If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колкото до балона мисля че запада може дълго още да си живее в мир,водейки войни в третия свят,а не на своя територия.Няколко показни атентата отвреме на време нищо не могат да променят.Какво като взривиха кулите близнаци? Нима Америка стана по бедна,по страхлива.Нищо съществено не се промени.Нивото на насилие/тероризъм/ трябва да достигне огромни размери за да повлияе на живота.В Израел например въпреки многото атентати живота не е повлиян кой знае колко.Икономиката си работи,хората имат висок жизнен стандарт и само жестоките мерки за безопастност нарушават ритъма на ежедневието.
Загубите в ,,жива сила,, са си направо пренебрежителни на фона на цялото население.
Психологическият натиск разбира се е голям но по новините винаги се е лъгало и в този смисъл дори това може да се контролира.
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Е, то дойде ли запада дотам да води войни на собствена територия, всички ще имаме голям проблем.
По новините обаче трудно може да се скрие даже една жертва, така че, не се лъже в такъв чак мащаб.
Какво като взривиха кулите близнаци? Нима Америка стана по бедна,по страхлива.Нищо съществено не се промени.Нивото на насилие/тероризъм/ трябва да достигне огромни размери за да повлияе на живота.В Израел например въпреки многото атентати живота не е повлиян кой знае колко.Икономиката си работи,хората имат висок жизнен стандарт и само жестоките мерки за безопастност нарушават ритъма на ежедневието.
Извинявай, ама въобще не си прав. Америка стана и по-бедна, и по-страхлива, и по-истерична след 9/11, и другите неща които си казал също не са верни. Най-малко си спомни как един взривен влак в Мадрид промени резултатите от изборите, изкара испанските части от Ирак и определи кой ще управлява Испания през следващите 4 год.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Извинявай, ама въобще не си прав. Америка стана и по-бедна, и по-страхлива, и по-истерична след 9/11 ...
Извинявай, ама ти въобще не си прав. Това е толкова вярно, колкото и твоята теория, че САЩ произвеждали само 20% от консумацията си на селскостопанска продукция. Не вярвай на всичко, което пишат вестниците.
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Мислех да отговоря на Диниан,ама Ник го направи вместо мен.Още повече човека живее в сащ и има най точния поглед на нещата.
Гледахте ли новините вчера?
Иран укрепва ядрените си обекти,а кой амеранец подлагаше на обсъждане въпроса за използване на ядрено оръжие срещу Иран.
Все повече се убеждавам че войната е единствено въпрос на време.
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Икономиката на САЩ цъфти от 9/11 насам, нали? И охранителните процедури въобще не се промениха? Наскоро се отказаха от сделка с една фирма относно пристанището на Ню Йорк, само защото седалището и е в Дубай. Въпреки че израелските пристанища работят със същата фирма от години и я препоръчват.
Информацията ми не е само от вестници, и аз имам познати в САЩ. Работещи в момента на Wall Street.
Frujin Assen написа
Още повече човека живее в сащ и има най точния поглед на нещата.
Извинявай, но от личен опит е точно обратното. От вътре навън се гледа по-трудно.
Това беше за Фружин Асен, ама както и да е. Имам предвид, че отвън по правило погледа е по-обективен. Правителството на САЩ естествено няма да тръби пред гражданите си ако икономиката е закъсала или има други проблеми.
Като си говорехме за санкции, май забравихме един простичък факт. За момента е трудно да се намери правно основание за налагане на санкции от ООН. Причината - Иран не е подписал договора за неразпространение на ядреното оръжие, следователно не нарушава нищо, обогатявайки уран за военни цели.
А междувременно цената на петрола наближава рекордно високите нива от миналата година.
Comment