Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Supreme AntiCommander: Анкетата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На Хитлер въобще не му е мястото в тази анкета. Ама въобще. Би трябвало да се сравняват само военчалници, хора командвали войски в бой. Хитлер след ПСВ не е помирисал бой (23 год. не бих го броил). Хитлер си е политик. Както и Сталин и Чърчил.
    Ако ще сравняваме дайте да сравняваме некадърни военни, а не политици, които се правят на военни.
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Ако ще сравняваме дайте да сравняваме некадърни военни, а не политици, които се правят на военни.
      Имам един въпрос. Какъв е военният ранг на Наполеон (преди да се обяви за император и т.н.)?
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Мда.......най-успешните пълководци, са участвали и в най-много сражения. И съответно са имали и повече възможности да загубят някои от тях.
        Един от най-великите пълководци въобще - попада в тая анкета (напълно според критериите при това)

Comment

Генерал...не ме питай какъв точно генерал. Но мога да проверя

Comment

Бонапарт май е полковник преди да стане Император. Ама съм съгласен с Албирео - стига клишета. Ако ще гласуваме за командири, които с личната си тъпотия са затрили маса хора махайте разни политически клоуни. Не че те са затрили по-малко народ, но все пак не са го направили директно.

ПС Защо само адмирала е с курсив? Дали защото така се подсказва кой е най-тъпия моряк за всички времена?
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
              ПС Защо само адмирала е с курсив? Дали защото така се подсказва кой е най-тъпия моряк за всички времена?
              Само ти го виждаш така - и то защото ти така си гласувал. Нали тоя въпрос се обсъди вече.
              И със сигурност Наполеон е генерал още в Италия. За понататъшните му кампании да не говорим.

Comment

Dinain написа
                Имам един въпрос. Какъв е военният ранг на Наполеон (преди да се обяви за император и т.н.)?
                Консул, при това първи. А, че е генерал в Италия такъв е. Какво значение има какъв ранг е имал? При всички положения Хитлер не може да събере много точки в класацията защото нито е губил сражения, нито е съставял планове, вярно за идиотски заповеди ще отнесе 5, но това не е кой знае колко.
                Хитлер:
                Загубени сражения: 1т.
                Глупав план: 1т.
                Тъпа заповед: 5т.
                Решително загубено сражение: 1т.
                Страхливо поведение: 1т.
                Общо: 9т.
                Тоест е далеч по-кадърен от други, поне ако се съди по тази методология за оценка.

P.S.
                Сталин като го гледам ще излезе по-кадърен и от Хитлер, той има шанс да вземе по-малко точки за "тъпа заповед", с което да вземе и една дължина предина.
                Last edited by Ханс; 20-06-2006, 16:40.
                Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

albireo Не знам какво да кажа , напълно съм съгласен с теб , на Хитлер не му е мястото тук.
                  Но напоследък в форума забелязвам една вълна на шантави сравнения по анкетите.
                  Пък и тази тема я има като анкета и отделно , трябваше да е в едно , всеки да отстоява позицията си.
                  П.С. Гласувах за Хитлер , защото политическите му решения, изявени като военно командване , успяват да съсипят една много успешна кампания да не говоря за мащабите.

Hans Delbruck Би ли написал на Сталин, изявите , по същия начин?
                  Ще стане една перфектна съпоставка.
                  П.С. Винаги съм му симпатизирал на Сталин, голям екстремист си е бил . Най вече в главата

Comment

Наполеон е бил най-младия генерал на Републиката - става такъв след решителните му заслуги при превземането на Тулон през 1793. Та като заговорихме за онази епоха - не би ли трябвало да включим и Вилньов в класацията.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Dinain написа
                      Бригаден генерал. А по принцип е бил доста тлантлив артилерийски офицер.

Comment

Sturmpionier написа
                        Бригаден генерал. А по принцип е бил доста тлантлив артилерийски офицер.
                        Аз пък си мисля, че още на 16 октомври 1795г. Наполеон е произведен в Général de division за неоценимите си заслуги към Революцията(при тях особено се отличава Мюра).
                        Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Според мен не е важен толкова броя на сраженията, колкото постигнатите крайни резултати. А също и процентните победи/загуби. Иначе мисля са единици, тези които никога не са губили сражение.
                          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                          Неизвестен руски адмирал

Comment

Вижте, за генерал, във френската армия, по времето на кралете, това е по-скоро прилагателно, буквалният превод е "общ", така например, colonel general cе превежда по-скоро общ полковник.
                            При републиката става съществително и се появяват общи командващи на бригади, дивизии и корпуси. Просто нямат и до днес общото разпределение прието в другите армии. Така че, каквото командва, такъв генерал е! Длъжност, не звание.

За Хитлер и злополучните ромеи, ако искате, като избистрим тук нещата, ще направя и по-прецизна анкета!

Comment

Ба....що ти трябваше анкета, има си тема. Да слеят мненията от тук там и готово, а анкетата я мани...

Comment

Анкетата и темата са сляти. А освен това и преместени тук, защото "Общи дискусии" е замислен за сериозни дискусии на философско-исторически проблеми, а тая тема е по-скоро за радумка
                                Форумен Правилник

Comment

Working...
                                X