Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят първи пост

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Моят първи пост

Вчера говорихме с някои постоянни във форума и се сетихме, че би било интересно всеки да сложи своя първи пост. Мен , наистина ми е трудно да се сетя при мен как стоят нещата на този форум. На търсачката излиза това, от темата за Сталинград, пуснато от моята скромна личност на 10-ти февруари 2004. Мисля, без да съм сигурен, че това е първият ми пост тук :
    Сталинград не е ли мястото, за което Шапошников преди смъртта си е стискал палци германците да тръгнат. Градът е индустриален, с голямо население, на стратегическо място, логично е било да се полакомят. Като добавим и името му., което не е без значение.
    Как обаче е можел да им помогне при решаването на главните им проблеми, с ресурсите и завършването на войната с Русия е проблематично. Големия чувал, разтръбяван от Хитлеровата пропаганда на изток от Ростов е илюзия. Хот е спрян на юг, а сили за удар по Астрахан просто няма, /14 моторизирана отбранява фронт от 200 км!?/ Новосформираните през 42 година ударни дивизии са три, но това вече не са резерви. И се получава дори и само на фронта група Б нещо като удар с разтворени пръсти, нормално за разстоянията на Русия, но в момент в която икономиката и е преустроена и тя разполага с все повече танкове и самолети, да не говорим нови съединения.
    Така че има логика германците да тръгнат към Сталинград да се бият за него, но това е неразрешим проблем за тях /всъщност както винаги при тяхното планиране/ И образно казано са си подложили врата за такъв двоен обхват, дето и Ханибал ще завиди / и то през 20 век!/

Това е за момента скромното ми и непретенциозно надявам се мнение!
    Разбира се, има и първа тема, малко е странно, говоря от името на Австралия, но това е нормално, защото по времето бях министър-президент на независима Австралия, на пук на Грей и за мор на душманите Верешчагин, Витман и ... май тогава това бяха.

Ще пусне ли някой друг първия си ост, стига да го намери?

Ми моя първи пост беше в далечната 2002 още в стария форум на Импера. Не знам дали се пази още по Нета. И като се замисля сигуно е било нещо про-Императорско флотско. Тогава имаше отявлени привърженици на САЩ, Германия, СССР, но само "истинските хора" :p бяхме малко. Мдааааа
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Одзава, идеята е първото ти мнение в този форум. Интересно кое ли ще е на Фриц?
      Аз мойто го намерих! След упорито търсене го изрових. 24.09.2004
      Човек, хубаво даваш пример с Легиона и Сърбите, но би ли обяснил как тогава подобни неща не се случват в мн. други страни. Не говоря за достатъчно стабилни в политическо отношение държави като Великобритания напр. Но да вземем Rhodesia -Rhodesian SAS и Селуските Скаути -през 1980/ около операция Quartz/ има всички предпоставки за нещо от типа на Алжирския вариант, но не се получава...също Recce групите в РЮА /или ЮАР ако използваме русизма/. Турция има достатъчно вътрешно политически проблеми за последните 40-50год. и въпреки това спец. частите дори и не си помислят, да се намешат където не трябва...други примери - Израел? Индия? /въпреки, че техните commando brigades са пълна скръб/, Индонезия? Пакистан? Да продължавам ли?
      И btw Бунта в Алжир не е започнат от 1 REP, ами от 10 колониална дивизия - ген. Масу, 1 REP се присъединява, вярно с целия си ЛС, но не инициира метежа.
      Rambler, малко аргументация по това, което си написал няма да бъде излишна...защото до момента твоя постинг ми изглежда като малко бездарна генерализация...
      Ух..ама съм си заядлив още от началото :x
      В интерес на истината след този пост (много импулсивен) прекарах 5 месеца във форума без да пиша. Само четене - на стари теми, на форумните игри и т.н. и чак към март 2005 прописах отново...
      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

и да ми плащате няма да го пусна
        хъхъ
        заради всеобщото благо )
        било е някъде към февруари лг 2004

Comment

Ех, моят първи пост е малък и безумно неориентиран в пространството

:? iskam da u4astvam v igrite vi. Kak?
          Въпросът е зададен на 14.06.2004 и повторен няколко пъти, след което gollum ме поздравява за включването в БС и обяснява, че не мога да участвам в никакви игри, защото подобни не протичат и трябва да изчакам един нов старт. Първите ми напористи участия в дискусия е в темите за обединението на Италия и политиката на САЩ в края на 19 и началото на 20 век, където са и първите ми диспути - със Sir Gray, von Danitz, gollum и messire Woland
          Като започваме с древни спомени, няма да забравя и единствения път, когато съм бил трит и порицаван от модератор - когато нарекох един добър човек 'най-тъпата тиква, която се е вясвала в тоя форум' и т.н., но пък и добрия човек си го върна Искам да кажа, разбира се, че това не е хубаво А направо се стряскам, като видя по какъв сюрреалистичен начин съм си изписвал темите :argh: ... дори беше съчинена поема, имитираща стила ми.

