Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бойкот на цензурираната зона

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Брей, какво стана с революцията. Все така става, ще знаете... тръгва се с големите идеи, а се свършва с някое компромисче... Я по-добре отделете мъртвото от живото . Какви са тези елитни глупости, потребители с права и т.н. Я да си се раздели този форум както си му е реда на жизнената част а ла дир.бг и мъртвата, уж елитна.

Comment

Hans Delbruck написа
      КГ, ако изработиш набор от критерии и ми ги изпратиш аз ти гарантирам, че ще бъдат разгледани най-обстойно и ако наистина са ясни и приложими ще бъдат въведени.
      Това не е възможно. Затова и се стига до произвол, особено когато критериите се задълбочат. Когато няма какво да спре това, което е широко известно като "злоупотреба с право", нарочна или не.

gollum написа
      Брей, какво стана с революцията. Все така става, ще знаете... тръгва се с големите идеи, а се свършва с някое компромисче...
      Досега нямах впечатление да си безкомпромисна фигура. Забавляваш ли се, впрочем?
      Last edited by ; 16-03-2006, 23:15. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ех, КГ125, мреш пак в твоята тема да забуташ нещата. Какъв произвол си видял тук? Има правила и те се определят от съвета. Модераторите решават всичко по собствена преценка. Това в никакъв случай не е произвол .

Разбира се, че се забавлявам, може ли инак - никога не бих пропуснал една хубава театрална постановка, па била тя и на родна сцена, че и революционна.

Comment

gollum написа
          Ех, КГ125, мреш пак в твоята тема да забуташ нещата. Какъв произвол си видял тук? Има правила и те се определят от съвета. Модераторите решават всичко по собствена преценка. Това в никакъв случай не е произвол .

Разбира се, че се забавлявам, може ли инак - никога не бих пропуснал една хубава театрална постановка, па била тя и на родна сцена, че и революционна.
          Произволът се състои в неяснотата на критериите и правилата и в оттук прекалено неясните решения. Проста работа.

Comment

Напротив, за да има произвол, трябва да има ясен правилник и неговото нарушение. Тъй като изрично е казано, че мерките и правилата се определят единствено и само от модераторите, то няма как когато това се приложи на практика, то да бъде определено като "произвол". Защото не е. Все едно да обявиш дейстивята на даден крал в абсолютна монархия за произвол .
            Поне на времето, коагто аз се занимавах с тая работа си беше точно така и не бих казал, че това е "произвол". Още повече, че тези парвила важат само в една мъъъничка част от интернет пространнството и границите са отворени за всички.

Comment

Я да си се раздели този форум както си му е реда на жизнената част а ла дир.бг и мъртвата, уж елитна.
              Дир.бг няма такива добри технически възможности като този форум, но колкото отстъпва в това отношение, толкова пък се радва на по-добра модерация. Но така е, медалът винаги има две страни.
              Вярно е, че в ДИра не всичко е академичен шедьовър, но при пребиваването си там съм получил доста интересна информация и файлове - нещо, с което не мога да се похваля за този форум.

Comment

Вярно е, че в ДИра не всичко е академичен шедьовър, но при пребиваването си там съм получил доста интересна информация и файлове - нещо, с което не мога да се похваля за този форум.
                Ами че това е чудесно! Наистина, в дир-а дискусиите са на много по-високо ниво, по-интересни са, изнасят се много повече данни и интересни теории (само тероиите на Зиези и компания колко струват! безценни са). И какво се получава, хабиш таланта и знанията си в едно глуповато цензурирано форумче като това и то само защото има "такива добри технически възможности". Че както сам спомена, технически системи колкото щеш само трябва да ги платиш (или откраднеш), което не е кой знае колко скъпо. И готово, хем няма да се оплакваш, хем всички почитатели на познанията ти ще са щастливи . Или все пак да се върнеш към далеч по-смисления исторически форум на дир.бг., там май ще ти е много по-добре.
                Аз лично те съветвам да пордължиш с революцията, току виж си успял и тогава ще можеш да съчетаеш техническите достойнства на този форум с несъмнените достойнства на дискусиите и мненията от дир.бг и всички ще са щастливи.

Comment

Ами един пример от днес. Докато тук страдахте от отсъствието ми, аз се сдобих благодарение на ДИР-а с една хубава снимка на печата на хан Телериг и три грамоти на влашкия воевода Мирчо (където се титулува като владелец на двата бряга та Дунави на Силистра). Да видим днес тук кой с какво се е обогатил (освен с радостта да попише в тази ми тема).

Comment

Ами това само засилва въпросът ми, ще го формулирам така - що дириш тук? Е, освен че ни просвещаваш, което си е хубаво, но някак няма полза за теб от престоя ти. Е, ако революцията ти успее кой знае, може и тука да огрее слънце. И да изведеш този форум към светлото дир.бегейско бъдеще.

Comment

В началото очаквах, че подобно на други форуми и тук ще намирам нещо интересно. А сега какво правя тук - ами вече съм го казвал поне няколко пъти.

