколкото знам тия 300 наистина не са носили брони.

Не съм гледал още комикса, но ако там нямат брони е безпредметно да се обвинява самия филм.
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

И аз не съм гледал комикса. Но няма значение, аз не обвинявам самия филм. Лично мнение, просто не ми се нрави този трик, прекалено е очевиден за мен.

Нъц, в комикса са си точно същите. Ако в реалността са били без брони, то със сигурност са били поне облечени с нещо А ти, Империал, не вземай толкова навътре критиките към филма

Comment

Пък аз даже не разбирам за какъв "трик" говориш.
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

gregorianus написа
                                Добре, че филмът и комиксът не се казват "О! Шипка". Щеше да пада смях и плач едновременно, че "Сюлейман безумний" е триметров чернокож пич, а опълченците летят на забавен каданс с червени плащове "кат шъпа спаратанци под сганта на Ксеркса". "Наший генерал" щеше да се казва Столеонидов, а след битката на паметника нямаше да пише:

"Чужденецо, кажи на спартанците,
                                че паднахме тук, подчинявайки се на заповедите им"

ами:

"Млади опълченци,
                                венчайте България с лаврови венци!"

и всичко това на тегав американски ленгуидж. А саундтракът, за да е пълна чалгата, щеше да бъде симфоничен римейк на "Шатрата", съчинен от Джон Уилямс или Хаърд Шор. Слава Богу, описаният от мен кошмар не съществува. Да гледаме "300" и да се кефим, че съвременното кино пак вбесява братята гърци като се гаври с един от любимите им исторически епизоди.
                                Хм, значи не си гледал филма от Възстановката на Шипка през 2005 година.
                                Там турците ядоха голям пердах.
                                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                                X