Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-големите военни провали

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #76
    именно

    Comment


      #77
      IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
      Дюнкерк едва ли може да се нарече точно военен провал, защото по всичко личи, че Хитлер не е имал сериозни намерения да довърши англичаните. Някои негови изказвания преди евакуацията като че ли дават обяснение за "мистериозното" му бездействие, напук на немските генерали. Той е обсипал Британската империя със суперлативи, от което може да се заключи, че се е отнасял с известно уважение към англичаните и е искал да търси политическо споразумение с тях. За целта е трябвало да запази техния престиж и да ги остави да се изтеглят от Франция. Само, че самолюбието на британците вече е било достатъчно накърнено...
      Не случайно и Рудолф Хес лети да предлага мир,ама Чърчил се е направил на :1087:

      Comment


        #78
        Parabellum написа
        Хм, май сме пропуснали Дойран или то не се счита за военен провал от страна на Съглашението?
        Aми в крайна сметка от тактическа победа Дойран се превръща в провал за България. След битката ген. Вазов отчаяно иска подкрепления за да настъпи по оголения фронт към Солун или в тила на съглашенците при Добро поле(щяхме да изтребим и/или пленим към 512 000 съглашенски войника), обаче Щаба на войската явно очаква станалото впоследтсвие Войнишко възстание и предпочита да държи 4 и 11 пехотни дивизии близо до София, вместо да ги прати като подкрепление на генерал Вазов. В резултат на което(и не без дейната помощ на социалистическите агитатори във войската) генерал Вазов практически губи възможността да ликвидира съглашенската заплаха на Солунския фронт(и впоследствие да договаряме мира при по изгодни условия). Е това ако не е безобразна издънка не знам кое е!
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

        Comment

        Working...
        X