Приятели ми подариха модел на този танк от фирма Italeri. Понеже съм абсолютно начинаещ в областта на моделизма имам нужда от помощ от хора, които отдавна се занимават с това страхотно хоби.
По схемата към модела възможностите за окончателния вид на танка са две: 1. KOMPANIE, SPZ.ABT.501 - TUNISIA 1943 и 2. KOMPANIE, SPZ.ABT.504 - SICILY 1943
Още не съм решил кой от вариантите да избера, но ми прави впечатление, че по схемата са отбелязани за боядисване със съответните бои само детайлите, а за цвета на корпуса се споменава чак на последната страница , като за вариант 1 цвета е Field Green, а за 2 - Flat Tan. Въпроса ми е кога трябва да боядисам корпуса :sm186: всяка част една по една в процеса на сглобяване или вече след като е сглобен целия танк. Гледайки схемата оставам с впечатление, че корпусът се боядисва на финала, но ми се струва алогично.
Приемам и всякакви други съвети и напътствия за предстоящата ми работа.
По схемата към модела възможностите за окончателния вид на танка са две: 1. KOMPANIE, SPZ.ABT.501 - TUNISIA 1943 и 2. KOMPANIE, SPZ.ABT.504 - SICILY 1943
Още не съм решил кой от вариантите да избера, но ми прави впечатление, че по схемата са отбелязани за боядисване със съответните бои само детайлите, а за цвета на корпуса се споменава чак на последната страница , като за вариант 1 цвета е Field Green, а за 2 - Flat Tan. Въпроса ми е кога трябва да боядисам корпуса :sm186: всяка част една по една в процеса на сглобяване или вече след като е сглобен целия танк. Гледайки схемата оставам с впечатление, че корпусът се боядисва на финала, но ми се струва алогично.
Приемам и всякакви други съвети и напътствия за предстоящата ми работа.
за себе си мога да говоря: общо взето самия корпус и купола можеш да боядисаш след като ги сглобиш, а инструментите, принадлежностите, допълнителните тракове, запасните ходови и други колела можеш да боядисаш отделно и да залепиш на боядисания вече корпус. това ще ти да де възможност да се концентрираш върху обработката на малките детайли, вместо да се мъчиш да избягваш зацапването на корпуса, който вече си боядисал или обратното: ако вече си налепил "екстрите" да не ги "загубиш" при площадното боядисване.
Comment