Брей, какво стана с революцията. Все така става, ще знаете... тръгва се с големите идеи, а се свършва с някое компромисче... Я по-добре отделете мъртвото от живото . Какви са тези елитни глупости, потребители с права и т.н. Я да си се раздели този форум както си му е реда на жизнената част а ла дир.бг и мъртвата, уж елитна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бойкот на цензурираната зона
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
Hans Delbruck написаКГ, ако изработиш набор от критерии и ми ги изпратиш аз ти гарантирам, че ще бъдат разгледани най-обстойно и ако наистина са ясни и приложими ще бъдат въведени.
gollum написаБрей, какво стана с революцията. Все така става, ще знаете... тръгва се с големите идеи, а се свършва с някое компромисче...
Comment
-
Ех, КГ125, мреш пак в твоята тема да забуташ нещата. Какъв произвол си видял тук? Има правила и те се определят от съвета. Модераторите решават всичко по собствена преценка. Това в никакъв случай не е произвол .
Разбира се, че се забавлявам, може ли инак - никога не бих пропуснал една хубава театрална постановка, па била тя и на родна сцена, че и революционна.
Comment
-
Гост
gollum написаЕх, КГ125, мреш пак в твоята тема да забуташ нещата. Какъв произвол си видял тук? Има правила и те се определят от съвета. Модераторите решават всичко по собствена преценка. Това в никакъв случай не е произвол .
Разбира се, че се забавлявам, може ли инак - никога не бих пропуснал една хубава театрална постановка, па била тя и на родна сцена, че и революционна.
Comment
-
Напротив, за да има произвол, трябва да има ясен правилник и неговото нарушение. Тъй като изрично е казано, че мерките и правилата се определят единствено и само от модераторите, то няма как когато това се приложи на практика, то да бъде определено като "произвол". Защото не е. Все едно да обявиш дейстивята на даден крал в абсолютна монархия за произвол .
Поне на времето, коагто аз се занимавах с тая работа си беше точно така и не бих казал, че това е "произвол". Още повече, че тези парвила важат само в една мъъъничка част от интернет пространнството и границите са отворени за всички.
Comment
-
Гост
Я да си се раздели този форум както си му е реда на жизнената част а ла дир.бг и мъртвата, уж елитна.
Вярно е, че в ДИра не всичко е академичен шедьовър, но при пребиваването си там съм получил доста интересна информация и файлове - нещо, с което не мога да се похваля за този форум.
Comment
-
Вярно е, че в ДИра не всичко е академичен шедьовър, но при пребиваването си там съм получил доста интересна информация и файлове - нещо, с което не мога да се похваля за този форум.
Аз лично те съветвам да пордължиш с революцията, току виж си успял и тогава ще можеш да съчетаеш техническите достойнства на този форум с несъмнените достойнства на дискусиите и мненията от дир.бг и всички ще са щастливи.
Comment
-
Гост
Ами един пример от днес. Докато тук страдахте от отсъствието ми, аз се сдобих благодарение на ДИР-а с една хубава снимка на печата на хан Телериг и три грамоти на влашкия воевода Мирчо (където се титулува като владелец на двата бряга та Дунави на Силистра). Да видим днес тук кой с какво се е обогатил (освен с радостта да попише в тази ми тема).
Comment
-
Гост
В началото очаквах, че подобно на други форуми и тук ще намирам нещо интересно. А сега какво правя тук - ами вече съм го казвал поне няколко пъти.
Comment
-
Гост
gollum написаНапротив, за да има произвол, трябва да има ясен правилник и неговото нарушение. Тъй като изрично е казано, че мерките и правилата се определят единствено и само от модераторите, то няма как когато това се приложи на практика, то да бъде определено като "произвол". Защото не е. Все едно да обявиш дейстивята на даден крал в абсолютна монархия за произвол .
Поне на времето, коагто аз се занимавах с тая работа си беше точно така и не бих казал, че това е "произвол". Още повече, че тези парвила важат само в една мъъъничка част от интернет пространнството и границите са отворени за всички.
