Съобщение

Collapse
No announcement yet.

донаборници-безметежници(кой като вас remix)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

донаборници-безметежници(кой като вас remix)

два линка от Mainstreem-a

:sm113:

абе донаборници...
    ей са

Comment

Еми добре са сетили да направят такива сайтове хората, според мен!!!

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
      ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
      ,sevogorob eht erew ysmim llA
      .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
      тарляха се и сврецваха във плите;
      съвсем окласни бяха тук щурпите
      и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Kaкъв е проблема с тези сайтове, че аз не виждам нищо смешно?
        -"War is much too serious a matter to be entrusted to the military." - Clemencau

Comment

Requiem написа
          Kaкъв е проблема с тези сайтове, че аз не виждам нищо смешно?
          И аз, честно казано. Повече ми е смешна или по-скоро непоносима идеята за донаборна служба. Това е една безсмислена кражба от живота на човека и никой не би могъл да ме убеди в противното. Цели 6 или девет или 12 месеца (или колкото станаха там...вече в зависимост от висше обаразование и т.н.) човек не съществуваш истински на белия свят....не може да се развива, да се занимава с онова, което желае и т.н. От моя гледна точка това си е посегателство срущу личната човешка свобода. Втората причина, поради която заемам тази позиция, е абсолютната безсмисленост от съществуването на такова наборно формиравание. Има три основни причини:
          1/Чисто финансово поддържането струва излишни, хвърлени на вятъра, пари!!
          2/Ако, не дай Боже, стане война с някоя от съседките ни, колоко мислите, че от тези войници няма да дезертират?? Щото аз мисля, че няма да са никак малко!
          3/Я се замислете, какъв ще е коефициентът на полезно действие. Аз не мисля, че ще е висок! Веднага някой може да ми опонира с войните преди комунизма- Балканска, Междусъюзническа, Първа световна, Втора световна, в които са служили нашите дядовци. В съвременния свят обаче е доста по- различно. Войната има множество технически нововъдения, с който имаш много по- голяма преимущество пред врага, ако разполагаш с тях, а той е просто по- много числен. Всъщност защо да се хващам да обяснявам това. Има хора в този (включително и ти, Даниц, които разбират хиляди пъти по- добре от мен всичко това. Кажете, според вас, ако чисто хипотетично разиграем следният сценарий: след месец НАТО се разпада;три месеца след това Турция или Гърция решават да ни нападнат. Лишени сме от всякакви по- силни съюзници. Какво ще е най- разумното, което можем да направим??Да тръгнем да се бием?? Хмм..НЕ. Ами много просто- да се предадем, независимо дали ни харесва или не!
          Last edited by модератор; 15-02-2007, 23:28.

THE LABARUM

Comment

Войната на утрешния ден? ама по-специализирано, ако обичате?

Comment

von Danitz написа
              Войната на утрешния ден? ама по-специализирано, ако обичате?
              Ти си специалистът! Ти, се изказвай :twisted:

THE LABARUM

Comment

Че Петко Йотов е кютук какъвто само армията може да формира е ясно. Това го казвам и на базата на краткия ми, но съдържателен 18 месечен престой в тази институция. За другото не съм съгласен с Византиеца, но безкрайно се изкефих на постинга му особено, като си представих реакцията на определени кръгове. Мисълта как потребител тип лелемаг изпада в остър пристъп на патриотично възмущение и подбелва очи от яд, докато чете последните изречения искрено ме забалява
                Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Защо? Аз не претендирам изобщо да съм спец за останалата част от постинга, но имам някакви познания, доколкото чета оттук- оттам някои неща за съвременността. Кажи, в какво бъркам. Не претендирам за никаква меродавност, разбира се, на това, което пиша. С какво точно не си съгласен- че е разумно да се предадем ли? Смяташ, че трябва да има наборна армия? Добре, аргументирай се . Аз си казах своето мнение по въпроса и посочих защо то е такова, каквото е. Направи го и ти . Не знам, дали ще се съглася с теб, но със сигурност ще ми бъде интелесно да чуя позицията ти, както и на всички останали, които не виждат нещата като мен.

