Трябва да пуснем и тема "Неосъществените зайци"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На Негово Величество Цар Симеон Велики бойните зайци, без право на пенсия :)
Collapse
X
-
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
-
Гост
Comment
-
Опасявам се, че в една близка по местположение и народ, държава вече пишат темата, за това как, тия българи са им отмъкнали "секретниьот дзвер", и че той още Дедо им Сашо е гонил колесниците на Дарий и слоновете на Пор с дългоухи кръвопийци. :mike:"...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
Също така предлагам да направим "Преброяване на бойните зайци", защото ще се окаже, че не са толкова много-визирам нашите спорове около големината на срредновековните армии и тяхното изхранванеТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Забравяте за "Бойните на Н.В. Морски зайци и Подводен заешки екипаж през великата война". Такъв фундаментален труд за ролята и мястото на зайците в световната история и по-специално - мястото им за героичните сражения на Българските Дунавска флотилия и Морска част.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Даниц, 4. не сте само българи! и от там 5. Съветите вече сме докопали Вашите планове - сега отглеждаме адвансед вариант на боен добитък - пикиращи пеперуди-бомбардировачи и подводна бойна единица Щука-5Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Гост
Comment
-
Gil-Galadh написаЗайци,та зайци....Ма кво е твеа животно
Я дайте малко тактико-технически характеристики,че така си говорим само обща информация.
Заешко месо
Съдържанието на мазнини в заешкото зависи от степента на угоеност и варира от 6 до 20%, а на белтъчните вещества е от 18 до 23%. Месото на домашния заек се отличава със значително високото съдържание на пълноценни белтъци и по-ниското съдържание на непълноценни съединително тъканни белтъци. Лесната им усвоимост (до 90%) от човешкия организъм правят заешкото полезно за деца и възрастни.
Диетичните качества на месото се обуславят до голяма степен от ниското съдържание на холестерин и високото съдържание на лецитин. В сравнение с пилешкото месо заешкото съдържа 2,7 пъти, а в сравнение с телешкото - 2,4 пъти по-малко холестерин. За хората, които са на диети с цел намаляване на килограми и чистене на мазнини, е важно да знаят, че трябва да избират по-млади и по-малко угоени зайци. Наличните мазнини трябва да се почистват още преди кулинарната обработка.
Comment
-
Неоценим принос на зайците в българските освободителни и други движения:
Заешка яхния
Нарязваш заека на парчета и го запържваш в малко олио.Изваждаш го. Запържваш 2-3 глави лук до златисто,добавяш 3-4 с.л брашно, червен пипер,доматки пресни или консервирани и заливаш с вода.Връщаш месцето и оставяш да къкри на слаб огън.Подправки слагаш каквито обичате.
Аз винаги прибавям моркови на шайби и пресни гъби!
заек в гювеч
1 голям заек
3 глави лук
1 кофичка заквасена сметана
500 грама пресни гъби
Черен пипер,сол,чубрица
Заека се нарязва на парчета и се оставя да кисне една нощ в оцет и вода.
След това се измива и се запържва от всички страни.Нарежда се в тавичка.
Лука се нарязва на полумесеци и се запържва ,като накрая се слагат и едро нарязаните гъби.Тази смес се прибавя към парчетата месо.Овкусява се с подправките.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
Comment