айде добре няма да споря нека си носят каквито си искат камуфлажи, ама все пак са си грозни
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко про-израелска пропаганда или Жени в униформа.
Collapse
X
-
Момичетата с жълтите пагони, ако не се лъжа, са от Училището за Военно Инженерство, където инженерните войски си карат новобранския курс, както и разни други части изкарват съкратени сапьорски курсове. Жълтите пагони обозначават новобранци(ки) от АБХ, подразделение на Инженерните войски, занимаващо се по време на война с пораженията от атомно, биологично и химическо оръжие. Подразделението наброява един батальон (редови), състоящ се от 3 роти, които се редуват в охраната на ядрения реактор в Димона (само че това е тайна ). Съотношението на мъже/жени в частта е около 50/50.
Относно камуфлажа - наистина е много грозен (маслиненото зелено). Мисля че нарочно не го сменят, за да не се бъркат с арабските армии, които са петнисти.
Сивата барета е на инженерните войски (почти всеки род войска в израелската армия има различна по цвят барета), червените пагони се носят от курсантите в курс за отдельонни командири (това може би е церемонията по завършването), парцалчето висящо от рамото (не знам как му викат в българската армия) е отличителния знак на АБХ.
Това не знам какво е точно, но зелено и черно са цветовете на танковите войски. Прилагам снимката от чисто професионален интерес.
Тук има още, вкл. някои повтарящи се снимки.
:shocking: ОФТОПИК :shocking:
Last edited by Dinain; 10-08-2006, 19:47."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Интересно ми е как се подравнява строй войници от противни(ков)я пол !?! Равняват се по гърдите на боеца с най- голяма гръдна обиколка ?!? Между другото, в пресата се появи информация, че според интендантите, дължината на униформената пола за жените военнослужащи се определя от височината на тялото и размера на гръдната обиколка. Е, не мога да разбера логиката...SEMPER AGRESSUS
Comment
-
Повечето носят панталони. Пола така или иначе има само в официалната униформа. А в строя се строяват по височина, естествено. Не че много се следи за такива неща.
ПП Империала яко се е запалил по темата"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
asd
Shelenberg написа Виж мнениеЗабелязах че израелките имат тъпа униформа абсолютно ниакакъв камуфлаж. Цвета е все едно от ПСВ.
Иначе доста п**ки са качени в темата! Темата уж трябваше да е друго, но ще следвам примера на другите и ще кажа за себе си, че харесвам жени в униформи! Последния път като бях в Йерусалим снимах две момичета в униформа - едната черна(етиопка), другата бяла(еврейка). После исках да се снимам между една друга двойка войнички и те да кръстосат автомати над мен, че да разправям, че са ми били лична охрана! Но заразлика от първите тези ми казаха, че е забранено да ги снимам. Не знам дали просто са спазвали правилата или не са ме харесали Но наистина етиопките са много красиви. Въпрос на вкус, де.
Comment
-
ьяа
Dinain написа Виж мнениеТц, не са те харесали.
Comment
Comment