Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На Негово Величество Цар Симеон Велики бойните зайци, без право на пенсия :)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Трябва да пуснем и тема "Неосъществените зайци"

    THE LABARUM


    sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
    ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
    ,sevogorob eht erew ysmim llA
    .ebargtuo shtar emom eht dnA

    Бе сгладне и честлинните комбурси
    тарляха се и сврецваха във плите;
    съвсем окласни бяха тук щурпите
    и отма равапсатваха прасурси.

    Comment


      #17
      Забравяш "Произход на българските бойни зайци - тюркска, иранска и автохтонна теория" :p

      Comment


        #18
        Опасявам се, че в една близка по местположение и народ, държава вече пишат темата, за това как, тия българи са им отмъкнали "секретниьот дзвер", и че той още Дедо им Сашо е гонил колесниците на Дарий и слоновете на Пор с дългоухи кръвопийци. :mike:
        "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

        Comment


          #19
          Също така предлагам да направим "Преброяване на бойните зайци", защото ще се окаже, че не са толкова много-визирам нашите спорове около големината на срредновековните армии и тяхното изхранване
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

          Comment


            #20
            "Методи и способи за използване на бойно-заешки единици при контраразузнавателното обезпечаване на фронтова операция"
            СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

            Comment


              #21
              Това в случай, че Съветите се докопат до нашата тайна. Но, не ми се вярва, закопана е в планините, още при византийското нашествие, от група родолюбиви резервисти от кампанията 917-та. Опазена е.

              Comment


                #22
                Забравяте за "Бойните на Н.В. Морски зайци и Подводен заешки екипаж през великата война". Такъв фундаментален труд за ролята и мястото на зайците в световната история и по-специално - мястото им за героичните сражения на Българските Дунавска флотилия и Морска част.
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

                Comment


                  #23
                  Даниц, 4. не сте само българи! и от там 5. Съветите вече сме докопали Вашите планове - сега отглеждаме адвансед вариант на боен добитък - пикиращи пеперуди-бомбардировачи и подводна бойна единица Щука-5
                  Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                  请您死在地狱般的阵痛
                  [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                  きさまはしんでくださいませんか
                  [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                  Comment


                    #24
                    Демократичен вариант:
                    "Съветският заек - какъв брат на българския заек"?

                    Parabellum написа
                    "Преброяване на бойните зайци"
                    :lol: :tup:
                    Last edited by ; 19-02-2007, 22:36. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

                    Comment


                      #25
                      "Зайцы все стран - совокупляйтесь!" Владимир Ильич Зелин
                      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                      请您死在地狱般的阵痛
                      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                      きさまはしんでくださいませんか
                      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                      Comment


                        #26
                        Е, те тая приказка на Петко Йотов вече е връхта!
                        :kill_myse :sm113:

                        Comment


                          #27
                          Зайци,та зайци....Ма кво е твеа животно
                          Я дайте малко тактико-технически характеристики,че така си говорим само обща информация...а данни за участие на зайците в освободителните движения има ли?

                          Comment


                            #28
                            Gil-Galadh написа
                            Зайци,та зайци....Ма кво е твеа животно
                            Я дайте малко тактико-технически характеристики,че така си говорим само обща информация.
                            Ами ето малко характеристики:
                            Заешко месо
                            Съдържанието на мазнини в заешкото зависи от степента на угоеност и варира от 6 до 20%, а на белтъчните вещества е от 18 до 23%. Месото на домашния заек се отличава със значително високото съдържание на пълноценни белтъци и по-ниското съдържание на непълноценни съединително тъканни белтъци. Лесната им усвоимост (до 90%) от човешкия организъм правят заешкото полезно за деца и възрастни.
                            Диетичните качества на месото се обуславят до голяма степен от ниското съдържание на холестерин и високото съдържание на лецитин. В сравнение с пилешкото месо заешкото съдържа 2,7 пъти, а в сравнение с телешкото - 2,4 пъти по-малко холестерин. За хората, които са на диети с цел намаляване на килограми и чистене на мазнини, е важно да знаят, че трябва да избират по-млади и по-малко угоени зайци. Наличните мазнини трябва да се почистват още преди кулинарната обработка.

                            Comment


                              #29
                              Неоценим принос на зайците в българските освободителни и други движения:

                              Заешка яхния

                              Нарязваш заека на парчета и го запържваш в малко олио.Изваждаш го. Запържваш 2-3 глави лук до златисто,добавяш 3-4 с.л брашно, червен пипер,доматки пресни или консервирани и заливаш с вода.Връщаш месцето и оставяш да къкри на слаб огън.Подправки слагаш каквито обичате.
                              Аз винаги прибавям моркови на шайби и пресни гъби!


                              заек в гювеч

                              1 голям заек
                              3 глави лук
                              1 кофичка заквасена сметана
                              500 грама пресни гъби
                              Черен пипер,сол,чубрица
                              Заека се нарязва на парчета и се оставя да кисне една нощ в оцет и вода.
                              След това се измива и се запържва от всички страни.Нарежда се в тавичка.
                              Лука се нарязва на полумесеци и се запържва ,като накрая се слагат и едро нарязаните гъби.Тази смес се прибавя към парчетата месо.Овкусява се с подправките.
                              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                              请您死在地狱般的阵痛
                              [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                              きさまはしんでくださいませんか
                              [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                              Comment


                                #30
                                Шегата взе да се изтърква, но все пак:
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

                                (Richard III - William Shakespeare)

                                Comment

                                Working...
                                X