Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Модел на Tiger I, AUSF. E/H1 - помощ

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Модел на Tiger I, AUSF. E/H1 - помощ

    Приятели ми подариха модел на този танк от фирма Italeri. Понеже съм абсолютно начинаещ в областта на моделизма имам нужда от помощ от хора, които отдавна се занимават с това страхотно хоби.

    По схемата към модела възможностите за окончателния вид на танка са две: 1. KOMPANIE, SPZ.ABT.501 - TUNISIA 1943 и 2. KOMPANIE, SPZ.ABT.504 - SICILY 1943
    Още не съм решил кой от вариантите да избера, но ми прави впечатление, че по схемата са отбелязани за боядисване със съответните бои само детайлите, а за цвета на корпуса се споменава чак на последната страница , като за вариант 1 цвета е Field Green, а за 2 - Flat Tan. Въпроса ми е кога трябва да боядисам корпуса :sm186: всяка част една по една в процеса на сглобяване или вече след като е сглобен целия танк. Гледайки схемата оставам с впечатление, че корпусът се боядисва на финала, но ми се струва алогично.

    Приемам и всякакви други съвети и напътствия за предстоящата ми работа.
    http://thirdreich.boinaslava.net/

    #2
    Eisenherz, честито за себе си мога да говоря: общо взето самия корпус и купола можеш да боядисаш след като ги сглобиш, а инструментите, принадлежностите, допълнителните тракове, запасните ходови и други колела можеш да боядисаш отделно и да залепиш на боядисания вече корпус. това ще ти да де възможност да се концентрираш върху обработката на малките детайли, вместо да се мъчиш да избягваш зацапването на корпуса, който вече си боядисал или обратното: ако вече си налепил "екстрите" да не ги "загубиш" при площадното боядисване.

    само лично мнение успех и да покажеш накрая

    Comment


      #3
      Ако наистина си решил да боядисваш -- най-добре ще е първо да го направиш на всички части, преди да започнеш лепенето, защото колкото и да е малка четката, пак ще останат тук-таме небоядисани точици и черти, които дразнят окото (навярно размерът е 1:72?). Също така -- първо боята, а после лепиш ваденките. Ако пък си имаш спрей, по-добре ще стане. Внимавай боята да не е много гъста, защото така ще скриеш повечето детайл, което е гадно. Въобще, по-добре не го боядисвай, ако не си сигурен и щом това ти е първото начинание от край време.
      Успех!
      fear is your only god on the radio.

      Comment


        #4
        parade написа
        Внимавай боята да не е много гъста, защото така ще скриеш повечето детайл, което е гадно.
        Как да разредя боята? Какъв разредител да ползвам и в какво съотношение?

        Твърдо съм решил да боядисвам. Това ми е тртият модел. Иска ми се вече да ги изпипвам. Мащабът е 1:35.
        http://thirdreich.boinaslava.net/

        Comment


          #5
          Просто с някакъв разредител за боя, за да не е на каша. Ти ще прецениш, но си виж първо как е върху пластмасата. Може пък да нямаш нужда от разреждане.
          fear is your only god on the radio.

          Comment


            #6
            ау, страхотно аз все още не мога да завърша моя, не ми стига време и липсва работна маса... можеш да ползваш "авторазредител" на оргахим или друг техен, по-лек (на бутилката пише просто "разредител") стига да ползваш емайли, а не акрили. ако не е твърде разреден няма да направи нищо на пластмасата; не трябва да е твърде гъсто, нито пък да тече като вода, просто да е ти удобно за полагане. пробвай на вътрешната страна първо, ще стигнеш до оптималната за теб гъстота

            Comment


              #7
              Момчета, благодаря! :tup: Ако възникнат затруднения, пак ще питам
              http://thirdreich.boinaslava.net/

              Comment


                #8
                Нов проблем - в Пловдив не мога да намеря подходящите бои. Там, където продават Модел мастър или Равел, няма точно боите, които ми трябват. Има ли начин да си ги поръчам (от столицата да речем или от друго място, но без да имам кредитна карта ), ако не, каква е алтернативата. Магазините, които продават модели и бои за моделизъм, не изпълнявали индивидуални поръчки. :kill_myse Живеем в 21 век, а не изпълняват поръчки. Човек иска да си остави парите, а няма кой да му ги вземе. Тук има доста магазини за художници, в които има някакви бои, но преди да се допитам до опитни хора, предпочитам да не рискувам.

                От 11-те цвят, които ми трябват намерих едва 2.
                http://thirdreich.boinaslava.net/

                Comment


                  #9
                  Що трябва задължително да го докарваш, както е в указанията? Направи му с тези две бои (ако са достатъчно подходящи) един класически камуфлаж по твое желание и това е -- delicate work.
                  fear is your only god on the radio.

                  Comment


                    #10
                    Eisenherz, artistic license ползвай бе както ти хареса така го направи. голяма пък работа като не е 100% така. какво ти гарантира, че цветовете са тези, които са в указанията, или в книгите? ако искаш можеш да го боядисаш розов и бомбоненосин, стига да ти харесва!!! от чернобелите снимки винаги ми е било интересно как се съди, при положение, че всяка машина може да е пребоядисана, да не говорим колко неща оказват влияние на окраската. освен това винаги можеш да потърсиш близка или еквивалентна боя на друга фирма.

                    строенето на модели предполага да е хоби, а не работа. трябва да ти е приятно да правиш нещо, така че направи танка както най-много ти харесва - няма кой да те съди за това.

                    Comment


                      #11
                      Хоби магазин
                      1407 София
                      ул. "Вискяр планина" 8
                      +359 2 962 81 55
                      stopos@einet.bg


                      тези доставят по пощата и имат доста бои..и други работи, бих ти препоръчал по моделистки въпроси да се обръщаш в съответният раздел на форума на Криле. Там има и тема за магазините.

                      Comment


                        #12
                        Благодаря за съветите! Особено на Gogi :tup:
                        http://thirdreich.boinaslava.net/

                        Comment

                        Working...
                        X