Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моята служба в армията/липса на такава

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

5 години в Легиона, в момента служещ в Armée de Terre
    Преди това известно време в една друга армия (не НАТО-вска)

Comment

Отбих воена служба>ВВ -вътрешни войски,по късно ни прекръстиха в Жандармерия общо взето си беше губене на време 1 година от живота,3 месеца във Разград и 9 месеца във Враня София общо взето си беше школа която не бих заменил .Човек вижда колко ниско може да паднат хората за една градска си забиваха ножове в гърба 1 ви приятели.Общо взето ВВ то и Жандармерията бяха отрепки като физическа форма и дух на фона на това което са били ВВ преди 1989година.Казармата във разград беше доста добре обурудвана със всякакъв вид препятствия полоси и т.н но това беше за командоси а не за сулю и пулю каквито бяхме ние.Иначе поне се научихме как да стреляме с АК-74М много хубава и лека играчка, и да мятаме гранати хахах още мога да разглобя калаша сус затворени очиА да и ВВ имаха готини вензели свих си няколко ,по принцип събраха всички и ги отправиха на претопяване..............доста тъпо и малоумно,но все пак сме в БГ.

Comment

На 16 години ми е раничко,но едва ли ще отида За какво да хода като никога България няма да участва в война

Comment

Дано да няма. Такова е времето, добро от тази гл.т. Пък и е по желание вече.
          Имало е времена обаче, когато и 16 годишни са ходели - например 100 видински ученици своеволно отиват в битките на сръбско-българската война, пробват да ги изгонят, но те не щат и се включват в една атака, тичайки невъоръжени и викайки "ура". Чак май и пленници някакви бяха взели.
          А в средновековието направо си е било практика.

ПП
          Я малко милитаризъм:

Танкове Т55 в учебна атака, подържани от други части:

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
          Last edited by ; 17-02-2007, 23:41. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Привет Лобо. Наистина съм от СМУ. Бях в 9/1 и взводен ми беше Кашкавала - трябва да е бил и по твое време. Колкото до училището - ходих на 30 годишнината - отврат. Всичко е занемарено. Колкото до службата аз половината време бях в кърджалийско и в София - такива бяха времената.
            ПП - и за секунда не съжалявам за времето в СМУ. Симеоново си беше по-голяма загуба.

Comment

Випуск 91-В.И."Георги Димитров. Май ще отваряме "Моята служба в МВР/липса на такава" ? Привет на колегите!

Comment

Випуск 94 ВИ МВР-ВИПОНД.Поздрави!
                Last edited by Стич; 20-02-2007, 02:21.
                СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

И аз отървах казармата, въпреки че съм се дипломирал миналата година.
                  Пускат ми бележки хората, аз естествено не ходя...
                  sigpic

Comment

Лелеее... Тука в тоя форум имало масирано присъствие на служители от силовото Министерство!
                    И аз, когато реших да студентствам преди известно време, много мислих дали да не кандидатствам в МВР академията, но в крайна сметка залитнах в друга посока. Май реално не притежавам качествата необходими за тази работа, така мисля... Пък и като знам как се влиза във ВИПОНД...

Comment

AYB написа
                      Пък и като знам как се влиза във ВИПОНД...
                      Amи кажи и ние да знаем:mhehe:
                      Иначе аз се гласях да ствам шофиор на самолет но завърших гимназия на 17 и ми трябваше подпис на родителското тяло за военно училище какъвто естественно не получих. 'ма да си инженер е къде по-интересно:rock:

Comment

Last roman написа
                        И аз отървах казармата, въпреки че съм се дипломирал миналата година.
                        Пускат ми бележки хората, аз естествено не ходя...
                        Не се коси Преторианецо, има едни текстове в НК , но най вероятно ще ги декриминализират скоро

Comment

Еми официалният прием става след полагане на изпити съответно по; Български език и литература, Математика и История на България - поне така пишеше в справочника за кандидат-студенти за годината, през която аз кандидатствах.
                          Неофициалният прием става (поне такива коментари съм чувал...), ако някой, така да се каже, леко те "препоръча" да постъпиш там за обучение. Един мой приятел се пробва там, държа два изпита, и на двата оценки над 5 плюс диплома от средното 6.00, но вънка... В същото време той ми сподели, че е имало хора с тройки на изпитите, които обаче са влезли... Абе това май е валидно за всички Висши училища в България. Негласно се знае, че има "начини" за влизане и без да си отличник...
                          Last edited by ; 20-02-2007, 15:17.

Comment

Математика има само за пожарникарите - то помое време нямаше и пожарникари.
                            Връзкарство при приема не усетих - може би защото учих задочно.
                            Стич с тебе сме се засекли няколко годинки във ВИПНД-МВР /опа сега е Академия МВР/

Comment

Абе то без факти не бива да се говори, но щом го има масово разпространено като слух между хората, значи има и нещо вярно...
                              А за няшия университет съм повече от сигурен! Аз лично съм бил свидетел как се оправят изпити на "наши хора" и т.н. Но това е вън от темата....

Comment

Uzi,привет! Значи и ти си хванал цирка,който в началото на 90-те се наричаше ВИПОНД.

AYB,в един период първо се провеждаха писмените изпити,а после психоизследването и ФП.Така,че е напълно възможно кандидат издържал писмените си изпити с високи оценки да бъде отхвърлен като неотговарящ по останалите критерии.По мое време бяха в обратния ред.
                                СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

Working...
                                X