П.П. А за патриотичните среди тип Елемаг и въбощелудите националисти - да си мислят, каквото си искат! Аз лично не смятам, че тази моя позиция ме прави по-малко българин от тях!!
                  Last edited by модератор; 15-02-2007, 23:28.

THE LABARUM

Comment

От едно форумче

ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ГОДНОСТТА ЗА ВОЕННА СЛУЖБА
                    1. Общите изисквания за годност включват: физическо развитие (ръст и тегло), състояние на слух и зрение и психологична характеристика.
                    2. Изисквания за физическо развитие, слух и зрение:
                    2.1. Ръст. Минималният ръст за постъпване на военна служба е 150 см.
                    2.2. Тегло. Минималното тегло за постъпване на военна служба е 50 кг, а максимално - удвоеното идеално тегло по формулата на Брока: Р = L - 100, където Р е идеалното тегло в кг, а L е ръстът в см.
                    2.3. Слух. Възприемане на шепотна реч над 6 м за всяко ухо, а за определени специалности - и под 6 м, но не по-малко от 2 м за всяко ухо. Понижението на слуха под 6 м шепотна реч се обективизира с аудиограма.

2.4. Зрение. Зрителна острота - 1.0 за всяко око, а за определени специалности и под 1.0, но не по-малко от 0.4 за всяко око с корекции.

Някой може ли да ми разтълкува това за зрението? Означава ли, че над 1.0 диоптъра те правят негоден???
                    Благодаря

Re: Освобождаване от военна служба
                    Автор: Пионерче (---.applet-bg.com)
                    Дата: 23-02-05 19:49

Зрителна острота(1.), мисля, че не е съизмерима с късогледството/далекогледството (2(.

1.Зрителна острота - показва способността на окото да различава дребни обекти; характеризира се чрез най-малкото ъглово разстояние (ъгъл на зрение) между две точки, които се възприемат разделно
                    2.Акомодация - приспособяване на окото за ясно виждане на различно отдалечени предмети, т. е. в ретината винаги да се получава фокусиран образ на предметите, независимо от разстоянието им от очите.
                    2аКонвергенция ² схождане на зрителните линии на двете очи и пресичането им във фиксирана точка. Обикновено конвергенцията се включва едновременно с акомодацията. Тя осигурява т. нар. бинокулярно (стереоскопично) зрение.
                    2б.Стереозрение
                    4.Ортофория - ...

6.светлинна, контрастна и цветово диференцировъчната чувствителност и устойчивостта на ясното виждане - Различава се светлинна и тъмнинна адаптация и Ц в е т о у с е щ а н е (цветен тон , наситеност , яркост)

Лещата на окото (кристалинът) също може да променя формата си. В зависимост от разстоянието до наблюдавания обект обхващащите я мускули изменят изпъкналостта на лещата така, че пречупените светлинни лъчи да фокусират образа точно в плоскостта на очното дъно.
                    :stupid: 149 см донаборник с конвергенция 3 -та степен и тегло по Брока единица, ей това е войникЪТ на бъдещето! И бял байряк да развява, може и да не го видят, а и да го видят, може да почине от несъразмерност преди това :mhehe: извинете ме, нещо вече хълцам от смях, това е фаза, няма оправия мойта простотия

Comment

von Danitz Не се притесняваи ще го качат на кокили и ще стане видим ,
                      само се чудя да не почнат да изкупуват на готово от китайците униформи та на тоя ръст са се спряли или народа масово взе да се смалява.

Comment

Не разбрах къде е смешното? 150 см не ви ли се виждат разумен минимум за военнослужещ?
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

абе кво се шашкате? ако ще мрете ще е бързо, даже няма да имате време да се оплачете и да окървавите форума. я си представете някой наполеонов войник да ме умре от измръзване пред комп?

Comment

Dinain написа
                            Не разбрах къде е смешното? 150 см не ви ли се виждат разумен минимум за военнослужещ?
                            А 6 диоптера не ти ли се виждат разумен минимум за снайперист?
                            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

с 6 диоптъра можеш да подпалиш врага, а Ханс?

Comment

Working...
                              X