Даже май ги мина, нали? Удари 70 долара за варел.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога ще започне....
Collapse
X
-
Гост
Сега ще почне пак едно правене на пари от износители и производители на петрол .... ех.
It`s good to be in the oil business.
Comment
-
bsb написаКато си говорехме за санкции, май забравихме един простичък факт. За момента е трудно да се намери правно основание за налагане на санкции от ООН. Причината - Иран не е подписал договора за неразпространение на ядреното оръжие, следователно не нарушава нищо, обогатявайки уран за военни цели.
.
Юридически, ако се намират на кораб в международни води - никой не може да им каже нищо!..
Ситуацията, както я описвам е теоритизирана..
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Здр.
"Турското военно командване е завършило операцията по прехвърлянето на 240-хиляден контингент към границите на Турция с Иран и Ирак, предаде агенция ИТАР-ТАСС, която цитира телевизионния канал Хабер Тюрк.
В окръзите Хаккяри и Шърнак е съсредоточена голяма войскова част, която военното командване планира да използва за операции срещу кюрдските сепаратисти. По информация, с която разполага генералният щаб на турските въоръжени сили, в град Кандил, в Северен Ирак, се укриват около 1 500 бойци на нелегалната Кюрдска работническа партия, които разполагали с пластичен взрив и зенитно-ракетни комплекси, съобщава ИТАР-ТАСС.
Според информацията на Хабер Тюрк военните се готвят да извършат в района на границата с Ирак и Иран голяма операция, за да спрат проникването на терористи на турска територия. Не е изключено турските части да преминат и границата с Ирак, за да ликвидират лагерите на терористите, посочва ИТАР-ТАСС"
Според мен удара срещу Иран става вероятен в скоро време. Иначе цялостните събития показват, че е неминуем. Дали ще е ядрен...
Сполай Ви!
Comment
-
Добре де, ударът срещу Иран, в най-възможния си вариянт, ще е воден от САЩ. В същото време Ирак е пълна каша и Буш има рекордно нисък рейтинг поради това. За да се убеди американското общество да подкрепи нова война (която, доколкото съм запознат, ще е по-близко до обичайното значение на думата, отколкото операцията в Ирак), а и все пак в някаква степен да се легитимира пред света, трябва нещо сериозно да се случи. Предложете сценарий.
Краят на последната рецесия в американската икономика е непосредствено след 9/11 и след това производителността на труда се повишава... Зависи какво значи "бедна", но темата е друга.По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Ето тук съм сложил нещо за армията на Иран, а на втора страница и за армията на Сирия. Абе като цяло темата е интересна и съвпада с тази. - http://forum.boinaslava.net/showthre...D1%E8%F0%E8%FFКъде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Една статия по въпроса:
И малко цитати от нея и от предишната в поредицата:
Фукуяма извежда четири принципа, характеризиращи неоконсервативната мисъл във външната политика. Първият е убеждението, че вътрешният характер на режимите има значение и американската външна политика трябва да отразява най-дъблоките ценности на либералното демократично общество. Вторият е, че американската мощ е била и може да се употребява за морални цели. Третата е недоверието към амбициозни проекти на социалното инженерство. И последната е скептичното отношение към легитимността и ефективността на международното законодателство и институции за постигане на сигурност или справедливост.
В анализа на Фукуяма трагичната грешка на неоконсермваторите в Ирак можеда се обясни с техния провал да прозрат продължаващия конфликт между принципа на активната външна политика и принципа на недоверието и отричането на социалното инженерство. Неоконсерваторите, които през 60-те години бяха сред първите, посочили нежеланите последици от грандиозни социални проекти в Америка на президента Линдън Джонсън, се заеха с крайна форма на социално инженерство, каквито са изграждането на Ирак и по-големият проект - трансформацияна на Близкия изток.
На първо място, трябва да разберем, че разпространяването на демокрацията и модернизацията на Близкия изток не е решение на проблема с джихадисткия тероризъм. Най-вероятно този подход ще влоши нещата в близко бъдеще, както виждаме от победата на "Хамас" в палестинските избори.
Comment
-
Revealed: Israel plans nuclear strike on Iran
ISRAEL has drawn up secret plans to destroy Iran’s uranium enrichment facilities with tactical nuclear weapons.
Two Israeli air force squadrons are training to blow up an Iranian facility using low-yield nuclear “bunker-busters”, according to several Israeli military sources.
....
То това бе ясно.
По-интересно е дали ще го направят наистина.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
according to several Israeli military sources
Я, с Императора сме писали едновременно."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
СПАМ/ON
Хаха. Спомних си как регионалният управител на Атака-Бургас навремето ми носеше "Строго Секретно", за да ми доказва че САЩ ще бомбардират Иран "със сигурност" през ноември 2005 г.
СПАМ/OFF"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Мисля, че няма съмнения относно това дали Израел планира да нанесе удар по иранските ядрени мощности. Без съмнение отговора на този въпрос е ДА.
Отделен е въпроса дали тези планове някога ще се приведът в действие.
Според мен много малко вероятно.
Направи ми просто впечатление, че в материалчето сравнително реалистично са описани нещата.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Мисля, че няма съмнения относно това дали Израел планира да нанесе удар по иранските ядрени мощности. Без съмнение отговора на този въпрос е ДА.
Ако имаш предвид другото "планира" - зададени точни дати за осъществяване, тогава бих ти казал че нищо такова не е ясно, и допълнително - че ще е много странно да научи за това пресата и да успее да го публикува. Това му е работата на контраразузнаването все пак. За "реалистичното" не мога да кажа и не мисля че някой може Може би просто звучи така както някой форумен писач би го "сглобил""No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
Comment