Според вас кога започва един век - например от 1900 година или 1901 година. Защото чета различни мнения и затова питам във форума.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От коя година започва века?
Collapse
X
-
Голъм, кратко и ясно си го дал
Едно уточнение: и мен много ме дразни че големите празненства бяха на 31 декември 1999 (примерно), което е пълна простотия. За да сме точни, 1900-ата година е последната година на 19-и век, тоест 31 декември 1900 г. е последния му ден - съответно 2000-ата е последната година на 20-и век и 31 декември 2000 г. е последният му ден, а 1-и януари 2001 г. е първият ден на 21-и век
ПП Старбов, хората се влияят (ама че правопис, двойно "я") от "магическото" число 2000. Много футуристично им се види, това е. Ама що празненства бяха, гърмежи, фоерверки, шампанско, а много от тия хора така и не разбраха че са подранили с цяла година."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
800 г. = последната година от VIII век.
801 г. = първата година от IX век.
Повече за календара
Ето - за летоброенето "От сътворението на света"
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
-
започва един век
Един мужик трябва да се справи с две каси водчица! Кога ще започне втората каса? Ами като изпие първата, т.е. старият век трябва да си отдие за да започне новият! Бях свидетел на случка, при която един привърженик на противното мнение рипна на бой, защото според него другият не бил прав! Може би защото беше математик, а те с тази нула се объркват тотално! :pplamen_starbov написаСпоред вас кога започва един век - например от 1900 година или 1901 година. Защото чета различни мнения и затова питам във форума.
Comment

Comment