А произвол е не само абсолютната власт, а и неясните правила, съчетани с определена практика.
Правилото, че някой определя неограничено всичко и не е обвързан от собствените си правила е именно произвол.
Galahad написаАми един пример от днес. Докато тук страдахте от отсъствието ми, аз се сдобих благодарение на ДИР-а с една хубава снимка на печата на хан Телериг и три грамоти на влашкия воевода Мирчо (където се титулува като владелец на двата бряга та Дунави на Силистра). Да видим днес тук кой с какво се е обогатил (освен с радостта да попише в тази ми тема).
Офтопик - може ли, евентуално, ако не създавам затруднения, някак да получа възможност (по възможност немодерирана ) да ги видя?
ПП
Ако това бъде изтрито в качеството му на офтопик, ще пратя ЛС. Но мисля, че не само аз се интересувам, а и други съфорумци...
Comment
-
gollum написаНапротив, за да има произвол, трябва да има ясен правилник и неговото нарушение. Тъй като изрично е казано, че мерките и правилата се определят единствено и само от модераторите, то няма как когато това се приложи на практика, то да бъде определено като "произвол". Защото не е. Все едно да обявиш дейстивята на даден крал в абсолютна монархия за произвол .
Ам Гъл според мен не е абсолютна монархия..по-скоро удивително напомня за олигархия (по Аристотел).
Всъщност мен все още ме гложди съмнението, че Кей Джи не иска форума да бъде демокрация. Той по-скоро използва случая (както прави в почти всяка дискусия във форума) да пропагандира собствените си политически възгледи. В случая за да може да каже: "...демокрацията е нещо добро. Аз подкрепямн това което условно наричам американски модел".
Ако е така и той не иска форума да бъде демокрация - извинявам му се. Само че не мога да спомена неодобрението си пред това непрестанно споделяне на политически възгледи. Мойте политически възгледи напр. съвпадат с тези на Кей Джи в над 95%. (по всякакви въпроси) Напр. и аз искам в обществото да има демокрация и ефективен механизъм за контрол и баланс на властите и т.н. - само че не виждам смисъл, да си споделям (непрестанно) възгледите с аудиторията. Просто не би отговаряло на тематиката, целите и политиката и тона и най-вече СТИЛА на форума.
А колкото до това защо форума не трябва да бъде демокрация - оставям ви да се сетите сами? Досега форума никога не е бил демократичен и благодарение на този непрестатен контрол е станал това което е. Популярността му (за нещастие прекалена) и желанието на кой ли не (вкл. и Кей Джи) да пише тук по-всякакви теми и да разширява областта на форумната тематика се дължат именно, че благодарение на строгия контрол е възможна цивилизована и КАЧЕСТВЕНА дискусия. Все пак форумът не е идентичен с обществото. Целта тук не е просто "биване", присъствието в общност, общото житие, "общежитието" където всеки присъства с даден набор от права, които считаме за неотменни. Това е форум, който има за цел да генерира и репродуцира качествени дискусии на исторически теми (даже и това е много - аз лично бих предпочел само "военно-исторически теми).
Ами това само засилва въпросът ми, ще го формулирам така - що дириш тук?
Comment
-
Гост
Galahad написаВ началото очаквах, че подобно на други форуми и тук ще намирам нещо интересно.
Comment
-
Гост
albireo написа
(ако тук важаха демократични правила, наистина щеше да има основания да се говори за произвол).
albireo написаАм Гъл според мен не е абсолютна монархия..по-скоро удивително напомня за олигархия (по Аристотел).
albireo написаНапротив, контрола даже е прекалено недостатъчен. Но хидрата е само многоглава, не е и шетсоръка като Шива да огрее навсякъде.
А би ли ми отговорил на следното - защо хидрата е анонимна? Какво пречи да се пише просто и ясно - аз, еди кой си, изтрих това мнение? Какво толкоз има за криене?
Comment
Comment