Comment

Не бях се замислял да проверя кое е първото ми мнение тук. Той не никак далечно в историята. След кратко търсене се оказа, че това е постът:

11-10-2005, 21:31

Тема: Османската империя-опит за държава

По-горе се спомена за това, че много идеи в уредбата на Османската империя са взети от Византия. Фружин Асен спомена, че тва тяхното(в първите години от същесвуването си-щото тогава и на мен ми е трудно да го определя като държава) започва да прилича на държава едва при Мехмет Фитих, който все пак е бил възпитаник на византийци, знаел е перфектно гръцки, персийски, староеврейски, латински и т.н. ..въобще ромеиските му възпитатели са се постарали да го образоват, което допринася немалко за превръщането на идеята за Константинопол у него във фикс. Така той наистина прави някои неща, полезни за политическата уредба...е ще оставя без коментар факта, че именно той въвежда закона за убийството на братята принцове, евентуални претенденти за престола и узурпатори, със зеленото шалче...все пак самият той, доколкото си спомням е бил незаконен султански син ( извинявам се за отклонениието, ама не мога да разбера тва да имаш цели 4 жени и да тръгнеш по още няколко )
            Това е тема пусната от моя приятел Фружин и затова явно съм се включил първо в нея. Иначе бях останал със спомена, че първият ми пост е в темата за Каталунските поля, където нещо спорех за позитивизма с Бат Чарли и с Мелиса. Това поне е първата оживена дискусия, в която съм взел участие, доколкото си спомням.

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
            ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
            ,sevogorob eht erew ysmim llA
            .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
            тарляха се и сврецваха във плите;
            съвсем окласни бяха тук щурпите
            и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Това е моят първи пост в Бойна Слава:
              http://forum.boinaslava.net/showthre...297#post127297 ,
              който съвсем очевидно е предшестван от дъъълго четене на потребителите във форума.

Comment

albireo e прав. На 28.02.2003 г. съм постнал следното:

Тъй като доста поспорихме за това кой какво е можел да направи в морето мисля, че си струва да побъбрим по въпроса дали изобщо е можело да стане. И на първо място това се отнася за загубилите войната Германия и Япония. Вижданията по въпроса са се движили приблизително така:

От средата на 19 век адмиралите намират няколко способа за борба в Световния Океан:
                1. Класическата идея за "Генерално сражение"
                2. Френската идея, възприета от Русия и впоследствие от Германия за "Крайцерска война"
                3. Японската доктрина за "Генерално авианосно" сражение и нощна торпедна атака
                4. Американската доктрина "Флот срещу брега" ( валидна и до днес)
                Но това си беше последица от доста обширна дискусия на тема: кой какво е можел да стори в морето и прочие.
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Трябва да е някъде от първите дни на януари 2003та. След като се пренесохме на този форум. Най-старото, което намерих тук е това:
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Е, ако говорим воъбще и моят първи пост ще дае като на Одзава и Воланд - някъде в първия форум, направен от Империал (даже не помня кога беше това ) или дори може да се проследи към оная тема във форума на gamers workshop. За този конкретен форум доколкото успях да се оправя с търсачката (а не ми беше лесно), първият ми пост е от 13.01.2003, 12:10, в темата "Загуби и жертви" и е доста безсъдържателен (вероятно защото тази тема е продължение на някаква дискусия от предишния форум, впрочем и постът има някакво странно заглавие, което май е резултат от някакво объркване в базата данни - на подобни страности съм попадал и при други ровичкания из архивите):
                    За това си има определени причини - най-вече новите начини на командване - по-активно и много по-близо до бойната линия. Но е интересно да се види сравнението с другите армии. Предполагам, че при японците също ще е висок процентът на загуби, но най са ми интересни руснаците. Ще потърся нещо, пък дано се намери.

Comment

След няколко дни правим 4 години на този форум.

Преди това имахме два други. Първият го направих приблизително в средата на Септември 2002 и беше на ezboard. Два месеца по-късно се преместихме на друга подобна безплатна система. Януари 2003 вече си имахме наше си място.

Кой знае какви равносметки не ми се правят. Бойна Слава мина през много премеждия и сега далеч не е това, което се надявахме да бъде, но в най-важното е голям успех - успя да събере заедно толкова много хубави и стойностни хора на едно място.
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ще проявя нахалството да не се съглася с Империал. Според мен Бойна Слава е нещо много повече от място за приказка на група стари познати. Обиколих вече достатъчно български форуми (с всякаква насоченост), за да мога да кажа че БС е на едно друго, неповторимо ниво. Може и да има други качествени места на които не съм попаднал, не го изключвам - самата БС открих съвсем случайно. Въпреки честите караници, въпреки натрупващите се вражди, заяждания и егота, Бойна Слава си остава ценно място. Поне за мен.

ПП Първия си пост не мога да намеря, а и никой няма да иска да го вижда така или иначе.
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

А по повод темата от Gamers Workshop - aз си я пазя цялата архивирана, само че нещо не ми се пуска в публичното пространство. Бих я пратил на който пожелае от участниците в нея. (бтв това включва и D9 )) макар че той май не се сеща )
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Не знам за какво става дума, не съм бил аз и освен това тя ми каза че е на 18.

Прати я де, интересно ми е.
                            Last edited by Dinain; 07-01-2007, 00:10. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Спомням си го моят първи пост но нещо не мога да го намеря.Регистрирах се на 2 март 2003 година, след като месец и половина знаех за този форум и често го посещавах за да чета. Все още бях много срамежлив и си мислех, че всички пишешщи тук са едва ли не професори и зрали хора - кво да се прави такива бяха времената тогава - колко форума имаше български?
                              Та регистрирах се и май писах за първи път в една тема за руско-турската освободителна война, като дадох дислокацията на турските сили на Балканите в навечерието на войната - т.е. заяждах се с Фелдмаршал Калчев , който беше написал нещо неясно и неверяно. Та от 2 март 2003 година та чак досега, като си търсих първият пост видях че имам близо 5 000 поста Кога станаха толкова? :sm186:
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                              X