Comment

gollum написа
                        Напротив, за да има произвол, трябва да има ясен правилник и неговото нарушение. Тъй като изрично е казано, че мерките и правилата се определят единствено и само от модераторите, то няма как когато това се приложи на практика, то да бъде определено като "произвол". Защото не е. Все едно да обявиш дейстивята на даден крал в абсолютна монархия за произвол .
                        Поне на времето, коагто аз се занимавах с тая работа си беше точно така и не бих казал, че това е "произвол". Още повече, че тези парвила важат само в една мъъъничка част от интернет пространнството и границите са отворени за всички.
                        Да, но ние обсъждаме това мъъничко пространство.
                        А произвол е не само абсолютната власт, а и неясните правила, съчетани с определена практика.
                        Правилото, че някой определя неограничено всичко и не е обвързан от собствените си правила е именно произвол.

Galahad написа
                        Ами един пример от днес. Докато тук страдахте от отсъствието ми, аз се сдобих благодарение на ДИР-а с една хубава снимка на печата на хан Телериг и три грамоти на влашкия воевода Мирчо (където се титулува като владелец на двата бряга та Дунави на Силистра). Да видим днес тук кой с какво се е обогатил (освен с радостта да попише в тази ми тема).

Офтопик - може ли, евентуално, ако не създавам затруднения, някак да получа възможност (по възможност немодерирана ) да ги видя?

ПП
                        Ако това бъде изтрито в качеството му на офтопик, ще пратя ЛС. Но мисля, че не само аз се интересувам, а и други съфорумци...
                        Last edited by ; 16-03-2006, 23:54. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

gollum написа
                          Ах Именно...за момент си помислих, че Кей Джи е успял да види разликата между форум и обществото. Но само за момент, защото виждам че той изведнъж продължава някак си така априори да предпоставя, че форума е (или трябва да бъде) демокрация. (ако тук важаха демократични правила, наистина щеше да има основания да се говори за произвол).
                          Ам Гъл според мен не е абсолютна монархия..по-скоро удивително напомня за олигархия (по Аристотел).
                          Всъщност мен все още ме гложди съмнението, че Кей Джи не иска форума да бъде демокрация. Той по-скоро използва случая (както прави в почти всяка дискусия във форума) да пропагандира собствените си политически възгледи. В случая за да може да каже: "...демокрацията е нещо добро. Аз подкрепямн това което условно наричам американски модел".
                          Ако е така и той не иска форума да бъде демокрация - извинявам му се. Само че не мога да спомена неодобрението си пред това непрестанно споделяне на политически възгледи. Мойте политически възгледи напр. съвпадат с тези на Кей Джи в над 95%. (по всякакви въпроси) Напр. и аз искам в обществото да има демокрация и ефективен механизъм за контрол и баланс на властите и т.н. - само че не виждам смисъл, да си споделям (непрестанно) възгледите с аудиторията. Просто не би отговаряло на тематиката, целите и политиката и тона и най-вече СТИЛА на форума.
                          А колкото до това защо форума не трябва да бъде демокрация - оставям ви да се сетите сами? Досега форума никога не е бил демократичен и благодарение на този непрестатен контрол е станал това което е. Популярността му (за нещастие прекалена) и желанието на кой ли не (вкл. и Кей Джи) да пише тук по-всякакви теми и да разширява областта на форумната тематика се дължат именно, че благодарение на строгия контрол е възможна цивилизована и КАЧЕСТВЕНА дискусия. Все пак форумът не е идентичен с обществото. Целта тук не е просто "биване", присъствието в общност, общото житие, "общежитието" където всеки присъства с даден набор от права, които считаме за неотменни. Това е форум, който има за цел да генерира и репродуцира качествени дискусии на исторически теми (даже и това е много - аз лично бих предпочел само "военно-исторически теми).

Ами това само засилва въпросът ми, ще го формулирам така - що дириш тук?
                          а де ..и аз това се питам.
                          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Galahad написа
                            В началото очаквах, че подобно на други форуми и тук ще намирам нещо интересно.
                            Е, ама че то тук има интересни неща. И понеже е така, прекалените, казвам прекалените администрации малце смущават....

Comment

KG125 написа
                              И понеже е така, прекалените, казвам прекалените администрации малце смущават....
                              Напротив, контрола даже е прекалено недостатъчен. Но хидрата е само многоглава, не е и шетсоръка като Шива да огрее навсякъде.
                              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

albireo написа

(ако тук важаха демократични правила, наистина щеше да има основания да се говори за произвол).
                                Ключова реплика!!! Защо свободата да е произвол? А контролът - на свобода? Те ви пример за "контролиращо мислене". Няма нищо страшно в свободата, била тя и форумна.

albireo написа
                                Ам Гъл според мен не е абсолютна монархия..по-скоро удивително напомня за олигархия (по Аристотел).
                                Елитарна, нали? Ех,колко е приятно да си сред елита ...

albireo написа
                                Напротив, контрола даже е прекалено недостатъчен. Но хидрата е само многоглава, не е и шетсоръка като Шива да огрее навсякъде.

А би ли ми отговорил на следното - защо хидрата е анонимна? Какво пречи да се пише просто и ясно - аз, еди кой си, изтрих това мнение? Какво толкоз има за криене?
                                Last edited by ; 17-03-2006, 00:03. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X